Artikkel

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

6. mai 2019TIL-TAK

Renate og Andre har ved hjelp av Team Otto og TIL-TAK byttet ut et fuktig og ubrukelig sted under terrassen, med en deilig oase hvor hele familien og venner koser seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

«Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin», forteller Renate og Andrè

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing
Renate og Andrè er fornøyd med hva TIL-TAK og Team Otto har bidratt til i forbindelse med bygging av ny terrasse

En unik mulighet

Da TIL-TAK kontaktet oss, og lurte på om de og Team Otto kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret.

Mye finere enn vi hadde trodd

Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin, forteller Renate og Andrè

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet. -Med tre barn tilbringer vi mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Det betyr mye for oss å kunne lage mat, spise og sitte og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne og ute, forteller de.

Gøy å jobbe sammen i dette prosjektet

Det har vært veldig gøy å jobbe med TIL-TAK og Team Otto; vi er så glad for alle innspill og ideer som har bidratt til et så fantastisk resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret som har tatt i bruk den nye uteplassen med stor glede og entusiasme.

Vær nøyaktig og følg bruksanvisningen

Grunnmurspapp på bjelkene, og kryssavstiving med stålbånd fra hjørne til hjørne

Da vi rev den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunn av, ønsket vi å forsterke bæreevnen. Derfor valgte vi å bytte ut de gamle 148mm bjelkene med 198mm bjelker, og korte inn avstanden mellom bjelkene. Derfor valgte vi TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene. Svillepappen eller grunnmurspappen må legges sentrert, og helt rett på bjelken, uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen, og føre til lekkasje langs bjelkene.

Grunnmurspappen må henge ned på hver side av bjelkene

Endelig kan vi forlenge utesesongen!

Vi gleder oss til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og med kjølige vår- og høst kvelder i den inn-glassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over, har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan vi også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetTIL-TAK
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
8. november 2019

Tips: Slik kan du skjule takrenna

Snorre Aagestad, fra Risør ble svært fornøyd med resultatet da han fant en fin måte å skjule takrenna som ledet vann fra terrassegulvet. -Jeg hadde nettopp pusset opp kjellerleiligheten; over inngangspartiet til leiligheten var en veranda med terrassegulv uten tett løsning under. Behovet meldte seg da for en dreneringsløsing på terrassegulvet som ville gi et […]TIL-TAK
8. oktober 2019

Fleip og fakta om TIL-TAK

Det er mange som går og tenker at de burde gjort noe for å få et tørt og nyttbart areal under terrassen. Ønsket om en tørr redskapsbod, uteplass eller inngangsparti er stort, men det er mange som tenker det er kostbart og vanskelig å legge. Her er noen Fleip og fakta om TIL-TAK som kan […]TIL-TAK
16. august 2019

Vi hjelper kundene å utnytte plassen under terrassen!

Atle Pedersen Lossius er assisterende varehussjef på nyåpnede Coop Obs Bygg i Kristiansand. Han har stor pågang av terrassekunder, enten de skal bygge ny eller utvide den de har.COOP OBS BYGG, terrassen, TIL-TAK, utnytte
15. august 2019

Trengte lagringsplass under terrassen på hytta; -et nytt patent så dagens lys!

Da Petter Espegard som kun hadde fagbrev som skogsarbeider skulle bygge lagringsplass under terrassen på hytta, møtte han et underlig problem: Platene han trengte for å få tett terrassegulv fantes ikke i butikken….! -da tok han saken i egne hender og utviklet det selv! Dro til byggevarehandleren for å kjøpe «Sommeren 2003 skulle jeg bygge […]TIL-TAK
29. mai 2019

Svalehaleplater til brann og lydisolering av gammel bygård

Da kontorene i tredje etasje i Kirkegata 12 i Kristiansand skulle renoveres, var bjelkeavstanden fra byggetiden så lang at det skapte utfordringer for byggmesteren. Det ble Sveins første møte med svalehaleplater.TIL-TAK
13. desember 2018

Dette lurer kundene våre på!

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess, og vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK produktene. Kanskje du lurer på noe av det samme? Utvidelse av eksisterende terrasse; bjelker skjøtet Jeg har bygget ut en veranda. de opprinnelige bjelkene var plassert med avstand 60 cm. Men for å utvide […]
23. september 2018

-Ville lede vannet bort fra grunnmur!

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]
26. juni 2018

Skruefri montering av varmerør med Duofor DuoKlip

Duofor DuoKlip er en patentert fjærbelastet klips for skruefri innfesting av varmerør på svalehaleplater. DuoKlip kan enkelt side justeres ved å klemme det sammen. Etter å ha plassert DuoKlip, kan man bare trykke røret inn i klipset.  Fordi DuoKlip forblir justerbar i lengderetningen av svalehaleplaten, er det også mulig å justere rørene mens de allerede […]

opp

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.
Vi deler ikke dine personlige detaljer med noen.
Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.
Vi deler ikke dine personlige detaljer med noen.