Artikkel

Utestue under terrassen

20. august 2020

Hva med en bod eller utestue under terrassen?

Nå kan vi levere isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. TermPIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terrassen og få en innglasset vinterhage eller utestue.

Med TermPIR-isolasjonsplater kan du enkelt få en utestue under terrassen!

Isolasjonsplaten har med sine unike egenskaper mange bruksområder:
– som isolasjon og fuktsperre under TIL-TAK dreneringssystem.
– som innvendig etterisolering i bolig og næringsbygg.
– som skillevegger/lettvegger.

Med PIR isolasjon oppnår du en ekstrem god isolasjonsevne, selv med bare 50 mm tykke plater.

Egenskaper ved PIR

  • Isolerer dobbelt så godt som mineralull med samme tykkelse.
    Varmeledningsevnen er λD 0,022 W/(m·K).
  • Brannhemmende.
  • Suger ikke til seg fuktighet.
  • Damptett.
  • Høy styrke og trykkfasthet.
  • Råtner ikke.
  • Motstandsdyktig mot sopp og mugg.

Ved temperaturveksling rundt null og i minusgrader dannes kondens mellom varme og kalde flater. Vår isolasjon vil hindre kondensutvikling under for eksempel TIL-TAK dreneringsystemer. Den består av lukkede celler og er helt diffusjonstett. Dermed er den idèell som kombinert isolasjon/undertak i utemiljø med vekslende luftfuktighet og eventuell kondens fra konstruksjonen over.

Platene kan monteres direkte i underkant av bjelkene, slik at luften kan vandre fritt mellom dreneringsløsning og isolasjon/undertak.

Med TIL-TAK dreneringsløsninger på terrassegulvet, kan du nå trygt planlegge en bodplass eller en utestue under terrassen. Du står helt fritt å velge type himling, enten du ønsker en type panel, eller plater. Så lenge det lektes godt ned under isolasjonsplatene, er det ikke her et krav at det må være luftespalter mellom panelbordene.

Her vises innfelte spotlights. Med vannfast og brannsikker isolasjon/undertak er det mange muligheter for arealet under terrassen. Bare fantasien setter grenser!

Tips: Innglassing av uteplassen

Hva med å glasse inn uteplassen under terrassen? Forleng utesesongen og skap et varmt og lunt sted å tilbringe kveldene ute – hele året!

Relaterte poster

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing 6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet

6. mai 2021

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker

TermPIR – den nye generasjonen isolering

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.