Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

10. mai 2021

Det er viktig å følge monteringsanvisningen når man monterer TIL-TAK Original, eller så kan man oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Er det mulig å rette feilene i ettertid uten at det blir lekkasje? Er det mulig å stoppe lekkasjer? Og kan man bruke de gamle platene på nytt uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene?

Med et par ekstra løsninger går det stort sett bra

For lite og feilplassert pakningsmasse er et gjentakende problem. Det er ikke mulig å reparere med mer pakningsmasse på under- eller overside i slike tilfeller. Man må ta opp gulvet og legge platene på nytt. Noen ganger holder det å fjerne gulvet og legge bred grunnmurspapp som beskrevet på nederste bilde i denne artikkelen.

stoppe lekkasjer

Her har vi brukt de gamle platene som var perforert med skruehull og litt deformert etter rivingen. Løsningen ble et par ekstra «til-tak»:

1: vi tapet over skruehull for å unngå klin med pakningsmasse under skoa.
2: vi la bred grunnmurspapp over plateskjøt langs bjelkene.

Tape over skruehull vil stoppe lekkasjer

I tillegg til å legge platene på vanlig måte etter monteringsanvisning; med en tykk streng pakningsmasse alle steder platene ligger tett på hverandre, la vi på en tape oppå platene for å dekke til de gamle skruehullene.

Dette for å unngå å få pakningsmasse under skoa mens vi jobbet.

stoppe lekkasjer

Den grå fugemassen på høyre skråkant viser hvordan man ikke skal gjøre dette. Det er veldig viktig å kutte spissen på fugepatron langt inn, slik at det blir en tykk streng med pakningsmasse slik venstre side viser.

stoppe lekkasjer

Når det gjelder plate inn mot vegg: alle platene som bøyde nedover ble i etterkant støttet opp i vannrett posisjon med en lekt mellom bjelkene på undersiden av platen. Her er det lagt pakningsmasse ned til oppbrett på hver side i platebunn. Ingen pakningsmasse i platebunn; kun fall og tyngdekraft sørger for at vannet går riktig vei i bunnen på platene.

Bred grunnmurspapp over plateskjøt langs bjelkene vil også stoppe lekkasjer

Som en ekstra sikring, siden disse platene har masse hull i seg fra før, valgte vi her å legge en bred grunnmurspapp oppå platene der terrassegulvet skal festes. Grunnmurspappen leder vannet forbi plateskjøt langs bjelken, og rett ned i platebunn. NB! Det er svært viktig at denne pappen henger ned på begge sider, slik at vannet ikke vandrer tilbake til platetopp/bjelke på undersiden av pappen.

stoppe lekkasjer

Med avstiving av platene med tverrgående lekter mellom bjelkene ved hver plateskjøt, sikres et kontinuerlig fall mot ytterkant av terrasse.

Flere tips og smarte løsninger for å stoppe lekkasjer på TIL-TAK.

Relaterte poster

21. februar 2018

10 tips til uteplassen

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er […]

28. mars 2020

Smarte løsninger

Smarte løsninger som effektiviserer og forenkler din hverdag, er vi igjennom årene blitt ganske gode på. Under viser vi noen bilder og detaljer på hvordan du kan gjøre en best mulig avslutning mot husvegg, og mot takrenne og ytterkanter ved hjelp av TIL-TAK grunnmurspapp og terrassebeslag. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, er […]

21. august 2020

Lede vannet ned i takrenne

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte? Når høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne blir stor, kan du klippe av «vingene» ytterst på den dypeste platen, og brette den ned mot takrenne. Denne løsningen stjeler litt av den totale platelengden, og må beregnes, måles, klippes og brettes før […]

opp

Lukk