hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

Svalehaleplater: Lyddempende plater av høyeste kvalitet

Det finnes mange lyddempende plater på dagens marked. Mange som bor tett på andre mennesker opplever støy, enten i form av trinnlyd eller luftlyd. Hva er så trinnlyd? Enkelt sagt er trinnlyd lyden av fottrinn, banking og skraping av møbler. Luftlyd er derimot tale, musikk, lyden fra naboens TV eller trafikken utenfor. I denne anledning er det flere som søker gode alternativer for å bedre lydisolere eget hjem, blant annet med lyddempende plater. I byggeforskriftene (NS8175) stilles det krav til lydklasse C både for luftlydnivå og trinnlydnivå mellom leiligheter som ligger over hverandre.

TIL-TAK AS er stolt av å kunne tilby sine kunder svalehaleplater, et produkt som vil sikre lydklasse B og hvor lyddempende plater er del av konstruksjonen. Svalehaleplater er lette forskalingsplater til tynne betongdekker på bjelkelag, og kan legges på store bjelkeavstander uten ekstra forsterkning. Ved siden av å være et ypperlig kvalitetsprodukt, vil det å bygge med svalehaleplater ha en rekke fordeler.

Fordelene med å bygge med svalehaleplate

Svalehaleplater på et gulv vil blokkere for trinnlyd med innebygde lyddempende plater. Sammen med et lett betongdekke på bjelkelag oppnår våre svalehaleplater lydisolasjonsverdier som tilsvarer eller utkonkurrerer et 200 mm betonggulv. De innebygde lyddempende platene i selve konstruksjonen sørger altså for en gulvløsning i lydklasse B etter dagens standard. Videre vil platene redusere byggehøyde, byggetid og ikke minst kostnader. Med brannklasse REI 60, kan du som huseier også føle deg tryggere.

I tillegg til lyddempende plater i konstruksjonen er det også enkelt å montere vannbåren varme i gulvet. Du fester enkelt Duoklips som justeres helt uten verktøy. Se bilder på våre nettsider for enkel montering. Elektriske kabler kan også festes direkte på platene ved hjelp av tape eller limpistol, eller du kan klipse disse til et armeringsnett på platene.

Eksempel på svalehaleplate i bruk

Da et bygg fra 1893 skulle renoveres, der bjelkeavstanden var på mellom 80-90 cm, måtte byggmesteren se etter nye løsninger. Det var en gammel bygård med dårlig lydisolering og store bjelkeavstander. Gulvet var i tillegg skjevt, og lyd hørtes meget godt gjennom etasjene. Lyddempende plater måtte med andre ord til.

Fordelen med svalehaleplater er at disse kan legges på bjelkeavstander opptil en meter uten ekstra understøtting. Å kunne oppnå lydklasse B uten å måtte kalkulere inn ekstra lyddempende plater gjorde svalehalsplater til den perfekte løsningen. Hele jobben tok i underkant av to timer, noe som er en enorm tidsbesparelse. Byggmesteren selv var positivt overrasket over at så tynne og lette stålplateprofiler med lyddempende plater kunne bære såpass godt på bjelkeavstander opp mot 90 cm med, samt at jobben var så enkel og rask utført.

Bestill lyddempende plater av TIL-TAK

Våre lyddempende plater produseres av Duofor fabrikken i Nederland, som har mer enn 100 års fartstid i bransjen. Vi er dermed stolte av å kunne tilby et prisgunstig produkt av høy kvalitet til våre kunder.

TIL-TAK tilbyr lyddempende løsninger som er effektive, tidsbesparende og kvalitetssikret. Ikke vent med å bestille dine plater – ta kontakt med oss i dag. Alle store byggevarehus i Norge fører TIL-TAK sine produkter, kontakt ditt nærmeste i dag for en prat og gode råd. På våre nettsider finner du også flere instruksjonsvideoer og instrukser du kan benytte deg av. Les blant annet mer her.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.