Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

BEREGNINGSKALKULATOR

Beregn hva du trenger til terrassen din her

KLIKK HER

OP-Deck: Et isolert betonggulvsystem som etasjeskille

OP-Deck er et isolert betonggulvsystem basert på tradisjonell betongdekkeoppbygging med T- bjelkeformasjon. Med OP-Deck vil du dramatisk redusere vekt, installasjonstid, byggehøyde og ikke minst kostnader. Dessuten vil det sikre deg bedre brannmotstand (REI 90).

De unike egenskapene

Med OP-Deck oppnår du et selvbærende og isolert etasjeskille med stor fleksibilitet, styrke og brannmotstand. Ønsker du vedlikeholdsfrie terrassegulv, med forbedret termisk effektivitet av betongdekker, kan dette være akkurat den problemløseren du er ute etter.

Kombinasjonen av isolerte sandwich-stål-pir skumelementer og EPS-isolasjonsblokker danner forskalingsunderlag for tradisjonell T-bjelke betongdekke, også kjent som ribbedekke. Resultatet er lav vekt, lav byggehøyde og høy bæreevne. Dette passer ypperlig for et terrassegulv. I tillegg til at dekket er fullisolert med høy brannmotstand, er det også lav lydgjennomtrenging og fritt spenn opptil 8 meter.

Oppbygging av OP-Deck etasjeskille

Når det kommer til oppbygging legges et OP-Deck som etasjeskille på bærende konstruksjon av enten stål, betong eller tre, og kan spenne fritt opptil 8 meter med et relativt tynt betongdekke. Elementene veier 20 kilo per kvadratmeter og installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

Når etasjeskillet er ferdig installert med betong, er resultatet en råsterk lettvekter som har lav byggehøyde og med ferdig installert innertak. Himlingen, hvit RAL 9002, passer godt som tak i en parkeringskjeller. Ved bruk i bolig eller andre lignende behov tåler elementene vekten av lekter og takpanel/ plater med maks belastning på 20 kg per kvadratmeter.

Bruksområder

OP-Deck har svært mange bruksområder, og egner seg blant annet godt for:

  • Terrassegulv
  • Etasjeskilling av parkeringskjeller
  • Tilbygg med terrasse over
  • Parkeringstak og/eller garasjegulv
  • Takterrasse og takhager
  • Isolerte gulv, isolerte betongtak
  • Ekstra etasjer på bygninger

OP-Deck er også et godt alternativ for de som ønsker et slipt betonggulv som ferdig gulv innendørs, eller for eksempel som terrassegulv. Les mer om dette i referanse fra kunde på Nesøya.

Du kan feste gulvvarme og andre tekniske installasjoner i dekket slik at du ikke får ekstra arbeidsoperasjoner eller mer byggehøyde enn nødvendig.

Membranherder

Det er viktig å huske på i byggeprosessen at betong er et materiale der styrke og ikke minst bestandighet bygges opp over tid. Nettopp derfor betyr forholdene de første døgnene etter utstøping spesielt mye for hvilke langtidsegenskaper betongen får. Det kan derfor være nyttig å tenke gjennom hvilke egenskaper du ønsker i god tid i forkant. For et utendørsprodukt, slik som et terrassegulv, er det lurt å vurdere hvordan man best ivaretar betongen, slik at det langvarige resultatet blir så godt som mulig.

Membranherder sprøytes på dekket umiddelbart etter støping for å beholde fuktigheten i betongdekket under prosessen der betongen herdes. Ved å påføre en membranherder vil du kunne unngå sprekker. Videre vil svinnriss kunne oppstå dersom nystøpt betong utsettes for uttørking avhengig av faktorer slik som luftfuktighet, vindhastighet og lufttemperatur.

Frakt, installasjon og spesifikasjoner

Elementene kan transporteres på en vanlig tilhenger og er enkle å håndtere. For lengder på opptil 5 meter er det tilstrekkelig med to mann for jobben, og elementene skrus enkelt sammen. Den ekstra isolasjonen begrenser mengden betong som behøves, og reduserer dermed egenvekten. Dette er en fin løsning blant annet for terrassegulv.

OP-Deck leveres i lengder på opptil 16 meter, gjør jobben både som forskaling og isolasjon og er velegnet som etasjeskille. Miste totaltykkelse er 254 mm. Undersiden har en lakkert overflate i standard hvit. Se gjerne vår nyttige video for en fullstendig demonstrasjon av installasjon, eller les mer på vår nettside.

Produktene våre selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge. Ta også gjerne kontakt med oss om du skulle ha spørsmål.

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.