Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

BEREGNINGSKALKULATOR

Beregn hva du trenger til terrassen din her

KLIKK HER

Slipte betonggulv

TIL-TAK kan ha svaret dersom du ønsker slipte betonggulv

Hva er slipt betong? 

Det finnes mange forskjellige typer betong, alle med forskjellig utseende. Felles for alle typer betong, er imidlertid at de kan slipes! Mange aktører kan hjelpe deg med slipte betonggulv, bl. a. Salke

Fakta om slipte betonggulv

 • Akustikk: Betong gir dårlig akustikk på grunn av den harde overflaten. (Harde glatte flater gir romklang)
 • Trinnlyd: Betong gir dårlig trinnlyd. (Du hører trinnene godt i det samme rommet)
 • Slitestyrke: Betong er svært slitesterkt, og slitestyrke avhenger av hvilken type overflatebehandling man velger. 
 • Vedlikehold: Betong er lett å vedlikeholde på grunn av sin glatte overflate. 
 • Gulvtykkelse: Minimum 2 cm. hvis underlaget er av betong fra før. Ellers kan betong støpes i ønsket tykkelse.
 • Slipes: Betong kan slipes.
 • Vannsøl/våtrom: Betong egner seg bra i fuktig områder og bad, men kan bli glatt å gå på.
 • Pris: Ca. kr. 500 pr. kvm. for sliping og overflatebehandling.
 • Gulvarme: Ja, det er helt trygt med gulvvarme under betonggulv.

Betong er meget holdbart, robust, og krever minimalt med vedlikehold.

salke.no

Hvorfor velge betonggulv

Betong har gjerne vært synonymt med noe industrielt, men dette er i ferd med å snu. Å slipe betonggulv for bruk i privatboliger har blitt mer og mer populært i det siste, noe som er et skritt i riktig retning, fra tidligere å være assosiert med noe kjedelig og grått. Betonggulv er tvert imot svært spennende. TIL-TAK leverer løsninger som egner seg meget godt for tynne men sterke betonggulv, gulv som også kan slipes!

DUOFOR-svalehaleplater med påstøp er nok det produktet som best egner seg for å få anlagt slipte betonggulv, men også våre andre forskallingsplater kan være svært aktuelle.

Fordeler ved slipte betonggulv

Fordelen med betong er at man kan oppnå et helhetlig inntrykk ettersom man også kan få bygget trapper og sitteplasser i betong. Man kan også få lagt striper med tepper i områder med mye gangtrafikk slik at trinnlyden dempes og akustikken forbedres. Betong står til de fleste andre materialer og kan derfor lett kombineres med treverk, stål, tepper osv.

Andre fordeler ved betong: 

 • Betong råtner ikke.
 • Betong brenner ikke.
 • Betong krever minimalt med vedlikehold.
 • Betong isolerer mot lyd.
 • Betong lagrer varme.
 • Betong er det mest formbare byggematerialet. 

Slipt betong trenger overflatebehandling. Firmaer som overflatebehandler betong er bl. a. Epoxy

Har du spørsmål så ta kontakt. Vi bistår med glede, både om du er ny eller eksisterende kunde. Ring oss på 32 83 03 00 eller send en e-post til post@til-tak.no.

Relaterte poster

4. mars 2021

Hody og Afino forskalingsplater

Lav vekt, stor styrke og høy brannmotstand SummaryDescriptionHODY forskalingsplater kan brukes i både industri- og boligbygg. De egner seg best til spennvidder opp til 7000 mm, og i spesielle tilfeller mer.

29. mai 2019

Svalehaleplater til brann- og lydisolering av gammel bygård

Da kontorene i tredje etasje i Kirkegata 12 i Kristiansand skulle renoveres, var bjelkeavstanden fra byggetiden så lang at det skapte utfordringer for byggmesteren. Det ble Sveins første møte med svalehaleplater.

11. mai 2021

OP-Deck betongribbedekke

Isolert betongribbedekke med unike egenskaper OP-Deck betongribbedekke er et fullisolert dekke med fritt spenn opp til 8 meter. En kombinasjon av sandwichelementer og isolasjonsblokker danner en isolert forskaling for tradisjonelt ribbedekke. Resultatet er lav vekt og byggehøyde, samt høy bæreevne og brannmotstand. OP-Deck betongribbedekke er et smart valg! Det er flere fordeler med å vele […]

opp

Lukk

 • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.