hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lyd skille mellom enheter

Duofor Svalehaleplate: Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

Duofor svalehaleplater er lette forskalingsplater til tynne betongdekker på bjelkelag. Som flytende gulv på trinnlydstrimler direkte på bjelkelag, oppnås lydklasse B mellom enheter. Samtidig får man den gode brannhemmende egenskapen REI 60 fra oversiden på bjelkelaget. På toppen av det hele sparer man byggetid og effektiviserer byggeprosessen.

De unike egenskapene til svalehaleplater

Svalehaleplater ligger omtrent på samme pris som dagens løsning med 2 lag spon, 2 lag gips og trinnlydplater. Flytende gulv med svalehaleplater har samtidig en rekke fordeler, blant annet garantert lydklasse B mellom enheter, brannklasse REI 60, lavere total byggehøyde og kortere byggetid med enkle arbeidsoperasjoner. Det vil også være store tidsbesparelser i byggeprosessen.

Bæreevnen er i henhold til europeisk standard; EN 1990, EN1991, EN 1994 og EN 1995. Holdbarhet er minimum 50 år klasse X0/XC1, miljøklasse C1 og C2. Det er enkelt å tilpasse gulvvarme, samt elektriske varmekabler, på svalehaleplater. Vannbåren varme festes med Duoklips, som er enkle å plassere og kan justeres helt uten verktøy. Elektriske kabler kan festes direkte på platene ved hjelp av tape eller limpistol, alternativt kan man feste disse til et armeringsnett oppå platene. Resultatet blir et bærende undergulv / bærende konstruksjon velegnet for parkett og laminatgulv.

Se flere tekniske detaljer her

Lydisolerende gulv – opplevelsen av et 200 mm tykt betonggulv

Norsk institutt for by- og regionforskning utførte en undersøkelse i 2008 som viste at beboere var minst fornøyd med lydisolering mellom enheter, men også mellom rom i boligen. I byggeforskriftene (NS8175) stilles det krav til både luftlydnivå og trinnlydnivå mellom leiligheter som ligger over hverandre (lydklasse C). For gulv mellom leiligheter må luftlydnivået være større/ mer enn 55dB feltmålt og trinnlydnivået mindre/ lavere enn 53 dB feltmålt. Svalehaleplaten er den eneste løsningen som sikrer lydklasse B mellom enheter, og som samtidig reduser den total byggehøyde og byggetid.

Våre gulvløsninger med svalehaleplater tilsvarer (eller overgår) verdien av lydisolasjon til et 200 mm betonggulv. Gulvet har en hard finish og øker følelsen av komfort ved å blokkere for trinnlyd. Som flytende gulv på trinnlydstrimler direkte på bjelkelag oppnås lydklasse B mellom enheter. Våre lydmålinger i ferdig innflyttet bolig gir lydklasse B etter dagens standard og er slik en klasse over kravet til demping av lyd mellom enheter.

Bestill dine TIL-TAK produkter i dag

Svalehaleplaten har over 100 års erfaring som forskalingsplate for lette betongdekker på bærende konstruksjon av tre. Platene vi leverer produseres av Doufor-fabrikken i Nederland, og har ekstremt mange bruksområder. Duofor tilbyr dermed en råsterk duo i byggeprosessen.

Produktene våre selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge. Ta også gjerne kontakt med oss om du skulle ha spørsmål.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er det noen besparelser ved montering av flytende gulv?

Det er store muligheter for besparelser i monteringen av flytende gulv, og vi ønsker å gi et eksempel på dette:

240 kvadratmeter gulv på en 6-mannsbolig var kalkulert med en arbeidstid på 14 dager med behov for 2 mann for å installere en løsning med spon/gips/trinnlyd. Dette er tunge manuelle arbeidsoperasjoner. Byggehøyde var 104 mm tykk og ville gi lydklasse C og brannklasse REI 30. Med flytende gulv av svalehaleplater ble 240 kvadratmeter gulv lagt på 6 timer av 2 mann relativt enkelt. Elektriker og rørlegger påbegynte arbeidet med varmekabler og rørgjennomføringer kl 12.00 samme dag, og fortsatte neste dag frem til betongbilen ankom. En pumpebil med B20 betong kom på andre dagen og la ut hele dekket på 2 timer. Gulvet var da ferdig til flis/parkett eller sliping og voksing. Total byggehøyde var 60 mm tykk, lydklasse B og brannklasse REI 60. Total byggetid spart var 9 av 10 dager.

Hva er det viktig å ha i tankene når man jobber med svalehaleplater?

Betongdekke med svalehaleplater er ekstremt tynne betongdekker. Det er meget viktig å følge gitte instrukser for flytende gulv for et optimalt resultat. Økt betongmengde og ingen tildekking eller membranherder gir risiko for riss og spenninger i dekket. Vi gjør oppmerksom på følgende:

  • Betongen skal ikke være sterkere enn B20. Sterkere betong, slik som B30, vil gi store spenninger og risiko for riss i dekket, samt skape uønsket kantreis. Anbefalt høyde på betongdekket på 50mm bør ikke overskride mer enn +/- 15 mm. Økt mengde i kombinasjon med økt betongstyrke vil gi fatale resultater. Dette kan føre til at dekket må rives og bygges opp på nytt.
  • Betongdekket skal dekkes med membranherder umiddelbart etter utstøping. Membranherderen sprøytes på dekket mens betongen enda er våt. Denne sørger for minst mulig uttørking i den kritiske herde-fasen. Ved riktig bruk av membranherder vil betongdekket gjennom de neste 2-3 ukene opparbeide optimal styrke og smidighet. Man reduserer slik risiko for riss i dekket.

 

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

TIL-TAK
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

26. august 2020

Teknisk bistand

24. august 2020

TIL-TAK er så Dyrt!

24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

21. august 2020

En fornøyd kunde forteller;

21. august 2020

Hvordan lede vannet sikkert ned i takrennen?

20. august 2020

Hva med en utestue eller kondensfri bod under verandaen?

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.