Tett med TIL-TAK Light

TIL-TAK Light – en optimal løsning for et tett terrassegulv!

TIL-TAK Light er den enkle og beste løsningen for deg som ønsker tett terrassegulv på eksisterende platting, veranda, altan eller terrasse. Utnytt plassen til det ytterste, også for nybygg, der du ønsker å legge bjelkene med tettere avstand enn standard CC/60. Når det kommer til å tette terrassegulvet er TIL-TAK Light en fullverdig løsning. TIL-TAK Light monteres med så mye fall som det er plass til mellom bjelkene, og vil drenere bort vannet vel så godt som TIL-TAK Original.

TIL-TAK Light finnes i bredder tilpasset senteravstand 30/40/50/60 cm, og kan med fordel benyttes om du ønsker skjult innfesting av terrassebordene. Produktserien er utviklet for ettermontering på undersiden av eksisterende terrasser, men er i mange tilfeller også beste løsning for nybygg. Produktene selges gjennom byggevarehandelen over hele landet. Se vår forhandleroversikt og kontakt din nærmeste forhandler for kjøp.

Hvordan montere TIL-TAK Light for å sikre et tett terrassegulv

TIL-TAK Light består av en solid armert PVC-duk med en innsveiset lisse på hver side. Duken monteres ved at du først fester plastprofiler til siden av bjelkene. Plastprofilene monteres med fall den veien du ønsker å lede vannet. Duken tres inn i glidesporet på profillisten, og blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene.

Til nybygg benytter du TIL-TAK grunnmurspapp oppå bjelkene, istedenfor TIL-TAK pakningsmasse mellom bjelke og plastprofil. Denne løsningen kan dermed også utføres om vinteren, -i minusgrader.

Ettermontering, med bruk av TIL-TAK pakningsmasse, kan bare utføres i plussgrader!

TIL-TAK Light gir et 100% tett terrassegulv ved riktig montering, hvilket sikrer deg utmerkede muligheter for å utnytte plassen under terrassen. Bruk mulighetene TIL-TAK Light gir deg til å oppbevare redskaper, sportsutstyr eller annet under verandagulvet.

Andre muligheter med TIL-TAK Light

Som finish anbefales montering av spaltepanel på undersiden av bjelkelag, og beis/maling i husets farger. Dreneringssystemet kan kombineres med himling av spaltepanel med spotlights og takrenne med taknedløp ned i grunn. Med PIR isolering under bjelkelaget kan du utvide utesesongen ved å montere glassvegger, og varmelamper eller utepeis tilknyttet det nye utearealet.

Sørg for at det er fri luftpassasje fra takrenne til husvegg, samt videre opp bak ytterpanel på husvegg til takutstikk. Slik vil god gjennomlufting gjøre det mulig å tørke ut eventuell kondensdannelse.

Til innglassing kan vi anbefale Solarlux, -en solid leverandør av innglassings-løsninger med høy kvalitet og enkel montering.

Garanti

Vi garanterer 100% tett tak på altan, terrasse og veranda der montering er gjort etter vår monteringsanvisning. Pakningsmassen skal påføres i riktig mengde, og kun der det er beskrevet. Du trenger 2 patroner pakningsmasse per 10 meter terrasseduk. Pakningsmassen er ikke-herdende og avgjørende for å oppnå et tett resultat. Der man bruker grunnmurspapp oppå bjelkene, erstatter pappen pakningsmassen.

Produktene våre selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge. Se forhandleroversikt, og kontakt din nærmeste byggevarehandel for å kjøpe TIL-TAK Light i dag!

Ofte stilte spørsmål

Hvordan beregner jeg hva jeg trenger?

Ved å taste inn dybde på terrassen og antall felter som skal tettes, inn i vår BEREGNINGSKALKULATOR, kommer det fram nøyaktig hva du trenger.

(Husk å først velge TIL-TAK Light)

Generelt kan det sies at det går med 1 patron pakningsmasse pr 5 meter duk og 1 pose skruer pr 10 meter duk. Profillistene er 1,5 meter, så her går det 4 lister pr 3 meter duk.

Hvordan får jeg det helt tett inn mot vegg?

TIL-TAK Light duken trekkes helt inn mot veggen, og en leppe på minst 5 cm brettes opp og innunder det innerste terrassebordet. Fra oversiden er det helt nødvendig med et Terrassebeslag i overgangen fra vegg og over det første terrassebordet.

Fremgangsmåten er godt beskrevet i vår monteringsanvisning

Du kan også få noen tips HER

 

Hvor får jeg kjøpt deres produkter?

TIL-TAK sine produkter selges gjennom de aller fleste store byggevareforhandlere her i landet, i tillegg til at det selges i både Sverige og Danmark.

Finn din nærmeste forhandler ved å gå inn på vår Forhandleroversikt

 

Relaterte poster

ny veranda 11. mai 2021

Slik utnytter du bodplassen bedre

Er du en av dem som gjerne skulle hatt mer plass til oppbevaring? Da er du ikke alene. Du trenger rett og slett å utvide bodplassen. Boder og oppbevaringsrom er rom som gjerne blir nedprioritert i nye hus, og må vike plassen for andre bruksrom. Resultatet er at mange fyller opp garasjen med gjenstander som […]

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing 6. mai 2019

Ny uteplass under gammel veranda; ved hjelp av TIL-TAK dreneringssystem!

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet

opp

Lukk