Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

BEREGNINGSKALKULATOR

Beregn hva du trenger til terrassen din her

KLIKK HER

Tett med TIL-TAK Light

TIL-TAK Light – en optimal løsning for et tett terrassegulv!

TIL-TAK Light er den enkle og beste løsningen for deg som ønsker tett terrassegulv på eksisterende platting, veranda, altan eller terrasse. Utnytt plassen til det ytterste, også for nybygg, der du ønsker å legge bjelkene med tettere avstand enn standard CC/60. Når det kommer til å tette terrassen er TIL-TAK Light en fullverdig løsning. TIL-TAK Light monteres med så mye fall som det er plass til, og vil derfor i mange tilfeller drenere vel så godt som TIL-TAK Original.

TIL-TAK Light finnes i bredder tilpasset senteravstand 30/40/50/60 cm, og kan med fordel benyttes om du ønsker skjult innfesting av terrassebordene. Produktserien er utviklet for ettermontering på undersiden av eksisterende terrasser, men er i mange tilfeller også beste løsning for nybygg. Produktene selges gjennom byggevarehandelen over hele landet. Se vår forhandleroversikt og kontakt din nærmeste forhandler for kjøp.

Hvordan montere TIL-TAK Light for å sikre et tett terrassegulv

TIL-TAK Light består av en solid armert PVC-duk med en innsveiset lisse på hver side. Duken monteres ved at du først fester plastprofiler til siden av bjelkene. Plastprofilene må monteres med fall fra husvegg og utover. Duken kan deretter tres inn i glidesporet på profillisten, og blir slik hengende som en vannrenne mellom bjelkene.

Husk at til nybygg benytter du grunnmurspapp oppå bjelkene. Denne gjør at du ikke behøver TIL-TAK pakningsmasse mellom bjelke og plastprofil. Løsningen kan dermed også utføres om vinteren, -i minusgrader.

Ettermontering, med bruk av TIL-TAK pakningsmasse, kan bare gjøres i plussgrader!

TIL-TAK Light gir et 100% tett terrassegulv ved riktig montering, hvilket sikrer deg utmerkede muligheter for å utnytte plassen under terrassen. Bruk mulighetene TIL-TAK Light gir deg til å oppbevare redskaper, sportsutstyr eller annet under verandagulvet.

Andre muligheter med TIL-TAK Light

Som finish anbefales montering av spaltepanel på undersiden av bjelkelag, og beis eventuelt maling i husets farger. På undertak kan også spotlights monteres ved bruk av spaltepanel. Dette vil gjøre verandaen enda mer anvendelig. Takrenne kan monteres i ytterkant av terrassen, som gjør at vannet renner trygt ned på bakken. Dreneringssystemet kan kombineres med takrenne og veggbeslag, for å sikre et innebygd fall som leder vannet fra husvegg og ned i grunnen. Det er også mulig å montere glassvegger, som skaper enda bedre utgangspunkt for å benytte lagringsplassen under terrassen hele året.

Ønsker du å innglasse uteplassen er dette også en mulighet. På denne måten vil du skape et ekstra rom i boligen som kan benyttes uansett årstid, slik at du kan utnytte plassen til det ytterste. Ønsker du dette er det nødvendig å isolere mellom himling og bjelker. Det enkleste er å bruke pir-skumplater under bjelkene før du lekter ned og legger spaltepanel, eventuelt også downlights. Sørg for at det er fri luftpassasje fra takrenne til husvegg, samt videre opp bak ytterpanel på husvegg til takutstikk. Slik vil god gjennomlufting gjøre det mulig å tørke ut eventuell kondensdannelse. Vi kan anbefale Solarlux, en solid leverandør av innglassings-løsninger med høy kvalitet og enkel montering.

TIL-TAK Light er 100% tett

Vi garanterer 100% tett tak på altan, terrasse og veranda der montering er gjort etter vår monteringsanvisning. Jobben med å montere TIL-TAK Light er enkel, men krever at man følger vår monteringsanvisning. Pakningsmassen skal påføres i riktig mengde, og kun der det er beskrevet. Du trenger 2 patroner pakningsmasse per 10 meter terrasseduk. Pakningsmassen er ikke-herdende og avgjørende for å oppnå et tett resultat. Der man bruker grunnmurspapp oppå bjelkene, erstatter pappen pakningsmassen.

Produktene våre selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge. Se forhandleroversikt, og kontakt din nærmeste byggevarehandel for å kjøpe TIL-TAK Light i dag!

Ofte stilte spørsmål

Hvordan beregner jeg hva jeg trenger?

Ved å taste inn dybde på terrassen og antall felter som skal tettes, inn i vår BEREGNINGSKALKULATOR, kommer det fram nøyaktig hva du trenger.

(Husk å først velge TIL-TAK Light)

Generelt kan det sies at det går med 1 patron pakningsmasse pr 5 meter duk og 1 pose skruer pr 10 meter duk. Profillistene er 1,5 meter, så her går det 4 lister pr 3 meter duk.

Hvordan får jeg det helt tett inn mot vegg?

TIL-TAK Light duken trekkes helt inn mot veggen, og en leppe på minst 5 cm brettes opp og innunder det innerste terrassebordet. Fra oversiden er det helt nødvendig med et Terrassebeslag i overgangen fra vegg og over det første terrassebordet.

Fremgangsmåten er godt beskrevet i vår monteringsanvisning

Du kan også få noen tips HER

 

Hvor får jeg kjøpt deres produkter?

TIL-TAK sine produkter selges gjennom de aller fleste store byggevareforhandlere her i landet, i tillegg til at det selges i både Sverige og Danmark.

Finn din nærmeste forhandler ved å gå inn på vår Forhandleroversikt

 

Relaterte poster

11. mai 2021

Slik utnytter du bodplassen bedre

Er du en av dem som gjerne skulle hatt mer plass til oppbevaring? Du trenger rett og slett å utvide bodplassen! Da er du ikke alene. Boder og oppbevaringsrom er rom som gjerne blir nedprioritert i nye hus, og må vike plassen for andre bruksrom. Resultatet er at mange fyller opp garasjen med gjenstander som […]

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing 6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet

20. august 2020

Utestue under terrassen

Hva med en bod eller utestue under terrassen? Nå kan vi levere isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. TermPIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terrassen og få en innglasset vinterhage eller utestue. […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.