hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

Terrasseduk


Er det mulig å få en tett terrasse uten å måtte ta opp igjen det gamle terrassegulvet? Det korte svaret er ja! Her kan du lese hvordan du kan montere en terrasseduk uten å løfte et eneste terrassebord
.

Tett under terrasseduk

Ønsker du at plassen under terrassen skal kunne benyttes til lagring, oppbevaring, som uteplass eller kanskje som utekjøkken? Løsningen er hverken komplisert eller tidkrevende – med TIL-TAK sitt innovativt dreneringssystem kan du sikre at arealet under terrassen blir tett, tørt og trivelig!

Innovative løsninger

For å oppnå et tett resultat, trenger du et dreneringssystem bestående av terrasseduk som monteres mellom bjelkene på undersiden av terrassegulvet. Monteringen klarer du helt selv. Med TIL-TAK Light solid PVC-duk, som festes med fall direkte på bjelkelaget under terrassen, får du det uterommet du alltid har ønsket.

En enkel løsning uten å røre terrassegulvet

Det er ikke nødvendig å ta opp terrassegulvet for å oppnå ønsket resultat, og så lenge du følger instruksjonene nøye vil selv en person med lite erfaring kunne utføre jobben på egenhånd. TIL-TAK er den eneste leverandøren som garanterer et tett dreneringssystem for terrassegulv eller verandagulv.

Terrasseduken er kostnadseffektivt, og gjør det mulig for deg å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen uten byggesøknad. Terrasseduken hjelper deg å utnytte allerede eksisterende uteområde fremfor å gå til skrittet å bygge en ekstra bod eller paviljong. Benytt gjerne vår beregningskalkulator for å finne ut hva du trenger til din terrasse.

Gjør jobben selv

TIL-TAK produkter er utviklet for at alle skal kunne montere de uten hjelp fra en håndverker. Duken festes på bjelkelaget ved hjelp av en plastprofil med glidespor som skrus fast i bjelkelaget. Plastprofilen monteres slik at det blir et fall fra husveggen til ytterkanten av terrassen. Terrasseduken trees inn i glidesporet, slik at den blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene. – vips har du et tett terrassegulv uten å demontere et eneste terrassebord!

Skal du bruke TIL-TAK Light på en ny terrasse, er det viktig at du bruker grunnmurspapp på bjelkene istedenfor TIL-TAK pakningsmasse mellom bjelker og plastprofil. Når du bruker grunnmurspapp på bjelkene, er du ikke avhengig av utetemperaturen og kan montere systemet også i minusgrader.

Vi anbefaler ikke ettermontering på eksisterende gulv i minusgrader!

100% tett under terrassen

Med TIL-TAK produkter garanterer vi at du får det 100% tett under terrassegulvet! Alle våre produkter får du kjøpt hos byggevarebutikker i hele Norge. Klikk her for å se en oversikt over forhandlere.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Er det vanskelig å montere produktet på en eksisterende terrasse?

Dette er et produkt som skal festes til bjelkelaget på en eksisterende terrasser. Profillistene monters i sidene av bjelkene, og duken trekkes deretter inn i sporet i profillisten.

Det viktigste når du skal montere produktene til TIL-TAK er at du følger instruksene nøye, og benytter deg av TIL-TAKs skruer og pakningsmasse ved montering. Dersom du har gjort dette, garanterer vi et vellykket resultat som er 100% tett. Jobben kan fint utføres av en privatperson uten mye tidligere erfaring, spesielt med god veiledning fra blant annet videoene på vår nettside. Du kan også selvsagt be om råd fra de som jobber på ditt nærmeste byggevarehus eller ta kontakt med oss direkte for  råd og tips. Våre innovative produkter er designet for å gjøre jobben så enkel som mulig for deg, samtidig som at de er kostnadseffektive.

Hvilket av produktene deres bruker jeg på eksisterende terrasse?

For deg som har en eksisterende terrasse er TIL-TAK Light et godt egnet produkt. Du fester de solide PVC-dukene direkte på bjelkelaget under de eksisterende terrassebordene. Dette gjøres ved hjelp av en plastprofil med glidespor som skrues fast i siden av bjelken. Plastprofilen festes så med fall fra husvegg til ytterkant av terrassen. Tre deretter duken inn i glidesporet fra ytterkant og inn mot husveggen. Den blir da hengende som en vannrenne mellom bjelkene. Med TIL-TAK Light får du utnyttet plassen under din eksisterende terrasse til det ytterste.

Er terrasseduken kun egnet for terrasser som er høyt over bakken?

Det er mange fordeler med å benytte terrasseduken også på bakkenære terrasser. Du kan enkelt lede overflatevann vekk fra huset og grunnmuren ved å feste den solide, armerte PVC-duken til bjelkelag under terrassebord på bakkeplan. Dette er viktig, ettersom det kan oppstå fuktskader på boligen dersom vannet ikke dreneres bort fra grunnmuren. Terrasseduken vil også hindre ugress i å vokse opp mellom terrassebordene, og sparer deg dermed for tid og krefter når det kommer til vedlikehold. Det er også gode muligheter for å lagre store mengder utstyr og materialer i takhøyder ned mot 0,5 meter.

Med andre ord – TIL-TAK Light kan benyttes under terrassen din uansett høyde, for eksempel dersom du ønsker ekstra lagringsplass eller trenger å lede vann vekk fra grunnmuren. TIL-TAK Light er dermed en svært god investering om du ønsker å ta vare på boligen.

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.