hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

TIL-TAK LIGHT: En optimal løsning for tett terrassegulv

TIL-TAK Light er den enkle og optimale løsningen for deg som ønsker tett terrassegulv på eksisterende platting, veranda, altan eller terrasse. Utnytt plassen til det ytterste, også for nybygg der du ønsker å legge bjelkene med tettere avstand enn standard CC/60 og mer. Når det kommer til å tette terrassen er TIL-TAK Light en gunstig løsning hele året. Den sørger for å lede vannet ved å fungere som en vannrenne med innebygd fall mellom bjelkene.

TIL-TAK Light finnes i bredder tilpasset senteravstand 300/400/500/600 med mer, og kan med fordel benyttes om du ønsker skjult innfesting av terrassegulvet via terrassebord. Produktserien er utviklet for ettermontering på undersiden av eksisterende terrasser, men er i mange tilfeller også beste løsning for tilbygg. Produktene selges i din byggvarehandel over hele landet. Se vår forhandleroversikt og kontakt din nærmeste forhandler for kjøp.

Hvordan montere TIL-TAK Light for å sikre et tett terrassegulv

TIL-TAK Light består av en solid armert PVC-duk med en innsveiset lisse på hver side. Fest duken på bjelkelag ved hjelp av en plastprofil med glidespor som skrus fast i bjelkelaget. Fest så plastprofilen med fall fra husvegg til ytterkanten av terrassen. Duken tres deretter inn i glidesporet fra ytterkanten og inn mot husveggen, og blir slik hengende som en vannrenne mellom bjelkene.

Husk at til nybygg benytter du grunnmurspapp på bjelkene istedenfor TIL-TAKs pakningsmasse mellom bjelke og plastprofil. Vi anbefaler samtidig ikke ettermontering på eksisterende gulv i minusgrader, men med grunnmurspapp på bjelkene passer denne løsningen likevel også for utførelse i minusgrader.

TIL-TAK Light gir et 100% tett terrassegulv ved riktig montering, hvilket sikrer deg utmerkede muligheter for å utnytte plassen under terrassen. Benytt mulighetene TIL-TAK Light gir deg ved å oppbevare redskaper, sportsutstyr eller annet under verandagulvet.

Andre muligheter med TIL-TAK Light

Som finish anbefales montering av spaltepanel på undersiden av bjelkelag, og beis eventuelt maling i husets farger. På undertak kan også spotlights monteres ved bruk av spaltepanel. Dette vil gjøre verandaen enda mer anvendelig. Takrenne kan monteres i ytterkant av terrassen, som gjør at vannet renner trygt ned på bakken. Dreneringssystemet kan kombineres med takrenne og veggbeslag, for å sikre et innebygd fall som leder vannet fra husvegg og ned i grunnen. Det er også mulig å montere glassvegger, som skaper enda bedre utgangspunkt for å benytte lagringsplassen under terrassen hele året.

Ønsker du å innglasse uteplassen er dette også en mulighet. På denne måten vil du skape et ekstra rom i boligen som kan benyttes uansett årstid, slik at du kan utnytte plassen til det ytterste. Ønsker du dette må et par ting være på plass for å unngå kondensering på dører og vinduer. Det må isoleres med 5cm brannsikre pir-skumplater under bjelkene før du lekter ned og legger spaltepanel, eventuelt også downlight. Sørg for at det er fri luftpassasje fra takrenne til husvegg, samt videre opp bak ytterpanel på husvegg til takutstikk. Slik vil god gjennomlufting gjøre det mulig å tørke ut eventuell kondensdannelse. Vi kan anbefale Solarlux, er en solid leverandør av innglassing med høy kvalitet og enkel montering.

TIL-TAK Light er 100% tett

Vi garanterer 100% tett tak på altan, terrasse og veranda der montering er gjort etter vår monteringsanvisning. Jobben med å montere TIL-TAK Light er enkel, men krever at man følger gitte monteringsanvisninger. Pakningsmassen skal påføres i riktig mengde, og kun der det er beskrevet. Du trenger 2 patroner pakningsmasse per 10 meter terrasseduk. Pakningsmassen er ikke-herdende og avgjørende for å oppnå et tett resultat. Der man bruker grunnmurspapp oppå bjelkene, erstatter pappen pakningsmassen.

Produktene våre selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge. Se forhandleroversikt under, og kontakt din nærmeste byggevarehandel for å kjøpe TIL-TAK Light i dag!

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.