hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

100% tett dreneringssystem for terrassegulv

Om oss

Vi hjelper deg å bygge for fremtiden

Vårt motto er: lekende lett!
Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du sparer penger.

Enkelt og rimelig

Våre produkter forenkler byggeprosessen og bidrar til at boligverdien øker. Med TIL-TAKs forskalingsplater for plasstøpte dekker blir brann- og lydkrav mellom etasjer enklere og rimeligere å forholde seg til.

Mer bolig for pengene

Utnytt plassen under terrassen og få tett terrassegulv. Med TIL-TAK Original og TIL-TAK Light har vi to enkle metoder som gir 100% tett løsning både på eksisterende og nye terrasser. Vi fortsetter å utvikle produkter og løsninger som gir deg mer bolig for pengene.

Ofte stilte spørsmål

Kontakt oss

Våre produkter

Beregningskalkulator

TIL-TAK Original er et spesialdesignet dreneringssystem av tynne stålplateprofiler med innebygget fall som legges på en vannrett bjelkelagskonstruksjon. Systemet leder vannet til takrenne, og gir deg et 100% tett terrassegulv og nyttbart areal under terrassen.
Beregn din terrasse nedenfor.

TIL-TAK Original
TIL-TAK Light
STEG 1

Hva er dybden på terrassen?

calculator STEG 1
Dybde (meter)
Videre
STEG 2

Hvor mange fakk a 60 cm?

calculator STEG 2
Antall fakk à 60 cm
Antall fakk under 60 cm
Videre
HANDLELISTE
Skriv ut

Seneste blogartiklerTil bloggen

Ta kontakt med oss!

  Ofte stilte spørsmål

  Hvordan beregner jeg hvor mange plater og hvor mye tilbehør jeg behøver?

  Ved å taste inn dybde på terrassen og antall felter som skal tettes, inn i vår BEREGNINGSKALKULATOR, kommer det fram nøyaktig hva du trenger.

  (Husk å først velge TIL-TAK Original)

  Generelt kan det sies at det går med 1 patron pakningsmasse pr 3 plater og 1 eske skruer pr 6 m²

  Hvordan beregner jeg hvor mye terrasseduk, lister og annet tilbehør jeg behøver?

  Ved å taste inn dybde på terrassen og antall felter som skal tettes, inn i vår BEREGNINGSKALKULATOR, kommer det fram nøyaktig hva du trenger.

  (Husk å først velge TIL-TAK Light)

  Generelt kan det sies at det går med 1 patron pakningsmasse pr 5 meter duk og 1 pose skruer pr 10 meter duk. Profillistene er 1,5 meter, så her går det 4 lister pr 3 meter duk.

  Hva gjør jeg dersom det ikke er 60 cm senteravstand mellom bjelkene?

  Ved å velge TIL-TAK Light, står du fritt til å kunne benytte alle bjelkeavstander mellom 60 og 30 cm.  Denne duken levers i 4 forskjellige bredder; cc30, cc40, cc50 og cc60.  Dersom senteravstanden på bjelkene ikke er nøyaktig 50 cm f.eks. løses dette ved å lekte ut, enten på en side, eller på begge sider i fakket, slik at lysmålet (målet i mellom) blir tilnærmet 47 cm.

  Flere løsninger er også beskrevet i vår monteringsanvisning.

  Hvorfor må jeg bruke TIL-TAKs egne terrasseskruer?

  Fordelen med å bruke TIL-TAKs egne skruer er mange: -Du slipper å forbore for å komme igjennom inntil 4 lag med stål. Skruene er spesielt utviklet til denne bruken og er dermed også veldig effektive å jobbe med. Skruene er ekstra kraftige, noe som gjør at de kan stå i mot de ekstra påkjenningene som vil oppstå grunnet bevegelser mellom stål/tre. Til-TAKs egne skruer er også de eneste skruen som er garantert til denne bruken, og dermed gir rett til reklamasjon dersom problemer skulle oppstå.

  Hvorfor må jeg bruke så mye pakkningsmasse?

  TIL-TAK pakningsmasse er av helt avgjørende betydning for at TIL-TAK systemene skal fungere. Om det brukes mindre mengder enn det som vi beskriver vil det kunne bli lekkasjer både på TIL-TAK Original og TIL-TAK Light.  Grunnen er at dette er en ikke-herdende masse, som kun danner en overflatehinne. Innenfor denne hinnen holder massen seg seig og klissete, selv etter mange år. Ved for liten mengde vil det rett og slett kunne bli bare en herdet overflate tvers igjennom, som hverken er myk eller smidig. Fugene vil dermed  ikke lenger ha den nødvendige fleksibilitet. Se mer HER

  For TIL-TAK Original er det også et stort poeng at det er pakningsmasse i hele profilbredden som ligger over bjelke. Dette fordi den da vil  fungere som en pakning, uansett hvor skruene måtte havne på profilen.

  Hvordan får jeg det helt tett inn mot vegg?

  Det er flere punkter som er viktige for å få det tett inn mot vegg. Denne artikkelen beskriver hvordan du kan løse det mot en gammel vegg.

  Generelt så kan det sies at et terrassebeslag er helt nødvendig (se illustrasjon)

  Terrassebeslag mot veggDette sikrer enn tett overgang fra vegg og over det innerste terrassebordet. Videre kan bruk av grunnmurspapp også være en ekstra sikkerhet, dersom det skal legges nye terrassebord.

  Se også vår MONTERINGSANVISNING for utfyllende informasjon.

  opp

  Lukk

  • Registrer deg
  Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.