hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

Du bør velge svalehaleplater framfor trinnlydplater

Dess hardere et gulv er – jo mer trinnlyd vil gulvet avgi. Den som tidlig i byggeprosessen tar hensyn til støy, allerede ved planlegging og montering av gulvmaterialer, har mye å vinne. Tradisjonelt har trinnlydplater sammen med to lag spon og to lag gips vært løsningen for å dempe støy i etasjen under.

Velger du svalehaleplater med lett betongdekke på bjelkelag framfor trinnlydplater får du et gulv med hard finish som blokkerer for trinnlyd og øker følelsen av komfort. Med denne løsningen oppnår du lydklasse B mellom enheter, samtidig som du får den gode brannhemmende egenskapen REI 60 fra oversiden på bjelkelaget. En flytende gulvløsning, altså når ett eller flere sjikt legges løst på underlaget uten mekanisk forbindelse mellom disse, vil gi den beste lydisoleringen mellom etasjer.

Med svalehaleplate og lett betongdekke på bjelkelag vil lydisolasjonen tilsvare et betonggulv på 200mm tykkelse. Videre er svalehaleplaten den eneste metoden som gir lydklasse B. I byggeforskriftene er det krav om lydklasse C mellom leiligheter som ligger over hverandre. Med svalehaleplater blir jobben også enklere og fører til kortere byggetid.

Alle de store byggevarekjedene i Norge fører svalehaleplate, og har god kjennskap til produktene fra TIL-TAK. Ta kontakt med din nærmeste forhandler for råd og tips.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvorfor burde jeg velge svalehaleplater framfor trinnlydplater?

DUOFOR svalehaleplater gjør det enkelt å bygge lette, råsterke betonggulv på bjelkelag. Når svalehaleplatene monteres som et flytende gulv på trinnlydstrimler, oppnås en meget god lyddempende effekt. Svalehaleplaten blir en del av konstruksjonen. I mange tilfeller kan den styrke eksiterende konstruksjon med opptil 30%.

Kostnadsmessig er svalehaleplaten på samme prisnivå som tilsvarende løsning med 2 lag spon, 2 lag gips og trinnlydplater. Til gjengjeld har TIL-TAK sin svalehalsplate flere klare fordeler. I tillegg til store besparelser i monteringsarbeidet får du kortere byggetid, lavere byggehøyde, enkle arbeidsoperasjoner, lydklasse B mellom enheter og brannklasse REI 60. Med andre ord – her er det flere gode grunner til å tenke annerledes enn tradisjonelle trinnlydplater.

Er det noen rom som er bedre egnet for svalehaleplater?

Svalehaleplater egner seg godt for ethvert rom i huset. Det vil si baderom og våtrom, så vel som soverommet eller stuen. De fungerer med andre ord vel så godt som trinnlydplater.

Er det noe jeg må huske på før montering?

Før montering er det greit å vite et par ting. Rockwool kantisolering legges langs veggene mellom svalehaleplatene. Denne danner en brannsikker fuge mot vegger. Profilretningen legges så vinkelrett på bjelkelaget, tydelig merking av svaleplatene gjør det enkelt å koble platene sammen. Platene legges og blir en del av konstruksjonen, festes med kamspiker eller skruer til underlaget og danner et meget stabilt underlag.

Ved installasjon av gulvvarme må du også huske på at gulvvarmerør skal monteres på tvers av profilretningen, og at det skal være 20 mm betong over varmerørene.

Les mer om montering på våre nettsider, der vil du også finne instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg godt på vei i jobben.

Hva er minste gulvtykkelse for svalehaleplater?

Minste mm-tykkelse for gulv (Plate + betong i alt):
Standardgulv i bolig: 16 + 20 mm = ca. 36 mm
Standardgulv i næringsbygg: 16 + 30 mm = ca. 46 mm
Lydisolerende 10 + 16 + 34 mm = ca. 60 mm
Gulvvarmerør 16 + 20 + 20 mm = ca. 56 mm

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.