Historien om svalehaleplater

Historien begynner egentlig i 1856, men produktet ble for alvor kjent under Verdensutstillingen i Buffalo i 1901.

Om denne utstillingen sies det blant annet;

«Elektrisitet, kunst, arkitektur, vitenskap og industri styrte dagen i 1901 som USA, og verden undret seg over fremveksten av den nyeste supermakten i «The Rainbow City», som den ble kalt på grunn av de flerfargede bygningene og den festlig belysningen. Selv om drapet på president William McKinley i Musikktemplet kastet en mørk sky over begivenheten og fortsatt er messens mest bemerkelsesverdige begivenhet, forblir dens vakre bygninger, lyseffekter og elegante laguner et levende minne takket være fotografiets mirakel.

Den panamerikanske utstillingen dekket 350 dekar i byen Buffalo og var vertskap for omtrent 8 millioner mennesker mellom 1. mai og 2. november 1901. Bygget for å feire amerikansk militær overlegenhet og teknologiske prestasjoner, undret besøkende seg over forseggjorte midlertidige strukturer som f.eks. Tower of Light, The Triumphal Bridge, Pergola, Court of Fountains, Ethnology Building, Midway, og utallige skulpturer fra tidens beste kunstnere.

Denne informative guiden til Fair inneholder hundrevis av fotografier, mange sjeldne. Et detaljert kart leder leserne gjennom messeområdet, slik en besøkende kanskje hadde for et århundre siden til å beundre det pittoreske landskapet, overdådige vannveier og festlige Midway bygget for å vekke sansene og fascinere sinnet.»

Utdrag fra boka;

1901 Buffalo World’s Fair: The Pan-American Exposition in Photographs Hardcover – March 18, 2021

av Mark Bussler (forfatter)

Historien
Historien

Historien om Svalehaleplater strekker seg altså langt tilbake i tid. Duofor svalehaleplater bygger på den opprinnelig oppfinnelsen, men produksjonsmetoden er selvsagt blitt forbedret. Duofor svalehaleplater gir en optimal løsning for både renoverings- og nybyggprosjekter. Når de kombineres med betong eller avrettingsmasse, oppnås en høy styrke og stivhet, samt brann- og lydisolasjon.

Historien om Lewis

I 1859 presenterte man de velkjente Lewis svalehaleformede stålplatene. Gjennom årene har utviklingen av platene fortsatt. Etter presentasjonen på Verdensutstillingen i Buffalo i 1901 ble Lewis svalehaleplater kjent i hele Europa. De var likevel bare tilgjengelige gjennom én leverandør.

DUOFOR

Historien om DUOFOR starter på begynnelsen av dette årtusen. Duofor har produsert svalehaleplater i over 20 år nå. Teknologien som tidligere ble benyttet, er blitt ytterligere forbedret. Nå er produktet tilgjengelig for både nye bygge- og renoveringsprosjekter.

Svalehaleplatene egner seg spesielt godt som armeringsplate for betonggulv på tre- eller stålkonstruksjoner. Platene har lav høyde og vekt. Sammen med betongen skaper de et ekstremt sterkt komposittgulv som passer til alle typer gulv.

Svalehaleformede plater og betongen danner en sammensatt enhet som gir høy styrke og stivhet. Dette gjør det mulig å bruke Duofor® svalehaleplater på gulv som spenner over mindre avstander og hviler på bærende bjelker. På denne måten oppnås et gulv som gir maksimal styrke og stabilitet.

Oppsummert gir bruk av Duofor® svalehaleplater en trygg og holdbar løsning for gulv i både nybygg og renoveringsprosjekter. Med en historie som går tilbake til 1859, har svalehaleplatene vist seg å være en pålitelig og effektiv løsning for å skape sterke og holdbare gulv.

Historien om Svalehaleplater skrives fortsatt, og TIL-TAK har gjort produktet godt kjent også i Norge etterhvert.

opp

Lukk