Svalehaleplater

Fremtidens brann- og lydskille mellom boenheter

Svalehaleplater er lette forskalingsplater til tynne betongdekker på bjelkelag. Denne platen gir deg en unik mulighet til å senke byggetiden med opptil 1/10 av tradisjonell oppbygging, samtidig som brann- og lydisoleringen forbedres betydelig.

Svalehaleplater

Fremtidens brann- og lydskille mellom boenheter

Svalehaleplater er lette forskalingsplater til tynne betongdekker på bjelkelag. Denne platen gir deg en unik mulighet til å senke byggetiden med opptil 1/10 av tradisjonell oppbygging, samtidig som brann- og lydisoleringen forbedres betydelig.

Brann- og lydskille mellom boenheter

Med flytende gulv på trinnlydstrimler direkte på bjelkelag, oppnår du med disse platene lydklasse B mellom boenheter, og brannegenskap REI 60 fra oversiden på bjelkelaget.

Svalehaleplater som utvendig svalgang med brannkrav

Platene egner seg ypperlig for utvendige svalganger med brannkrav. Med platene hengende på husvegg og drager i ytterkant, har du brannskille med REI 60 i to enkle arbeidsoperasjoner

Samvirkekonstruksjon/

Ribbedekke - opplevelsen av et 200 mm tykt betonggulv

Støpt gulv på Duofor svalehaleplater som er festet til bjelkelaget, gir et gulv med høy bæreevne og stabilitet.

Betongkvalitet og herdeprosess

Betongdekker med svalehaleplater gir ekstremt tynne betongdekker. Da er det viktig at man gjør ting på riktig måte

Gulvvarme på svalehaleplater

Platen fungerer som underlag og varmefordeling for gulvvarme i tillegg til å gi et sterkt, brannhemmende og lyddempende gulv. 

Beregninger av bæreevne

Bæreevnen er i henhold til europeisk standard; EN 1990, EN1991, EN 1994 og EN 1995. For enkelt innsyn i egenskapene etter disse standardene, last ned belastningstabell under.

Dette viste du antagelig ikke om Svalehaleplater:

Lette å jobbe med (kun 7 kg pr plate)

Lette å bearbeide ( bearbeides lett med stikksag, håndsirkelsag osv.)

Sparer mange timer arbeid (Sammenlignet med tradisjonell oppbygning med lyd og brannkrav)

Svalehaleplater er fremtidens brann- og lydskille mellom enheter.

Duofor svalehaleplater er lette forskalingsplater til tynne betongdekker på bjelkelag. Denne platen gir deg en unik mulighet til å bygge et solid, men lett og lavtbyggende betongdekke med stor styrke, lyd og brannmotstand direkte på bjelkelag, og med integrert gulvvarme. Som flytende gulv på trinnlydstrimler, oppnås lydklasse B mellom enheter. Samtidig får man den gode brannhemmende egenskapen REI 60 fra oversiden på bjelkelaget. Med svalehaleplater sparer man byggetid og effektiviserer byggeprosessen.

Et bilde som inneholder bakke, utendørs

Automatisk generert beskrivelse
Et bilde som inneholder utendørs, personer, dekk

Automatisk generert beskrivelse

Lydisolerende gulv – opplevelsen av et 200 mm tykt betonggulv

svalehaleplater

Norsk institutt for by- og regionforskning utførte en undersøkelse i 2008 som viste at beboere var minst fornøyd med lydisolering mellom enheter, men også mellom rom i boligen. I byggeforskriftene (NS 8175) stilles det krav til både luftlydnivå og trinnlydnivå mellom leiligheter som ligger over hverandre (lydklasse C). For gulv mellom leiligheter må luftlydnivået være større/ mer enn 55dB feltmålt og trinnlydnivået mindre/ lavere enn 53 dB feltmålt. Svalehaleplaten er den eneste løsningen som sikrer lydklasse B mellom enheter, og som samtidig reduser den total byggehøyde og byggetid.

Se flere tekniske detaljer her

Våre gulvløsninger med svalehaleplater tilsvarer (eller overgår) verdien av lydisolasjon til et 200 mm betonggulv. Gulvet har en hard finish og øker følelsen av komfort ved å blokkere for trinnlyd. enheter. Med trinnlydstrimler direkte på bjelkelag oppnås lydklasse B mellom enheter. Våre lydmålinger i ferdig innflyttet bolig gir lydklasse B etter dagens standard og er slik en klasse over kravet til demping av lyd mellom

Et bilde som inneholder utendørs, person, park

Automatisk generert beskrivelse
Et bilde som inneholder utendørs, kyst

Automatisk generert beskrivelse

De unike egenskapene til svalehaleplater

Svalehaleplater ligger omtrent på samme pris som dagens løsning med 2 lag spon, 2 lag gips og trinnlydplater. Flytende gulv med svalehaleplater har samtidig en rekke fordeler, blant annet garantert lydklasse B mellom enheter, brannklasse REI 60, lavere total byggehøyde og kortere byggetid med enklere arbeidsoperasjoner. Dermed blir det store tidsbesparelser i byggeprosessen.

Bæreevnen er i henhold til europeisk standard; EN 1990, EN1991, EN 1994 og EN 1995. Holdbarhet er minimum 50 år klasse X0/XC1, miljøklasse C1 og C2.

Svalehaleplater med gulvvarme integrert

Det er enkelt å legge gulvvarme direkte på platene, som sørger for god varmefordeling i gulvet. Man kan bruke både vannbåren varme og elektriske kabler på svalehaleplater. Vannbåren varme festes med Duoklips, som er enkle å plassere og kan justeres helt uten verktøy. Elektriske kabler kan festes direkte på platene ved hjelp av tape eller limpistol, alternativt kan man feste disse til et armerings nett oppå platene. Resultatet blir et bærende gulv / konstruksjon velegnet for parkett, laminatgulv, vinyl, fliser med mer.

svalehaleplater
svalehaleplater
svalehaleplater

Her kan du se et eksempel på utførelse.

Bestill svalehaleplater fra TIL-TAK i dag

Svalehaleplaten har over 100 års erfaring som forskalingsplate for lette betongdekker på bærende konstruksjon av tre. Platene vi leverer produseres av Doufor-fabrikken i Nederland, og har ekstremt mange bruksområder.

NB! For utvendig bruk på terrasser og svalganger (med brannkrav) skal platene pulverlakkeres for å oppnå miljøklasse C4 for utvendig klima.

Produktene våre selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge. Ta også gjerne kontakt med oss om du skulle ha spørsmål.

Last ned monteringsanvisning

MONTERINGSVEILEDNING

Relaterte poster

25. mars 2021

Fornøyd kunde om Svalehaleplater

Kjell Oscar fra Tønsberg er en av mange som nylig har prøvd ut DUOFOR Svalehaleplater.

tore erichsen 30. april 2018

Strålende fornøyd med svalehaleplater

Byggmester Tore Erichsen er i gang med oppføring av to 4-manns boliger i idylliske omgivelser i Homborsund like ved Grimstad. Blant flotte turområder ved sjøen, landlige omgivelser og med samtidig sentrumsnær beliggenhet, er byggearbeidet godt i gang. Og dette prosjektet er han særs godt fornøyd med. Tore har nemlig prøvd svalehaleplater for første gang, etter […]

brann og lydskille 11. mai 2021

Brann og lydskille mellom enheter

Det stilles stadig større krav til utforming av våre bygg. Kravet til brannegenskaper og lydegenskaper er noen av kravene som må møtes og oppfylles. Med DUOFOR -svalehaleplater fra TIL-TAK kan du i dag skaffe deg fremtidens brann og lydskille mellom boenheter! Svalehaleplater og betong på trinnlydsstrimler gir ekstremt gode lyd og brannegenskaper og er fremtidens […]

opp

Lukk