OP-DECK etasjeskille

Isolert etasjeskille (ribbedekke) med unike egenskaper

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem for plasstøpt betongdekke som består av isolerte sandwichelementer og PIR skumelementer og EPS isolasjonsblokker. Denne kombinasjonen danner et betongdekke med selvbærende T-bjelkefunksjon (også kalt ribbedekke). Resultatet er lav vekt, lav byggehøyde og høy bæreevne. Samtidig er dekket fullisolert med høy brannmotstand, lav lydgjennomtrengning og fritt spenn opp til 8 meter.

OP-DECK etasjeskille

Isolert etasjeskille (ribbedekke) med unike egenskaper

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem for plasstøpt betongdekke som består av isolerte sandwichelementer og PIR skumelementer og EPS isolasjonsblokker. Denne kombinasjonen danner et betongdekke med selvbærende T-bjelkefunksjon (også kalt ribbedekke). Resultatet er lav vekt, lav byggehøyde og høy bæreevne. Samtidig er dekket fullisolert med høy brannmotstand, lav lydgjennomtrengning og fritt spenn opp til 8 meter.

OP-Deck kan være din problemløser

Med OP-Deck vil du:

- redusere vekt, installasjonstid, kostnader og byggehøyde.
- forbedre termisk effektivitet av betongdekker.
- få bedre brannmotstand (REI 90).

Det isolerte betonggulvsystemet er basert på den tradisjonelle oppbyggingen av betongdekke med T- bjelkeformasjon. Med OP-Deck har denne oppbyggingen fått et nytt uttrykk: et selvbærende og isolert etasjeskille med stor fleksibilitet, styrke og brannmotstand.

Oppbygging

Et OP-Deck etasjeskille legges på bærende konstruksjon av stål, betong og tre, og kan spenne fritt i opptil 8 meter med et relativt tynt betongdekke.

Elementene veier 20 kg per kvm, og installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

Ferdig installert med betong får du en råsterk lettvekter med lav byggehøyde og med ferdig isolert innertak. Himlingen (hvit RAL 9002) er perfekt som tak i en parkeringskjeller. I innvendig bolig eller ved behov, tåler elementene vekten av lekter og takpanel/plater med maks belastning på 20 kg per kvm.

OP-Deck med gulvvarme

Du kan feste gulvvarme og andre tekniske installasjoner i dekket slik at du ikke får ekstra arbeidsoperasjoner og mer byggehøyde enn nødvendig.

Slipt betonggulv

OP-Deck egner seg meget godt for de som ønsker slipt betonggulv som ferdig inne-gulv. Se referanse under fra kunde på Nesøya.

Bruksområder

Etasjeskille over parkeringskjeller
Tilbygg med terrasse over
Parkeringstak/garasjegulv
Takterrasser og takhager
Isolerte gulv
Isolerte betongtak
Legge til ekstra etasjer på bygninger

Tekniske data

OP-deck sandwich panel, 20 kg per kvm:
Profilert stålplatetopp 0.9 mm.
Isoleringsskum PIR 66 mm.
Profilert stålplate 0.7 mm.
OP-deck EPS profilelementer
Armeringsjern og armeringsnett etter statiske beregninger og armeringsplan
Betong B30

Membranherder

Betong er et materiale der styrke og ikke minst bestandighet bygges opp over tid. Forholdene de første døgnene etter utstøping betyr spesielt mye for hvilke langtidsegenskaper betongen får. Membranherder skal sprøytes på dekket umiddelbart etter støping for å beholde fuktigheten i betongdekket under herdeprosessen.

Ofte stilt spørsmål:

Hva består OP-Deck-systemet av?

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem. Elementsystemet består av sandwich-elementer og isopor som sammen danner et betongdekke med selvbærende T-ribb-form på betongen. Dette gir lav vekt, høy bæreevne og ikke minst høy isolasjonsverdi. Den ferdig malte himlingen (hvit RAL 9002) passer ypperlig som tak i en parkeringskjeller eller garasje og gjør jobben enklere for deg. Elementene tåler vekten av lekter og takpanel/ plater med maks belastning på 20kg per kvadratmeter. Etasjeskillet leveres i lengder på opptil 16 meter og kan spenne fritt opptil 10 meter, og minste totaltykkelse er på 254 millimeter. Elementene installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

Hvilke bruksområder har OP-Deck?

Det er flere gunstige fordeler med å velge OP-Deck. Du vil dramatisk kunne redusere vekt, installasjonstid, byggehøyde og ikke minst kostnader. Løsningen gir god brannmotstand (REI 90), og du vil oppleve forbedret termisk effektivitet av betongdekket. Her er du sikret en varm garasje. Uansett om du har behov for etasjeskille over parkeringskjeller, skal sette opp tilbygg med terrasse over, har behov for parkeringstak eller garasjegulv, ønsker å legge til ekstra etasjer på bygninger – OP-Deck er den smarte løsningen du trenger. Du kan enkelt feste gulvvarme og andre tekniske installasjoner i dekket slik at du ikke får ekstra arbeidsoppgaver eller mer byggehøyde enn nødvendig.

Hvordan installerer man OP-Deck?

Elementene kan transporteres på en vanlig tilhenger og er lette å håndtere. To mann legger enkelt ut lengder på opptil 5 meter, og elementene skrus med letthet sammen. Den ekstra isolasjonen reduserer mengden betong og dermed også egenvekten. T-bjelkeformasjonen er med på å opprettholde styrke og bæreevne på dekket. Isolasjonen fester du enkelt med lange skruer og skiver. Kamstål plasseres mellom elementene, og betongen skal hvile minimum 6 cm inn på bærende vegg. Monter så kantforskaling og legg armeringsnettet på plass. Sett opp midlertidig understøtting per 2,5 meter. Deretter kan betongen fylles på og fordeles utover.

Husk at betong er et materiale der styrke og bestandighet bygges opp over tid. Forholdene de første døgnene etter utstøping er avgjørende for hvilke langstidsegenskaper betongen får. Ved å sprøyte membranherder på dekket umiddelbart etter støpning beholder du fuktigheten i betongdekket under herdingen.

Det finnes gode instruksjonsvideoer og tips på vår nettside for installasjon. Vi oppfordrer deg også til å ta kontakt med ethvert ledende byggevarehus i Norge for hjelp med oppfølging både av prosjektering og montering.

Kan OP-Deck benyttes for å isolere både taket og vegger?

Nei, dette produktet består av forskalingsplater som danner et T-formasjons betongdekke. Det benyttes derfor som etasjeskille som legges på bærende konstruksjon av stål, betong eller tre. Det vil naturlig isolere garasjetaket, men ikke vegger.

MONTERINGSVEILEDNING

opp

Lukk