OP-DECK etasjeskille

Isolert etasjeskille (ribbedekke) med unike egenskaper

OP-Deck består av sandwichelementer med PIR isolasjon og EPS isolasjonsblokker. Denne kombinasjonen danner et selvbærende betongdekke med T-bjelkefunksjon (også kalt ribbedekke). Funksjonen blir som bubbledeck, men med ca dobbelt så lett vekt, fullisolert og med høy brannmotstand. Lav lydgjennomtrengning og fritt spenn opp til 8 meter. Brannegenskaper REI 90

OP-DECK etasjeskille

Isolert etasjeskille (ribbedekke) med unike egenskaper

OP-Deck består av sandwichelementer med PIR isolasjon og EPS isolasjonsblokker. Denne kombinasjonen danner et selvbærende betongdekke med T-bjelkefunksjon (også kalt ribbedekke). Funksjonen blir som bubbledeck, men med ca dobbelt så lett vekt, fullisolert og med høy brannmotstand. Lav lydgjennomtrengning og fritt spenn opp til 8 meter. Brannegenskaper REI 90

OP-Deck kan være din problemløser

Med OP-Deck vil du:

- redusere vekt, installasjonstid, kostnader og byggehøyde.
- forbedre termisk effektivitet av betongdekker.
- få bedre brannmotstand (REI 90).

Dette isolerte betonggulvsystemet er basert på den tradisjonelle oppbyggingen av betongdekke med T-bjelkeformasjon, men med OP-Deck har denne oppbyggingen fått et nytt uttrykk. OP-Deck er et selvbærende og isolert etasjeskille med stor fleksibilitet, styrke og brannmotstand, og gir dermed en betonggulvløsning som kombinerer lav byggehøyde, store spenn, sammen med effektiv isolasjon.

Oppbygging av et OP-Deck betongribbedekke

Et OP-Deck etasjeskille legges på bærende konstruksjon av stål, betong og tre, og kan samtidig spenne fritt i opptil 8 meter med et relativt lavtbyggende betongdekke. Fra 212 kg per kvm, total byggehøyde 254mm. Dessuten snakker vi om en halvert vekt i forhold til bubbledeck, og ca 1/4 av vekten sammenlignet med massive betongdekker og plattendekker.

Siden elementene bare veier 20 kg per kvm, kan de installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

Ferdig installert med betong får du en råsterk lettvekter, samtidig som du oppnår en lav byggehøyde og et ferdig isolert innertak. Himlingen (hvit RAL 9002) er perfekt som tak i en parkeringskjeller. Siden elementene har en heldekkende overflate av stål underst, kan det festes både lekter og takpanel direkte i elementene. Maks belastning er likevel 20 kg per kvm, på det som festes fra undersiden.

OP-Deck med gulvvarme

Du kan feste gulvvarme og andre tekniske installasjoner i dekket slik at du ikke får ekstra arbeidsoperasjoner og mer byggehøyde enn nødvendig.

op-deck
Vannrør er her montert for vannbåren varme

Slipt betonggulv

Dersom man ønsker slipt betong som ferdig gulv inne, egner OP-Deck seg meget godt. Se referanse fra kunde på Nesøya.

Bruksområder

Etasjeskille over parkeringskjeller
Tilbygg med terrasse over
Parkeringstak/garasjegulv
Takterrasser og takhager
Isolerte gulv
Isolerte betongtak
Legge til ekstra etasjer på bygninger

Tekniske data

OP-deck sandwich panel, 20 kg per kvm:
Profilert stålplatetopp 0.9 mm.
Isoleringsskum PIR 66 mm.
Profilert stålplate 0.7 mm.
OP-deck EPS profilelementer
Armeringsjern og armeringsnett etter statiske beregninger og armeringsplan
Betong B30

Membranherder

Siden betong er et materiale der styrke og ikke minst bestandighet bygges opp over tid, er det avgjørende hvordan den behandles den første tiden. Forholdene de første ukene etter utstøping betyr spesielt mye for hvilke langtidsegenskaper betongen får. Membranherder eller heldekkende plastfolie legges på dekket umiddelbart etter støping, slik at betongdekket beholder fuktigheten under herdeprosessen. Dersom det er mye sol og varme/vind, er det fare for sterk uttørking, og betongdekket må vannes godt. Dette er særlig viktig de 6 første ukene.

Åpenbare fordeler ved å benytte OP-Deck:

1) Effektiv isolasjon: Betonggulv med OP-Deck har en høy isolasjonsevne som bidrar til å redusere varmetap og energikostnader.

2) Stor fleksibilitet: OP-Deck-systemet kan tilpasses forskjellige bygningskonstruksjoner og krav, slik at det kan brukes i en rekke forskjellige applikasjoner.

3) Høy styrke: Betonggulv med OP-Deck er sterke og robuste, og kan tåle høy belastning og store spennvidder.

4) Brannmotstand: OP-Deck er en brannsikker løsning som gir økt sikkerhet i bygninger.

5) Rask og enkel installasjon: OP-Deck-systemet er raskt og enkelt å installere, noe som kan redusere byggetiden og kostnadene.

6) Lang levetid: Betonggulv med OP-Deck er holdbare og har en lang levetid, noe som gjør dem til en pålitelig investering for fremtiden.

MONTERINGSVEILEDNING

opp

Lukk