hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

OP-DECK etasjeskille

Isolert etasjeskille (ribbedekke) med unike egenskaper

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem for plasstøpt betongdekke som består av isolerte sandwichelementer og PIR skumelementer og EPS isolasjonsblokker. Denne kombinasjonen danner et betongdekke med selvbærende T-bjelkefunksjon (også kalt ribbedekke). Resultatet er lav vekt, lav byggehøyde og høy bæreevne. Samtidig er dekket fullisolert med høy brannmotstand, lav lydgjennomtrengning og fritt spenn opp til 8 meter.

OP-Deck kan være din problemløser

Med OP-Deck vil du

– redusere vekt, installasjonstid, kostnader og byggehøyde.
– forbedre termisk effektivitet av betongdekker.
– få bedre brannmotstand (REI 90).

Det isolerte betonggulvsystemet er basert på den tradisjonelle oppbyggingen av betongdekke med T- bjelkeformasjon. Med OP-Deck har denne oppbyggingen fått et nytt uttrykk: et selvbærende og isolert etasjeskille med stor fleksibilitet, styrke og brannmotstand.

Oppbygging

Et OP-Deck etasjeskille legges på bærende konstruksjon av stål, betong og tre, og kan spenne fritt i opptil 8 meter med et relativt tynt betongdekke.

Elementene veier 20 kg per kvm, og installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

Ferdig installert med betong får du en råsterk lettvekter med lav byggehøyde og med ferdig isolert innertak. Himlingen (hvit RAL 9002) er perfekt som tak i en parkeringskjeller. I innvendig bolig eller ved behov, tåler elementene vekten av lekter og takpanel/plater med maks belastning på 20 kg per kvm.

OP-Deck med gulvvarme

Du kan feste gulvvarme og andre tekniske installasjoner i dekket slik at du ikke får ekstra arbeidsoperasjoner og mer byggehøyde enn nødvendig.

Slipt betonggulv

OP-Deck egner seg meget godt for de som ønsker slipt betonggulv som ferdig inne-gulv. Se referanse under fra kunde på Nesøya.

Bruksområder

Etasjeskille over parkeringskjeller
Tilbygg med terrasse over
Parkeringstak/garasjegulv
Takterrasser og takhager
Isolerte gulv
Isolerte betongtak
Legge til ekstra etasjer på bygninger

Tekniske data

OP-deck sandwich panel, 20 kg per kvm:
Profilert stålplatetopp 0.9 mm.
Isoleringsskum PIR 66 mm.
Profilert stålplate 0.7 mm.
OP-deck EPS profilelementer
Armeringsjern og armeringsnett etter statiske beregninger og armeringsplan
Betong B30

Membranherder

Betong er et materiale der styrke og ikke minst bestandighet bygges opp over tid. Forholdene de første døgnene etter utstøping betyr spesielt mye for hvilke langtidsegenskaper betongen får. Membranherder skal sprøytes på dekket umiddelbart etter støping for å beholde fuktigheten i betongdekket under herdeprosessen.

MONTERINGSVEILEDNING

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.