TIL-TAK Original

Dreneringssystem for terrassegulv

TIL-TAK Original terrasseplater med innebygget fall, gjør det svært enkelt å drenere bort vannet som drypper ned mellom terrassebordene.

Det finnes 6 forskjellige plater som viderefører fallet i en sammenhengende renne mellom bjelkene på opptil 7,2 meter.

TIL-TAK Original

Dreneringssystem for terrassegulv

TIL-TAK Original terrasseplater med innebygget fall, gjør det svært enkelt å drenere bort vannet som drypper ned mellom terrassebordene.

Det finnes 6 forskjellige plater som viderefører fallet i en sammenhengende renne mellom bjelkene på opptil 7,2 meter.

TIL-TAK Original

Dreneringssystem for terrassegulv

TIL-TAK Original terrasseplater med innebygget fall, gjør det svært enkelt å drenere bort vannet som drypper ned mellom terrassebordene.

Det finnes 6 forskjellige plater som viderefører fallet i en sammenhengende renne mellom bjelkene på opptil 7,2 meter.

BEREGNINGSKALKULATOR

Beregn hva du trenger til terrassen din her

KLIKK HER

TIL-TAK Original

Dreneringssystemet som gir deg muligheten til å utnytte plassen under terrassen

Der det før var fuktig og utrivelig på grunn av dråpene som drypper gjennom sprekkene mellom terrassebordene, kan du få en tørr og fin uteplass som kan nytes hele året.

Systemet kan også monteres hele året, men ved minusgrader kan ikke TIL-TAK pakningsmassen benyttes som tetting mellom platene. Man bruker istedenfor grunnmurspapp over alle plateskjøter.

Denne metoden beskrives nærmere her

Inspirasjon;

Hva kan et tett terrassegulv gi meg?


Her kan du se forskjellige måter å utnytte arealet under terrassen på

Alt fra drenering av overflatevann bort fra grunnmur, til bilparkering under tak, mer bodplass eller utestue.


Teknisk info:

TIL-TAK Original systemet består i hovedsak av tynnplater i stål og pakningsmasse

Men for å gjøre systemet mest mulig anvendelig i forskjellige situasjoner finnes flere tilleggsprodukter som:
-terrasseskruer med økt brudd- og strekk styrke
-grunnmurspapp for tette overganger
-terrassebeslag for overgang mellom husvegg og terrassegulv
-PIR isolasjonsplater for lukkede rom under terrassen

Du finner utfyllende teknisk info her

Smarte løsninger, tips og triks

Det dukker stadig opp utfordringer i forbindelse med terrassebygging og montering av våre produkter. Nesten alle byggeprosjekter er ulik hverandre. Vi har her samlet noen artikler, som beskriver hvordan forskjellige utfordringer kan løses.

Send oss gjerne tips til flere emner å belyse.

Garanti og montering

Vi garanterer at du får det tørt under terrassen/altanen som er montert med TIL-TAK-produkter, dersom monteringen er gjort etter vår anvisning.

Gjør det selv

Jobben med å montere TIL-TAK Original er i utgangspunktet enkel, men det krever at man gjør monteringsarbeidet nøyaktig etter anvisning fra oss.

Våre produkter selges gjennom byggevarehandelen i hele Norge.

Se forhandleroversikt under, og kontakt din nærmeste byggevarehandel for å bestille TIL-TAK Original i dag.

Ofte stilt spørsmål:

Mange spørsmål går ofte igjen. Kanskje du finner svar på det du lurer på her?

Hva gjør jeg dersom det ikke er 60 cm senteravstand mellom bjelkene?

Ved å velge TIL-TAK Light, står du fritt til å kunne benytte alle bjelkeavstander mellom 60 og 30 cm.  Denne duken levers i 4 forskjellige bredder; cc30, cc40, cc50 og cc60.  Dersom senteravstanden på bjelkene ikke er nøyaktig 50 cm f.eks. løses dette ved å lekte ut, enten på en side, eller på begge sider i fakket, slik at lysmålet (målet i mellom) blir tilnærmet 47 cm.

Flere løsninger er også beskrevet i vår monteringsanvisning.

Hva har jeg gjort feil dersom det lekker gjennom terrassen etter at TIL-TAK er montert?

Svaret på dette kan være så mangt;

Dersom du har montert TIL-TAK Original, er det viktig å forsikre seg om at fallet i alle platene er ivaretatt, og at ingen plater bøyer ned i bakkant. Dersom dette er tilfelle kan det hjelpe å støtte oppunder plateskjøten med en tverrgående lekt, slik at fallet i platen igjen er på plass.

Har du brukt riktig pakningsmasse? Nok pakningsmasse? og pakningsmasse alle de steder det skal være? (se monteringsanvisning)

For TIL-TAK Light vil det som regel også være et spørsmål om bruk av pakningsmassen, så vær alltid nøye med å studere monteringsanvisningen FØR du begynner å montere!

Om du likevel ikke forstår hva som har gått galt, så send oss bilder og beskriv så godt det lar seg gjøre hva som er problemet.

Hva koster TIL-TAK?

For å finne kostnaden for ditt konkrete prosjekt anbefaler vi den enkleste løsningen, nemlig vår  BEREGNINGSKALKULATOR

Med denne beregner du både mengde og veiledende pris på alt du behøver fra oss.

Ved å undersøke hos flere byggevareforhandlere kan det godt være muligheter for å få enda bedre priser.

Hvordan får jeg det helt tett inn mot vegg?

Det er flere punkter som er viktige for å få det tett inn mot vegg. Denne artikkelen beskriver hvordan du kan løse det mot en gammel vegg.

Generelt så kan det sies at et terrassebeslag er helt nødvendig (se illustrasjon)

Dette sikrer enn tett overgang fra vegg og over det innerste terrassebordet. Videre kan bruk av grunnmurspapp også være en ekstra sikkerhet, dersom det skal legges nye terrassebord.

Se også vår MONTERINGSANVISNING for utfyllende informasjon.

Hvorfor må jeg bruke TIL-TAKs egne terrasseskruer?

Fordelen med å bruke TIL-TAKs egne skruer er mange: -Du slipper å forbore for å komme igjennom inntil 4 lag med stål. Skruene er spesielt utviklet til denne bruken og er dermed også veldig effektive å jobbe med. Skruene er ekstra kraftige, noe som gjør at de kan stå i mot de ekstra påkjenningene som vil oppstå grunnet bevegelser mellom stål/tre. Til-TAKs egne skruer er også de eneste skruen som er garantert til denne bruken, og dermed gir rett til reklamasjon dersom problemer skulle oppstå.

Kan man kombinere takrenne med TIL-TAK Original og TIL-TAK Light?

Svaret er JA! og dette er noe vi sterkt anbefaler. Du kan montere takrenne i etterkant, eller du kan gjøre dette samtidig som terrassen bygges. Ofte er det enklest å feste takrennen i bakkant av forkantbordet, gjerne før dette settes opp.  Takrenna blir da mer eller mindre skjult, samtidig som den er med på å hindre vind i å komme til både duk og plater.  Her kan du se en alternativ måte å lede vann fra TIL-TAK Original ned i takrenne.

Må jeg være profesjonell for å kunne installere produktene deres?

Langt i fra! Dette er noe enhver burde klare, enten man har to eller ti tommeltotter – vær nøyaktig og følg Monteringsanvisning, så garanterer vi at det vil forbli 100% tett under verandaen. Våre produkter er enkle å legge og gir et holdbart, solid resultat som sikrer at det forblir tett.

Må man ta spesielle hensyn til oppbygningen når man skal bruke TIL-TAK Original på terrassen?

Det er viktig at terrassen er riktig dimensjonert. Bjelkelag f. eks bør som et minimum være dimensjonert etter standard bjelkelagstabell.  Dette fordi svikt i bjelkene vil kunne skape vibrasjoner, som forsterkes av platene, og dermed oppleves som støy.

Videre er det også svært viktig med diagonal avstivning av terrassen. Dette kan enkelt gjøres med stålbånd, som festes i kryss på undersiden av bjelkene. Dette blir jo skjult dersom man fester opp en himling. Denne avstivingen er særlig viktig siden bevegelser mellom stålplatene og treverket vil kunne skape så store belastninger på skruene at de kan ryke.

DETALJER
VIDEO
MONTERINGSVEILEDNING

TIL-TAK Original terrasseplater er et patentert dreneringssystem som består av tynne stålplateprofiler med innebygget fall. Terrasseplatene sammen med TIL-TAK pakningsmasse gir deg et 100% tett terrassegulv og muligheten til å utnytte plassen under terrassen. Et tett terrassegulv gir deg flere bruksmuligheter og øker verdien på din bolig. Arealet under terrassen kan brukes til bodplass, utestue, utekjøkken, carport eller lagring av hageredskaper, sportsutstyr eller ved.
Produktene er listet i databasen for byggevareprodukter som kan brukes i svanemerkede bygninger.

Relaterte poster

13. desember 2018

Kan vi hjelpe deg med å svare på spørsmål?

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess. Vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv. Kanskje du lurer på noe av det samme? Se hva kundene våre har spurt om under, og ta kontakt med oss om du ikke finner svarene du trenger. Utvidelse av eksisterende veranda […]

7. mai 2021

Utestue under terrassen

Med TIL-TAK dreneringsystem for terrassegulv kan du lage utestue under terrassen! Drømmer du om utestue eller utekjøkken under terrassen? Løsningen finnes, og heter TIL-TAK Original. Terrasseplatene som gjør det enkelt å lage et tett terrassegulv. På denne måten kan du utnytte arealet under terrassen til å realisere drømmene dine. Innglassing av utestue Når du har […]

opp

Lukk