hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

PIR Isolasjon

Varmeisolering av tak

PIR Isolasjon består av en lukket cellestruktur med lav tetthet og gir svært god varmeisolasjon, trykkfasthet og fuktbestandighet.

PIR sine isolasjonsløsninger gir store fordeler med lav varmeledningsevne, høy fuktbestandighet, lav vekt, høy styrke og stor brannmotstand. Regner man hele verdikjeden, samt levetiden og verdien til det endelige objektet, er PIR Isolasjon et miljøvennlig alternativ med bærekraftig fotavtrykk for kommende generasjoner. Produktene er listet hos Svanemerket i Norge, og tilsvarende miljøsertifisering i europeiske land.

Lav varmeledningsevne

Det beste med PIR varmeisolasjon er utvilsomt den lave varmeledningsevnen, som igjen betyr at du kan få tynnere konstruksjoner. Varmeledningsevnen er over dobbelt så lav som mineralull og ca 50% lavere enn isopor. Det vil med andre ord si at den isolerer dobbelt så godt som mineralull og 50% bedre enn isopor.

Fuktbestandig

Fuktmotstanden til PIR varmeisolasjon er av høyeste klasse, da materialet har lukkede celler og ikke absorberer fuktighet. Ved installasjon med tapede/limte skjøter vil platene altså være en fuktsperre i tillegg til over dobling av isoleringseffekt i forhold til mineralull.

Dobbel isoleringseffekt

Pir varmeisolasjon har en lambda-verdi på 0,022 W /mk.
Hvor mye PIR varmeisolasjon må man ha i konstruksjonen for å oppnå en viss U-verdi?

Utregning av varmeledningsmotstand gjøres ved å dividere tykkelse av isolasjonsmateriale i meter, på lambda-verdi. Hvis man skal finne u-verdi dividerer man tallet 1 på den samlede varmeledningsmotstanden som eksemplet under viser.

Utregning av u-verdiTykkelseLambda verdi Varmeledningsmotstand
     
     
     
Mineralull 0,20,045 4,444444444
Pir0,10,022 4,545454545
Sum varmeledningsmotsand   8,98989899
     
U-verdi = 1 dividert med varmeledningsmotstand:   0,111235955

Lav vekt og høy styrke

Med økende tidspress og kortere byggetider kreves raske og enkle løsninger fra produsenter og håndverkere. Den lave egenvekten og høye trykkfastheten til Pir Isolasjon gir store fordeler under montering. Som etterisolering kan platene brukes som kombinert dampsperre og isolasjon innvendig i bolig.

Brannmotstand

Pir Isolasjon brenner ikke, men forkuller i brann. Isolasjonen har en dokumentert brannmotstand; B-s2,d0.
TermPIR® AL har eksempelvis følgende brannmotstand: min. 120 mm (REI 30), min. 100 mm (REI 15), 70 mm (RE 30).

Energieffektive og bærekraftige takkonstruksjoner

På større takflater kan vi levere 1,2 x 2,4 meter store plater. Stor platestørrelse vil effektivisere installasjonen ved å dekke en større takflate om gangen. Takket være platenes store overflateareal, men lave egenvekt, kan den veldig godt håndteres av en enkelt person. De lette og stive PIR-isolasjonsplatene er enkle å håndtere på arbeidsplassen, og kan deles med en standard sag eller kniv. Den høye trykkfastheten til PIR-isolasjonsplatene gjør det mulig å gå på platene under montering. Du slipper dermed å bygge separate gangveier på taket under installasjonen.

Polyisocyanurat (PIR)

PIR er en herdeplast som er typisk produsert som fast skum. PIR skiller seg fra PUR ved et høyere isocyanat/polyol-forhold, og ved bruk av andre polyoler og andre katalysatorer og tilsetningsstoffer. Med en passende katalysator reagerer isocyanatene med seg selv og danner isocyanurat, som gir relativt høy motstandsevne overfor høye temperaturer. De ferdige PIR-isoleringsproduktene har bedre brannegenskaper sammenlignet med PUR-skum som beskrives under. Materialet brenner ikke, men forkuller i brann.

PUR-skum

PUR-skum finnes i fleksibel og stiv kvalitet. Fleksibelt PUR-skum lages i så mange varianter at det er vanskelig å generalisere, men har alltid en viss grad av åpen cellestruktur, og anvendes ofte i møbler og madrasser. Stivt PUR-skum har en lukket cellestruktur med lav tetthet, og er derfor svært varmeisolerende. PUR er lett antennelig, brenner med en klar, gul flamme når tennkilden fjernes, og avgir en stikkende lukt. Materialet kan dryppe med brennende dråper, som trekker tråder når de faller. PUR avgir isocyanat ved tilstrekkelig oppvarming.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
TermPir
Product Name
TermPir-Al
Price
NOK 275
Product Availability
Available in Stock

PIR-isolasjonsløsninger gir store fordeler med lav varmeledningsevne, høy fuktbestandighet, lav vekt, høy styrke og stor brannmotstand. Regner man hele verdikjeden, samt levetiden og verdien til det endelige objektet, er PIR Isolasjon et miljøvennlig alternativ med bærekraftig fotavtrykk for kommende generasjoner. Produktene er listet hos Svanemerket i Norge, og tilsvarende miljøsertifisering i europeiske land.

Relaterte poster

18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.