TIL-TAK AS; -utvikler smarte løsninger som hever kvaliteten og sparer miljøet.

Team TIL-TAK

Bygg raskere og bedre med mindre materialforbruk

Petter Espegard, CEO; TIL-TAK AS

Historien om TIL-TAK

Det hele startet med et ønske om å utnytte plassen under en stor terrasse på en sommerhytte sommeren 2003. Plassen under terrassen skulle bli lagringsplass for utemøbler, hageredskap og fyringsved. Resultatet ble oppstart av selskapet TIL-TAK AS, og et helt nytt produkt som markedet ikke hadde sett maken til. Forretningsideen var et platesystem med innebygget fall, som kunne lede vannet ut mellom bjelkene under terrassegulvet.

Distribusjon gjennom byggevarehandelen

For å nå bredt ut i markedet ble hovedfokus at varene skulle være rasjonelle å produsere. De måtte også være lett å montere og lett å distribuere gjennom byggevarehandelen som pallegods. Første generasjon TIL-TAK Original plater ble produsert hos Kriteig AS, allerede våren 2004. Omsettningen det første året ble litt over 1 million kroner. De neste årene steg omsetningen raskt til 7 millioner, og TIL-TAK AS ble gaselle bedrift både i 2008 og 2009.

Nytt produkt for ettermontering på eksisterende terrasser

Suksessen med terrasseplatene skapte også et enormt behov for en ettermonterbar løsning på eksisterende terrasser. Inspirert av hvordan fortelt festes til på campingvogner, ble prinsippet overført til produktet TIL-TAK Light, som ble lansert våren 2009. Produktet vant større og større tillit på det norske markedet gjennom stadig overbevisende resultat og funkjson. TIL-TAK Light terrassdeuk er i dag et godt alternativ til TIL-TAK Original platene også på nybygg.

Samarbeidspartner fra Danmark

I 2008 ble vi kontaktet av en dansk leverandør til byggevarehandelen i Danmark. De ønsket å selge våre systemer til sine danske kunder. Med seg i kofferten hadde han vareprøver på det vi i dag kjenner som svalehaleplater. En samvirkeplate for å støpe ekstremt tynne og lette betonggulv på bjelkelag. Vi utvekslet produkter, og startet å introdusere en gammel og velkjent europeisk byggemetode inn på det norske markedet.

Flere smarte samvirkeplater for plass støpte dekker

Gjennom den danske samarbeidspartneren og produsent i Nederland, kom forespørsler fra norske kunder på samvirkeplater til frittspennende betongdekker i forskjellige varianter. Over årene har vi opparbeidet oss god materialforståelse og erfaringer med støpte dekker til mindre byggeprosjekter, gjerne med spesielle behov. Vi bygger videre på kunnskapen vi tilegner oss, slik at vi kan hjelpe kundene med gode og rasjonelle byggemetoder tilpasset dekkets spesielle formål.

Maskinutvikling og produktutvikling

De senere årene har vi gjort store endringer i driften. Fra å være en «grossist» av egenutviklede produkter er vi nå en produsent av egenutviklede produkter. Fra 2017 til 2023 har det pågått bygging av 2 stk helt unike produksjonsmaskiner. Disse er mer effektive og nøyaktige, og sikrer enda bedre produkter. De er også med på å redusere fotavtrykket på miljøet inn i fremtiden.

Komplette systemløsninger

Hele veien har vi fokus på gode byggesystemer som gir merverdi for kundene, og besparelser på flest mulig områder. Vi er veldig stolte over å kunne være en sollid tilbyder av gode byggesystemer. Systemer som er komplette, og som løser de fleste utfordringer man møter i en byggeprosess.

Team TIL-TAK

Team TIL-TAK består av en glad gjeng mennesker som stortrives med jobben vi gjør sammen; for at du skal lykkes. Din tilfredshet er vår lykke!


Ansatte

Ordrebehandling og administrasjon

Siv Egelandsdal

siv@til-tak.no 971 57 979 Les mer om Ansatt
Distriktsrepresentant Østlandet, Nordland, Troms og Finnmark - og Sverige

Tom-Jakob Egelandsdal

tom@til-tak.no 989 06 834 Les mer om Ansatt
Distriktsrepresentant - Vestlandet og Midt-Norge

Stig Thorstensen

stig@til-tak.no 400 60 711 Les mer om Ansatt
Produksjonssjef

Tor Helge Luraas

tor@til-tak.no 907 45 097 Les mer om Ansatt
Daglig leder

Petter Espegard

petter@til-tak.no 456 19 795 Les mer om Ansatt


opp

Lukk