Isolert Garasjedekke

TIL-TAK har det du trenger når du skal støpe et isolert garasjedekke

Om du går med planer om å bygge hus, men også ønsker garasje, har du sikkert oppdaget at det er mange hensyn å ta i byggeprosessen. Skal du bygge et hus med garasje i kjeller? Eller en terrasse over garasjen? Eller kanskje garasje over kjeller? Da vil du trenge et isolert gulv/tak som er brannsikkert, og tåler store belastninger. OP-Deck kan være løsningen du leter etter.

Isolert Garasjedekke

Benytt OP-Deck til isolert garasjedekke

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem for plasstøpte betongdekker som kan spenne fritt i opptil 8 meter. En solid etasjeskiller med gunstige egenskaper:

  • Isolert og brannsikkert inn mot garasjen
  • Lavtbyggende
  • Høy bæreevne og lav vekt
  • Enkelt å montere
  • Mulig å legge integrert gulvvarme
  • Slipt betonggulv i bolig

OP-Deck er en ferdig isolert forskalingsløsning med minimal byggehøyde. Med denne løsningen kan du få slipt betonggulv med integrert gulvvarme og ferdig malt himling under. De unike egenskapene er med på å gjøre jobben enklere for deg, samtidig som du drastisk reduserer byggekostnadene. Etasjeskillet legges på bærende konstruksjon av stål, betong eller tre. Ferdig installert får du en råsterk lettvekter med lav byggehøyde til konkurransedyktige priser.  

OP-Deck produseres av Reppel i Nederland, en seriøs aktør med lang historie.

Er OP-Deck det rette produktet for deg? Ta gjerne kontakt med oss. Vi bistår med glede, både om du er ny eller eksisterende kunde. Ring oss på 32 83 03 00 eller send en e-post til post@til-tak.no.

Kanskje ikke behovet er en ny garasje?

Kanskje du allerede har en garasje, men trenger en effektiv isolasjon? Kanskje en isolasjon som er lett å jobbe med, diffusjonstett og ikke klør. Brannhemmende må den jo også være.. Klikk på knappen under, så finner du kanskje løsningen der.

Ofte stilte spørsmål

Hva består OP-Deck-systemet av?

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem. Elementsystemet består av sandwich-elementer og isopor som sammen danner et betongdekke med selvbærende T-ribb-form på betongen. Dette gir lav vekt, høy bæreevne og ikke minst høy isolasjonsverdi. Den ferdig malte himlingen (hvit RAL 9002) passer ypperlig som tak i en parkeringskjeller eller garasje og gjør jobben enklere for deg. Elementene tåler vekten av lekter og takpanel/ plater med maks belastning på 20kg per kvadratmeter. Etasjeskillet leveres i lengder på opptil 16 meter og kan spenne fritt opptil 10 meter, og minste totaltykkelse er på 254 millimeter. Elementene installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

Kan OP-Deck benyttes for å isolere både taket og vegger?

Nei, dette produktet består av forskalingsplater som danner et T-formasjons betongdekke. Det benyttes derfor som etasjeskille som legges på bærende konstruksjon av stål, betong eller tre. Det vil naturlig isolere garasjetaket, men ikke vegger.

Hvilke bruksområder har produktet?

Det er flere gunstige fordeler med å velge OP-Deck. Du vil dramatisk kunne redusere vekt, installasjonstid, byggehøyde og ikke minst kostnader. Løsningen gir god brannmotstand (REI 90), og du vil oppleve forbedret termisk effektivitet av betongdekket. Her er du sikret en varm garasje. Uansett om du har behov for etasjeskille over parkeringskjeller, skal sette opp tilbygg med terrasse over, har behov for parkeringstak eller garasjegulv, ønsker å legge til ekstra etasjer på bygninger – OP-Deck er den smarte løsningen du trenger. Du kan enkelt feste gulvvarme og andre tekniske installasjoner i dekket slik at du ikke får ekstra arbeidsoppgaver eller mer byggehøyde enn nødvendig.

Hvordan installerer man OP-Deck?

Elementene kan transporteres på en vanlig tilhenger og er lette å håndtere. To mann legger enkelt ut lengder på opptil 5 meter, og elementene skrus med letthet sammen. Den ekstra isolasjonen reduserer mengden betong og dermed også egenvekten. T-bjelkeformasjonen er med på å opprettholde styrke og bæreevne på dekket. Isolasjonen fester du enkelt med lange skruer og skiver. Kamstål plasseres mellom elementene, og betongen skal hvile minimum 6 cm inn på bærende vegg. Monter så kantforskaling og legg armeringsnettet på plass. Sett opp midlertidig understøtting per 2,5 meter. Deretter kan betongen fylles på og fordeles utover.

Husk at betong er et materiale der styrke og bestandighet bygges opp over tid. Forholdene de første døgnene etter utstøping er avgjørende for hvilke langstidsegenskaper betongen får. Ved å sprøyte membranherder på dekket umiddelbart etter støpning beholder du fuktigheten i betongdekket under herdingen.

Det finnes gode instruksjonsvideoer og tips på vår nettside for installasjon. Vi oppfordrer deg også til å ta kontakt med ethvert ledende byggevarehus i Norge for hjelp med oppfølging både av prosjektering og montering.

Hvorfor burde jeg velge produkter fra TIL-TAK?

Helt enkelt sagt: vi hjelper deg å bygge smart. Vårt motto er «lekende lett!», og det sier nesten seg selv at dette da er produkter som vil være enkle å benytte både for privatpersoner og håndverkere. Våre produkter rasjonaliserer byggeprosesser samtidig som de sikrer økt bruksverdi og areal til din bolig.

Vi mener at våre løsninger er unike da de skiller seg betraktelig fra liknende løsninger i form av: rasjonell og rask montering, unike egenskaper (som brann og lydisolering), økt komfort, økt utnyttelsesgrad, høy kvalitet, lav byggehøyde og lette konstruksjoner med «tunge» egenskaper. Det spiller således ingen rolle om du skal isolere garasje, bygge terrasse eller ønsker en ny dreneringsløsning. Vi har det du trenger!

opp

Lukk