Varme i gulv med svalehaleplater

Varme i gulv er noe alle setter pris på. Svalehaleplatene er underlag og varmefordeler for gulvvarme. Både vannbåren og elektrisk gulvvarme festes direkte på platene, på tvers av plateprofil, som vist på bilder under. Vannbåren varme festes med Duoklips eller Roth monteringskinner.

Varmerør og innfesting

Alupex varmerør er anbefalt av rørlegger for enklere innfesting på svalehaleplatene med duoklips, da disse kan formes bedre uten å stå i spenn. Vanlige pex varmerør glipper litt for lett ut av Duofor klipsene som følger med til svalehaleplatene. Til vanlige pex rør anbefales monteringsskinner feks fra Roth eller tilsvarende.

Varme gulv

Varme i gulv med varmekabel

Elektriske varmekabler kan festes direkte på platene ved hjelp av tape eller limpistol. Eller man kan klipse de til et armeringsnett oppå platene. På baderom skal svalehaleplatene kobles til jord, i likhet med armering på baderom.

Varme gulv
Varme gulv

Oppsummering om varme i gulv

Varme i gulvet er en moderne og effektiv måte å varme opp et rom på. I stedet for å bruke tradisjonelle varmeovner eller radiatorer, gir gulvvarme jevn og behagelig varme i hele rommet. Denne løsningen er spesielt populær i kalde områder, da den kan forbedre komforten og redusere kostnadene for oppvarming.

To hovedtyper gulvvarme

Det er to hovedtyper av varme i gulv: elektrisk og vannbasert. Elektrisk gulvvarme bruker et elektrisk varmeelement som er installert under gulvbelegget. Vannbasert gulvvarme fungerer ved å lede varmt vann gjennom rør som er lagt i gulvet.

Fordelene med varme i gulv er mange. For det første gir det en jevnere og mer behagelig varme enn tradisjonelle varmesystemer, fordi varmen blir spredt jevnt over gulvet. Dette kan også være spesielt behagelig for personer med allergi. Sirkulasjonen av støv og andre allergener reduseres. Ting som vanligvis samles opp i tradisjonelle varmeovner eller radiatorer.

I tillegg kan gulvvarme bidra til å redusere kostnadene for oppvarming. Dette gjelder spesielt hvis du bor i en stor bolig eller et sted med høye energikostnader. Gulvvarme kan også være mer energieffektivt enn tradisjonelle varmesystemer, fordi det kan opprettholde varmen i et rom på en mer konstant måte.

Varmeløsning som gir verdiøkning

En annen fordel med varme i gulv er at den kan øke verdien på hjemmet ditt. Boliger med gulvvarme anses ofte som mer moderne og attraktive enn de uten. Dette kan gjøre hjemmet ditt mer attraktivt for potensielle kjøpere og øke verdien på eiendommen din hvis du bestemmer deg for å selge den senere.

I tillegg er varme i gulvet en mer plassbesparende løsning enn tradisjonelle varmeovner og radiatorer. Du trenger ikke å bekymre deg for å finne plass til store varmeovner eller radiatorer, og du kan frigjøre plass i rommet ditt for annet utstyr eller møbler.

Til slutt kan gulvvarme også være mer miljøvennlig enn tradisjonelle varmesystemer, spesielt hvis du bruker en vannbasert gulvvarme som kan kobles til en varmepumpe eller annen fornybar energikilde. Dette kan bidra til å redusere karbonavtrykket ditt og øke bærekraften i hjemmet ditt.

Alt i alt er varme i gulv en moderne og effektiv måte å varme opp et rom på, og kan gi deg en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle varmesystemer.

opp

Lukk