Støpt terrassegulv med svalehaleplater fra TIL-TAK AS

5. september 2022

Da Jan Erik Pedersen fra Krokstadelva i Viken, skulle ha støpt terrassegulv på den nye uteplassen sin, falt valget på Svalehaleplater fra TIL-TAK AS. Platene kan festes direkte på bjelkelaget, og bygger totalt kun 50 mm. Samtidig forsterker dekket bæreevnen til bjelkelaget med opptil 30%.

Støpt terrassegulv
Støpt terrassegulv

Med et stivt og dødt betongunderlag er det trygt å legge store fliser, eller også skifer, som her.

Betonggulvet er bygget opp med svalehaleplater på bjelkelag. Platene er festet med skruer i hver bølgeprofil, med hodet i høyde med plateprofilen.

Et såkalt ribbedekke, eller en samvirkekonstruksjon.

Bilder fra prosjektet:

Vi leverer pulverlakkerte plater til slike prosjekter. På denne måten kan du være trygg på et holdbart og et solid resultat, også langt inn i framtida.

Hva er fordelene med et støpt terrassegulv kontra et tregulv? 

I tillegg til å være røft og stilig trenger du ikke tenke på jevnlig vedlikehold som du må med en treplatting. En platting eller terrasse i betong er vedlikeholdsfri hvis du bruker rette betongen. Til et støpt terrassegulv bør du velge en betong som er frost og vannsikker. Det er også nødvendig med en membran dersom plassen under skal brukes til noe, og du ønsker et helt vanntett dekke.

Mange velger å la være å behandle overflaten for et røft utrykk på betongen, men det gir også et fint resultat å slipe ned betongen for å få frem steinstrukturen etter støping. Man kan også legge fliser oppå betongen, slik som i dette tilfellet. 

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Duofor
Product Name
Duofor Svalehaleplater
Price
NOK 500

opp

Lukk