Vintermontering av TIL-TAK Original

2. november 2023

Vintermontering av TIL-TAK Original har tidligere vært en utfordring. Pakningsmassen, som var helt avgjørende for at det skal bli tett mellom platene kan bare brukes når det er plussgrader. Dette har gjort at vi har frarådet å montere platene våre i minusgrader.

Vi har nå funnet en løsning på dette problemet, slik at TIL-TAK Original kan monteres hele året!

Platene monteres som vanlig, bare uten pakningsmasse i plateskjøter. Dypeste plater monteres først, og det er svært viktig at alle plater sentreres godt over bjelkene og deretter festes med spiker, slik at de ikke glir fra hverandre. Kontroller at fallet i platene er inntakt.

Ved å rulle ut remser med TIL-TAK grunnmurspapp (33cm) over alle plateskjøtene langs bjelkene, hindres vannet fra å kunne suges opp mellom plateskjøtene på skråkantene og langs bjelkene. Dermed har vi en fullgod løsning også for vintermontering helt opp til 4,85 meter lange bjelker, uten å bruke TIL-TAK pakningsmasse mellom platene.

Dersom du kun trenger å legge TIL-TAK plate nr 1og 2, kan du med fordel bruke TIL-TAK grunnmurspapp med 25cm bredde, og spare både material og penger.

 NB! Det er viktig at grunnmurspappen legges i full bredde, og med innsiden av rullen ned mot plater/ inn mot vegg. Dette fordi den da vil bøye ned naturlig, slik bildet over viser.

Det er fortsatt nødvendig med 2 små klatter pakningsmasse i hjørnene i bakkant på hver plate. Dette på grunn av utformingen av profilen i bakkant av platen. (Den mister høyden ned mot det indre «hjørnet»)

Eventuelle justeringsplater må også fortsatt tettes med pakningsmasse i plateskjøtene. Ved lave temperaturer oppbevar pakningsmassen på et varmt sted, helt fram til den skal benyttes. På denne måten blir den er myk nok til å kunne klemmes ut av patronen. Sjekk også her at fallet i platene er ivaretatt.

Ikke bare til vintermontering

Forskjellen på kostnadene med grunnmurspapp sammenlignet med kostnadene for pakningsmasse, er forsvinnende liten. Dermed vil denne metoden også med fordel kunne brukes resten av året. Monteringstiden vil gå ytterligere ned, og metoden kan beskrives som både enklere og sikrere (mindre sjanse for feilmontering)

Så heretter, enten det er sommer eller vinter; -Det er ingen gyldige grunner for å utsette å få terrassen vanntett!

opp

Lukk