TIL-TAK; -smarte løsninger som sparer miljøet

14. februar 2023

TIL-TAK AS utvikler smarte løsninger som hever kvaliteten i nye og gamle bygg, samtidig som man sparer miljøet.

Kortere byggetid og lavere materialforbruk

Kortere byggetid og lavere materialforbruk er prioritet nr 1. for å nå bærekraftsmålene i norske bygg. Byggenæringen står overfor en massiv endring for å redusere CO2 utslipp i fremtiden. Samtidig øker kravene til funksjonalitet og brukervennlighet i ferdige bygg.

Vi har løsningene som hjelper deg å imøtekomme morgendagens krav til miljø, kvalitet, og effektivitet.

Historien om TIL-TAK

Det hele startet med et ønske om å utnytte plassen under en stor terrasse på en sommerhytte sommeren 2003. Plassen under terrassen skulle bli lagringsplass for utemøbler, hageredskap og fyringsved. Resultatet ble oppstart av selskapet TIL-TAK AS, og et helt nytt produkt som markedet ikke hadde sett maken til. Forretningsideen var et platesystem med innebygget fall, som kunne lede vannet ut mellom bjelkene under terrassegulvet. Distribusjon gjennom byggevarehandelen.

Forretningsidèen

For å nå bredt ut i markedet ble det lagt 3 hovedfokusretningslinjer for forretningsidèen.
1: Varene skulle være rasjonelle å produsere.
2: De må være lett og raskt å montere.
3: Lett å distribuere gjennom byggevarehandelen som pallegods.

Gaselle bedrift 2 år på rad

Første generasjon TIL-TAK Original plater ble produsert hos Kriteig AS, allerede våren 2004. Omsetningen det første året ble litt over 1 million kroner. De neste årene steg omsetningen raskt til 7 millioner, og TIL-TAK AS ble gasellebedrift både i 2008 og 2009. I dag har vi utviklet egen produksjonsmaskin med produksjon rett fra coil til ferdig produkt på bare noen sekunder per plate. Med denne utviklingen sikrer vi våre kunder høy leveringsdyktighet og gode priser med lavest mulig fotavtrykk på miljøet.

42 kvm montert på 4 timer x 2 mann!

Dreneringssystemet gjør det ekstremt enkelt og effektivt å bruke en standard terrassegulv konstruksjon som tak over carport, utestue, sportsbod, vedbod, inngangsparti osv. – Uten å bygge ekstra høyde eller fall på bjelkelaget. Eksempelvis ble 42 kvm terrasse med dobbel carport og sportsbod under, dekket på under 4 timer av 2 mann. Kun ved montering av resirkulerbare tynnplater av stål med innebygget fall.

Store besparelser i arbeidstid og materialer

Tradisjonell oppbygging av et slikt dekke krever adskillig mer materialer og arbeid: 
-Bjelkelag med fall
-Vannfast trefiberplate skrudd og limt til bjelkelaget
-Sveiset membran
-Opplekting og nivellering av fall, før terrassegulv etableres flytende oppå membrandekke
-Større total byggehøyde

Alle disse operasjonene kortes ned til kun èn enkel operasjon, uten å øke byggehøyde ved bruk av TIL-TAK dreneringssystem.

Din tilfredshet er vår lykke; -gratis opplæring på byggeplass

Systemet er utviklet gjennom snart 20 år, og det er opparbeidet et høyt kunnskapsnivå og en stor erfaringsbank innenfor dette segmentet hos TIL-TAK AS. Denne kunnskapen og erfaringen deler vi med flest mulig håndverkere, slik at de som utfører jobbene der ute skal oppleve trygghet ved å bruke systemet.

Team TIL-TAK består av en glad gjeng mennesker som stortrives med jobben vi gjør sammen; for at du skal lykkes. Din tilfredshet er vår lykke

😊

Flere innovative byggesystemer på lur

TIL-TAK AS er innovasjon i praksis. Vi har flere lønnsomme og effektive byggesystemer på lur, som hjelper deg å minske fotavtrykket på miljøet. Blant annet et system som revolusjonerer lydisolering i dekker mellom enheter, og gir lydklasse B på bjelkelagskonstruksjon. For mer info: www.til-tak.no/svalehaleplater

opp

Lukk