Hvordan installerer man OP-Deck?

3. juni 2021

Elementene kan transporteres på en vanlig tilhenger og er lette å håndtere. To mann legger enkelt ut lengder på opptil 5 meter, og elementene skrus med letthet sammen. Den ekstra isolasjonen reduserer mengden betong og dermed også egenvekten. T-bjelkeformasjonen er med på å opprettholde styrke og bæreevne på dekket. Isolasjonen fester du enkelt med lange skruer og skiver. Kamstål plasseres mellom elementene, og betongen skal hvile minimum 6 cm inn på bærende vegg. Monter så kantforskaling og legg armeringsnettet på plass. Sett opp midlertidig understøtting per 2,5 meter. Deretter kan betongen fylles på og fordeles utover.

Husk at betong er et materiale der styrke og bestandighet bygges opp over tid. Forholdene de første døgnene etter utstøping er avgjørende for hvilke langstidsegenskaper betongen får. Ved å sprøyte membranherder på dekket umiddelbart etter støpning beholder du fuktigheten i betongdekket under herdingen.

Det finnes gode instruksjonsvideoer og tips på vår nettside for installasjon. Vi oppfordrer deg også til å ta kontakt med ethvert ledende byggevarehus i Norge for hjelp med oppfølging både av prosjektering og montering.

opp

Lukk