Lydisolering mellom etasjer

Svalehaleplater er fremtidens løsning for lydisolering mellom etasjer!

Lydisolering

Behøves det lydisolering? -Folk som bor tett på andre mennesker opplever støy, enten i form av trinnlyd eller luftlyd. Dette er både plagsomt , irriterende og til dels med på å begrense vår livskvalitet.

Det finnes mange produkter og løsninger for å oppnå lydisolering på dagens marked. Felles for alle er at de er både kostbare og tidkrevende å utføre..

Hva er så trinnlyd? Enkelt sagt er trinnlyd lyden av fottrinn, banking og skraping av møbler. Luftlyd er derimot tale, musikk, lyden fra naboens TV, eller trafikken utenfor. I forbindelse med dette, er det flere som søker gode alternativer for å få bedre lydisolering av eget hjem, blant annet med lyddempende plater. I byggeforskriftene (NS8175) stilles det krav til lyd. Minimumskravet er lydklasse C, både for luftlydnivå og trinnlydnivå mellom leiligheter som ligger over hverandre.

TIL-TAK AS er stolt av å kunne tilby sine kunder svalehaleplater, et produkt som vil sikre lydklasse B, og hvor lyddemping er en viktig del av konstruksjonen. Svalehaleplater er lette forskalingsplater beregnet for tynne betongdekker på bjelkelag, og kan legges der det er bjelkeavstander større en cc60, uten ekstra forsterkning. I tillegg til at DUOFOR svalehaleplater er et ypperlig kvalitetsprodukt, vil det å bygge med svalehaleplater ha en rekke fordeler.

Lydisolering med svalehaleplate

Svalehaleplater i et gulv vil i stor grad dempe trinnlyd, med de innebygde trinnlydsremsene sammen med et lett betongdekke på bjelkelag oppnår våre svalehaleplater lydisolasjonsverdier som tilsvarer, eller utkonkurrerer et 200 mm betonggulv. Trinnlydsremsene, sammen med svalehaleplater og betong, sørger altså for en gulvløsning i lydklasse B etter dagens standard. Videre vil denne løsningen redusere byggehøyde, byggetid og ikke minst kostnader.

Løsningen er også meget god med tanke på brannsikkerhet, slik at du som huseier kan føle deg enda tryggere.

Vannbåren varme

I tillegg til at systemet er lyddempende er det også enkelt å montere vannbåren varme i gulvet. Du fester enkelt Duoklips som justeres helt uten verktøy. (Se bilde) Elektriske kabler kan også festes direkte på platene ved hjelp av tape eller limpistol, eller du kan klipse disse til et armeringsnett på platene.

Eksempel på svalehaleplate i bruk

Da et bygg fra 1893 skulle renoveres, der bjelkeavstanden var på mellom 80-90 cm, måtte byggmesteren se etter nye løsninger. Det var en gammel bygård med dårlig lydisolering og store bjelkeavstander. Gulvet var i tillegg skjevt, og lyd hørtes meget godt gjennom etasjene. Lyddempende plater måtte med andre ord til.

Fordelen med svalehaleplater er at disse kan legges på bjelkeavstander opptil en meter uten ekstra understøtting. Å kunne oppnå lydklasse B uten å måtte kalkulere inn ekstra lyddempende plater gjorde svalehalsplater til den perfekte løsningen. Hele jobben tok i underkant av to timer, noe som er en enorm tidsbesparelse. Byggmesteren selv var positivt overrasket over at så tynne og lette stålplateprofiler med lyddempende plater kunne bære såpass godt på bjelkeavstander opp mot 90 cm med, samt at jobben var så enkel og rask utført.

Bestill plater for lydisolering fra TIL-TAK

Våre lyddempende plater produseres av DUOFOR fabrikken i Nederland, som har mer enn 100 års fartstid i bransjen. Vi er dermed stolte av å kunne tilby et prisgunstig produkt av høy kvalitet til våre kunder.

TIL-TAK tilbyr lyddempende løsninger som er effektive, tidsbesparende og kvalitetssikret!

Alle store byggevarehus i Norge fører TIL-TAK sine produkter, kontakt ditt nærmeste byggevarebutikk i dag for en prat og gode råd.

Se vår monteringsanvisning HER

opp

Lukk