Terrasseduk
TIL-TAK Light terrasseduk
Ønsker du at plassen under terrassen skal kunne benyttes til lagring, oppbevaring, som uteplass eller kanskje som utekjøkken? Løsningen er hverken komplisert eller tidkrevende – med TIL-TAK sitt innovative dreneringssystem kan du sikre at arealet under terrassen blir tett, tørr og trivelig!
Tett under terrasseduk
Er det mulig å få et tett terrassegulv uten å fjerne det gamle terrassegulvet? Her kan du lese hvordan du kan montere TIL-TAK Light terrasseduk mellom bjelkene uten å ta av terrassegulvet over.
Rengjør bjelkelaget før montering
For å oppnå et tett resultat, trenger du TIL-TAK Light dreneringssystem som består av terrasseduk og plastprofiler som monteres mellom bjelkene på undersiden av terrassegulvet. Det skal benyttes TIL-TAK pakningsmasse som pakning mellom bjelke og plastprofil. Derfor er det svært viktig at bjelkelaget rengjøres grundig med høytrykkspyler, slik at pakningsmassen hefter godt til bjelkelaget, og danner en vanntett pakning.
Ikke monteres i minusgrader*
Da resultatet avhenger av pakningen og vedheften til bjelkelaget skal denne løsningen ikke monteres i minusgrader. TIL-TAK pakningsmasse mister de nødvendige flyt egenskapene i minusgrader, og hefter ikke til frossent treverk.
*Dersom man skal montere TIL-TAK i minusgrader, må man ta av terrassegulvet, og legge TIL-TAK grunnmurspapp oppå bjelkelaget som erstatning for pakningsmassen.
Kostnadseffektiv løsning som gir bedre utnyttelse av bebygget areal
TIL-TAK Light terrasseduk er kostnadseffektiv, og gjør det mulig for deg å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen uten byggesøknad, da terrassen allerede står der fra før. Du kan utnytte arealet under terrassen fremfor å gå til skrittet å bygge en ekstra bod/uthus, carport, garasje eller paviljong. Store fasade endringer må allikevel søkes om.
Spar penger; monter terrasseduken selv
TIL-TAK dreneringssystemer for terrassegulv er utviklet for at alle skal kunne montere selv. Dette gjør at brukerveiledninger, monteringsvideo og tips til løsning av forskjellige utfordringer er utformet med tanke på at den som skal bruke det ikke er faglært. I tillegg kreves kun enkle håndverktøy for å utføre en utmerket montasje som vil sikre et godt og tilfredstillende resultat.
100% tett under terrassen
Med TIL-TAK dreneringssystem garanterer vi at du får et 100% tett terrassegulv. Alle våre produkter får du kjøpt hos byggevarebutikker i hele Norge. Klikk her for å se en oversikt over forhandlere. Benytt gjerne vår beregningskalkulator for å finne ut hva du trenger til din terrasse.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Hvilken dukbredde skal jeg bruke?
TIL-TAK Light kommer i 4 forskjellige bredder, tilpasset bjelkeavstander mellom 30 og 60 cm.
Dvs. dersom du har en terrasse med senteravstand 60 cm mellom hver bjelke, skal du bruke CC60-duken, ved senteravstand 50 cm skal du bruke CC50-duken osv.
Ved bredder som er utenom standardmål, benyttes en justeringslekte på en eller begge sider av bjelkene, slik at du ender opp med ett lysmål som er hensiktsmessig. Eksempelvis er lysmålet mellom bjelkene 40 cm. Du må da lekte ut 5 cm på en side, slik at lysmålet blir 35 cm. Dermed kan du benytte CC40-duken (37 cm faktisk bredde) og den vil bøy ned slik den skal mellom bjelkene. Se mer om temaet i vår Monteringsanvisning. En slik utlekting kan også løse utfordringer som kabler, rør eller andre gjennomføringer.
Kan jeg bruke TIL-TAK Light også på en ny terrasse??
Svaret er et soleklart JA! Ved riktig utførelse gir TIL-TAK Light et like godt resultat som TIL-TAK Original. Dersom det skal himles oppunder terrassen i tillegg, så blir det heller ingen forskjell på hvordan det endelige resultatet blir sende ut.
På nybygg anbefaler vi å benytte en remse med bred grunnmurspapp oppå bjelkene. Dette beskytter bjelkelaget også mot fukt (på samme måte som TIL-TAK Original), samtidig gjør det at du slipper å bruke pakningsmasse mellom profillister og bjelke. Dette fordi vannet nå ledes godt forbi bjelken og ned på duken.
Bråker det mye fra duken når det blåser?
Nei, erfaring viser at TIL-TAK Light er den mest lydløse av våre løsninger. For å hindre at dukens ende kan stå og blafre i vinden, er det viktig at det monteres et forkantbord i fronten av bjelkelaget. Montering av en takrenne, og kanskje også en himling (spaltepanel) vil ytterligere begrense muligheten for at det skapes uønsket bevegelse i duken, og dermed støy.
Hvorfor trenger jeg en "Håndtlanger"?
«Håndtlangeren» er vår lille hjelper, som gjør trekking av duken inn i profilsporene til en lek! Uten denne er det nærmest helt umulig å trekke lengder med duk inn profillistene med mindre mann er to om jobben.
Les mer om hvordan i vår Monteringsanvisning