hjelper deg å bygge smart!

Utnytt plassen under terrassen

hjelper deg å bygge smart!

Fremtidens brann- og lydskille mellom enheter

TIL-TAK Light: Et garantert tett undertak til terrasse

En uteplass skal tåle vann og vind uten at det går ut over komfort eller trivsel. TIL-TAK Light er en ypperlig løsning for deg som allerede har en uteplass under tak som ikke benyttes i dag fordi regn ødelegger for hyggen. TIL-TAK Light er et undertak til terrassen, verandaen eller balkongen som garantert vil holde det tett, slik at du kan glede deg til sene sommerkvelder i all slags vær. Du vil med andre ord være sikret en uteplass som forlenger sesongen.

Undertakets hovedoppgave er å hindre vann og fuktighet å trenge inn i takkonstruksjonen. Det unike med våre produkter er at de tillater deg å utnytte plass du allerede har, enten det er under en høy terrasse, veranda eller balkong. TIL-TAK Light består av lette PVC-duker som monteres etter at terrassen/ balkongen er ferdig lagt. Det er en enkel og kostnadseffektiv løsning som gir deg en unik mulighet til å utnytte uteplassen til det ytterste. Terrasseduken vil også sørge for en kontinuerlig tørr lagringsplass for alt fra utemøbler til ved og verktøy.

Ta gjerne kontakt med din nærmeste leverandør av byggevarer for råd og tips angående undertak til terrassen. Våre produkter finner du i alle de store forhandlerne av byggevarer. Finn din nærmeste forhandler her.

Har du spørsmål angående TIL-TAK Light og bruksområder for undertak til terrasse? Ta gjerne kontakt med oss. Vi bistår med glede, både om du er ny eller eksisterende kunde. Ring oss på 32 83 03 00 eller send en e-post til post@til-tak.no.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fester jeg undertak til terrassen?

Terrasseduken festes til bjelkelag på eksisterende terrasser. Dette gjøres ved hjelp av en plastprofil med glidespor som skrus fast i bjelkelaget under terrassen. Plastprofilen skal festes med fall fra husvegg til ytterkant av terrassen. Duken tres så inn i glidesporet fra ytterkant og inn mot husveggen, der den blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene. Pakningsmassen skal kun benyttes der det er beskrevet, og i spesifisert mengde. Vær obs på at du trenger 2 patroner pakningsmasse per 10 meter terrasseduk.

Å feste undertak til terrassen er en jobb du fint klarer alene, spesielt med god veiledning på våre nettsider eller eventuelt din leverandør av TIL-TAK-produkter. Før du setter i gang kan vi samtidig nevne at vi ikke anbefaler ettermontering av terrasseduk på eksisterende terrasser i minusgrader.

Er undertak til terrassen helt tett og hva med drenering?

Ved montering etter vår monteringsanvisning, og gitt at du er nøye med jobben, garanterer vi et 100% tett terrassegulv. Følg instruksene for pakningsmasse nøye, da dette er en ikke- herdene masse som er avgjørende for å oppnå et tett resultat. Der man benytter grunnmurspapp oppå bjelkene erstatter pappen pakningsmassen. Dreneringssystemet kan med fordel kombineres med takrenne og veggbeslag slik at vannet ledes sikkert fra hus og ned i grunn. Takrenne kan monteres i ytterkant av terrassen og leder dermed vannet trygt ned i bakken i kontrollerte former. På denne måten er du sikret en tørr uteplass.

Hvilke andre muligheter gir TIL-TAK Light for uteplassen?

Etter at du har montert terrasseduken, som består av lette PVC-plater, under terrassen vil du ha oppnådd en utendørs oppholdsplass eller oppbevaringsplass. Du kan velge å montere spotlights og spaltepanel om ønskelig, i tillegg til at du kan innglasse arealet under terrassen ved å montere glassvegger. Slik får du et ekstra rom som gir mange muligheter for å nyte lange sommerkvelder og lune høstdager. Det er viktig å merke seg at ved innglassing av uteplassen må du isolere med 5 cm brannsikre pir-skumplater under bjelkene, før du lekter ned og legger spaltepanel. Sørg også for fri luftpassasje fra takrenne til husvegg og videre opp bak ytterpanel på husvegg til takutstikk. Ved å gjøre dette vil du unngå eventuell kondensdannelse.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.