Artikkel

10 tips til uteplassen!

21. februar 2018TIL-TAK

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er 10 tips til uteplassen!

1. En god sittegruppe
Invester i en god sittegruppe , enten du ønsker en spiseplass eller sofakrok. Her kan hele familien samles for gode samtaler, eller gode venner kan inviteres over! Og det beste av alt, putene kan ligge ute selv om det regner, siden TIL-TAK er 100% tett!

2. Puter og pledd i freshe farger
Tilbehør i sterke, fine farger gir et fresh utrrykk, og hører sommeren til! Gult er veldig moderne, men velg gjerne også turkis, limegrønn eller knallrosa hvis det er mer din stil!

3. Utepeis eller peisbord
Et ildsted skaper alltid god stemning, og gir deilig varme på lange sommerkvelder. Har du ikke plass til en utepeis, finnes  det mange fine bord med gasspeis i midten. Disse kan samtidig brukes til å steke mat på!

4. Lyslenke eller spotter i taket
Etter at du har lagt TIL-TAK er det veldig fint å kle igjen med spaltepanel, og gjerne installere spotter også! Men dersom du ikke velger spotter, heng gjerne opp noen lyslenker i taket som skaper koselig stemning i tillegg til å lyse opp!

5. Grønne planter
Noen  store, grønne planter gir et levende uttrykk til uteplassen, og her kan du gjerne variere mellom ulike typer planter og i ulike størrelse. Lag gjerne blomsterpotter i betong for et stilig avbrekk!

6. Utekjøkken eller grill
Hva med ditt eget utekjøkken så du kan lage middagen i det fri? Det finnes flere varianter å velge mellom, avhengig av plass og behov. Ellers funker en god grill også bra til dette formålet!

7. Lykter og utelamper
Selv om sommernettene er lange og lyse, skaper det alltid koselig stemning med lykter og utelamper.

Foto: hagemobler.no

8. Jacuzzi
Har du plass, hva med å ha en jacuzzi under terrassen? Du blir garantert populær i nabolaget hvis du inviterer på fest i jacuzzien en sen sommerkveld!

9. Varmeplamper
Har du ikke peis eller annen varmekilde, kan en varmelampe være et godt alternativ på en kjølig kveld. Da kan man også forlenge sesongen utover høsten!

10. Varier med ulike materialer
Kombiner gjerne både tre, betong og stein på uteplassen for et levende uttrykk. Blomsterpotter i betong og utepeis i stein gir fin variasjon til treverket ellers.

Håper disse tipsene var til inspirasjon, legger du TIL-TAK under terrassebordene får du mange muligheter til å innrede din egen uteplass!

10 tips til uteplassen

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å fram med blekksaks. Se hvordan her: https://til-tak.no/blog/2020/08/20/fa-det-tett-mot-gammel-vegg/ Dette kan også la seg løse med TIL-TAK Light fra undersiden.De følgende illustrasjoner […]
26. august 2020

Teknisk bistand

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Sammen med kunde hjelper vi å finne gode løsninger. Vi stiller villig opp på byggeplass for opplæring av håndtverkerne som utfører arbeidet, slik at de får det […]
24. august 2020

TIL-TAK er så Dyrt!

Dette er en påstand vi ofte hører. Dersom man ser på totalen, så er det å bygge tette verandaer med på å øke verdien på boligen. Det er en ren investering, som du får igjen for mange ganger! Du får nytte og glede av areal som ellers ville vært ubrukelig. Du beskytter både konstruksjonen under […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å på en enklest mulig måte å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler, anbefaler vi følgende løsning;
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Har du lagt TIL-TAK Original, men ikke utført jobben etter monteringsanvisning, vil du oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Spørsmålet blir da; Hvordan kan jeg rette feilene; og kan jeg bruke de gamle platene, uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? For lite -og feilplassert pakningsmasse er et gjentakende problem. Det er ikke mulig å reparere […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være.I de følgende bilder vises det trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge vann inn mellom platene […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller;

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt ! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt […]
21. august 2020

Hvordan lede vannet sikkert ned i takrennen?

Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli stor. I slike tilfeller anbefaler vi følgende løsning; Klipp av kantene, og brette platebunn ned i takrenne. Dette må gjøres med platene FØR montering. Resultat: Vannet ledes effektivt rett ned i takrenne! For flere gode tips, se her;
20. august 2020

Hva med en utestue eller kondensfri bod under verandaen?

Nå kan vi levere Isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terraassen og få en innglasset vinterhage/utestue under terrassen. Isolasjonsplaten har med sine unike egenskaper mange bruksområder.– […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.