Artikkel

10 tips til uteplassen

21. februar 2018TIL-TAK

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er 10 tips til uteplassen!

1. En god sittegruppe

Invester i en god sittegruppe , enten du ønsker en spiseplass eller sofakrok. Her kan hele familien samles for gode samtaler, eller gode venner kan inviteres over! Og det beste av alt, putene kan ligge ute selv om det regner, siden TIL-TAK er 100% tett!

2. Puter og pledd i freshe farger

Tilbehør i sterke, fine farger gir et fresh utrrykk, og hører sommeren til! Gult er veldig moderne, men velg gjerne også turkis, limegrønn eller knallrosa hvis det er mer din stil!

3. Utepeis eller peisbord

Et ildsted skaper alltid god stemning, og gir deilig varme på lange sommerkvelder. Har du ikke plass til en utepeis, finnes  det mange fine bord med gasspeis i midten. Disse kan samtidig brukes til å steke mat på!

4. Lyslenke eller spotter i taket

Etter at du har lagt TIL-TAK er det veldig fint å kle igjen med spaltepanel, og gjerne installere spotter også! Men dersom du ikke velger spotter, heng gjerne opp noen lyslenker i taket som skaper koselig stemning i tillegg til å lyse opp!

5. Grønne planter

Noen store, grønne planter gir et levende uttrykk til uteplassen, og her kan du gjerne variere mellom ulike typer planter og i ulike størrelse. Lag gjerne blomsterpotter i betong for et stilig avbrekk!

6. Utekjøkken eller grill

Hva med ditt eget utekjøkken så du kan lage middagen i det fri? Det finnes flere varianter å velge mellom, avhengig av plass og behov. Ellers funker en god grill også bra til dette formålet!

7. Lykter og utelamper

Selv om sommernettene er lange og lyse, skaper det alltid koselig stemning med lykter og utelamper.

Foto: hagemobler.no

8. Jacuzzi/boblebad

Har du plass, hva med å ha en jacuzzi under terrassen? Du blir garantert populær i nabolaget hvis du inviterer på fest i jacuzzien en sen sommerkveld!

9. Varmelamper

Har du ikke peis eller annen varmekilde, kan en varmelampe være et godt alternativ på en kjølig kveld. Da kan man også forlenge sesongen utover høsten!

10. Varier med ulike materialer

Kombiner gjerne både tre, betong og stein på uteplassen for et levende uttrykk. Blomsterpotter i betong og utepeis i stein gir fin variasjon til treverket ellers.

Håper disse tipsene var til inspirasjon, legger du TIL-TAK under terrassebordene får du mange muligheter til å innrede din egen uteplass.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm […]brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan du kan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem blekksaks. Se hvordan du legger grunnmurspapp i overgangen mot vegg. Dette kan også la seg løse […]
26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Dette kan være alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Vi hjelper deg å finne gode løsninger for prosjektet ditt. Ved behov kommer vi på byggeplassen for å gi opplæring av håndverkerne som utfører […]
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

Med TIL-TAK dreneringsystemer får du utnyttet et allerede bebygget areal på tomten til det fulle. Her kan man for eksempel øke lagringsplassen i form av en bod, lage carport under terrassen eller lage en trivelig uteplass med møbler og belysning som er beskyttet fra vær og vind. Å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen er […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler på enklest mulig måte, anbefaler vi følgende løsning: De to innerste terrassebordene monteres sammen til en «lem» slik at denne enkelt kan løsnes […]
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Det er viktig å følge monteringsanvisningen når man monterer TIL-TAK Original, eller så kan man oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Er det mulig å rette feilene i ettertid uten at det blir lekkasje? Og kan man bruke de gamle platene på nytt uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? Med et par ekstra løsninger går […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være. Er den nødvendig? På de følgende bildene viser vi trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt for […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.