10 tips til uteplassen

21. februar 2018

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er 10 tips til uteplassen!

1. En god sittegruppe

Invester i en god sittegruppe , enten du ønsker en spiseplass eller sofakrok. Her kan hele familien samles for gode samtaler, eller gode venner kan inviteres over! Og det beste av alt, putene kan ligge ute selv om det regner, siden TIL-TAK er 100% tett!

2. Puter og pledd i freshe farger

Tilbehør i sterke, fine farger gir et fresh utrrykk, og hører sommeren til! Gult er veldig moderne, men velg gjerne også turkis, limegrønn eller knallrosa hvis det er mer din stil!

3. Utepeis eller peisbord

Et ildsted skaper alltid god stemning, og gir deilig varme på lange sommerkvelder. Har du ikke plass til en utepeis, finnes  det mange fine bord med gasspeis i midten. Disse kan samtidig brukes til å steke mat på!

4. Lyslenke eller spotter i taket

Etter at du har lagt TIL-TAK er det veldig fint å kle igjen med spaltepanel, og gjerne installere spotter også! Men dersom du ikke velger spotter, heng gjerne opp noen lyslenker i taket som skaper koselig stemning i tillegg til å lyse opp!

5. Grønne planter

Noen store, grønne planter gir et levende uttrykk til uteplassen, og her kan du gjerne variere mellom ulike typer planter og i ulike størrelse. Lag gjerne blomsterpotter i betong for et stilig avbrekk!

6. Utekjøkken eller grill

Hva med ditt eget utekjøkken så du kan lage middagen i det fri? Det finnes flere varianter å velge mellom, avhengig av plass og behov. Ellers funker en god grill også bra til dette formålet!

7. Lykter og utelamper

Selv om sommernettene er lange og lyse, skaper det alltid koselig stemning med lykter og utelamper.

8. Jacuzzi/boblebad

Har du plass, hva med å ha en jacuzzi under terrassen? Du blir garantert populær i nabolaget hvis du inviterer på fest i jacuzzien en sen sommerkveld!

9. Varmelamper

Har du ikke peis eller annen varmekilde, kan en varmelampe være et godt alternativ på en kjølig kveld. Da kan man også forlenge sesongen utover høsten!

10. Varier med ulike materialer

Kombiner gjerne både tre, betong og stein på uteplassen for et levende uttrykk. Blomsterpotter i betong og utepeis i stein gir fin variasjon til treverket ellers.

Håper disse tipsene var til inspirasjon, legger du TIL-TAK under terrassebordene får du mange muligheter til å innrede din egen uteplass.

(Denne artikkelen er mer enn 3 år gammel)

Relaterte poster

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing 6. mai 2019

Ny uteplass under gammel veranda; ved hjelp av TIL-TAK dreneringssystem!

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet

opp

Lukk