Sinnasnekker’n lærer seg TIL-TAK!

6. mai 2019

Ny uteplass under gammel veranda; Sinnasnekker’n prøver TIL-TAK dreneringssystem for første gang!

Med hjelp fra Sinnasnekker’n og TIL-TAK dreneringssystemer fra TIL-TAK AS, har Renate og André forvandlet et fuktig og ubrukelig område under den gamle terrassen med en tørr og deilig oase. Her koser familien og venner seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

Total forvandling av uteområdet

Da TIL-TAK kontaktet oss og lurte på om Sinnasnekker’n kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret, forteller paret.

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing

Har fått tilført både eiendommen og hjemmet stor verdi

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var ubrukelig, og bare stod som et dystert skille mellom hus og hage, er vi overveldet. Med tre barn tilbringer de mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Paret mener de har fått tilført både eiendommen og hjemmet stor verdi. De kan nå lage mat, sitte og spise og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne- og uterom.

Otto forklarer:

Vi ønsket å forsterke bæreevnen

Løsningen ble å bruke senteravstand 50 cm og høyere bjelker; -derfor valgte vi TIL-TAK Light terrasseduk

Renate og André ønsket å forsterke bæreevnen til den gamle verandaen. Derfor rev de den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunnen av. De valgte å bytte ut de gamle 148 mm bjelkene med 198 mm bjelker og korte inn senteravstanden mellom bjelkene til 50 cm. Dermed falt valget på TIL-TAK Light terrasseduk med senteravstand 50 cm, og grunnmurspapp oppå bjelkene. Otto var svært begeistret for denne løsningen.

Sinnasnekker’n var veldig fornøyd, og slett ikke så sint.

TIL-TAK grunnmurspapp; -ikke en hvilken som helst papp

TIL-TAK grunnmurspapp består av en kraftig bitumen kjerne som tetter godt mot skruer og spiker som føres gjennom pappen. Dermed egner den seg godt til installering sammen med TIL-TAK dreneringssystemer både som tetting mellom husvegg og terrassegulv, men også som «beslag» over bjelkene. Det er viktig at grunnmurspappen legges sentrert og helt rett på bjelken med innsiden av rullen ned mot bjelkene. Da vil grunnmurspappen naturlig bøye seg ned på hver side av bjelken, og lede vannet rett ut på terrasseduken.

Dersom grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side vil vannet kunne vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen og føre til lekkasje langs bjelkene.

Med hjelp av Sinnasnekker’n og TIL-TAK dreneringssystem har vi forlenget utesesongen

Nå gleder Renate og Andrè seg til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og kjølige vår- og høstkvelder skal de tilbringe i den innglassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan de også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens Oase!

Vi snakker her om skapelsen av familiens Oase! Arealene rundt huset gir endelig full uttelling. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på baksiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett […]

opp

Lukk