Svalehaleplater i Byrkjelo vinter 2020

3. desember 2021

Re-Bygg i Byrkjelo hadde vinteren 2020 et flerbolighus under oppføring.

Det stilles krav til både brann og lydegenskaper mellom etasjene i flerbolighus. Det er spesiellt vanskelig å oppnå gode resultater i forholdt til trinnlyd. Derfor falt valget på flytende svalehaleplater og trinnlydstrimler direkte på bjelkelag. Representant fra TIL-TAK AS var med på førstegangsmontering for å gi håndtverkerne god veiledning og trygghet for riktig utførelse, da denne måten å etablere etasjeskille på var helt ny for entreprenøren.

Etter først å ha plassert en remse med randisolering opp mot den doble bunnsvilla, og en lengde med trinnlydsremser på hver bjelke, kunne første rekke med svalehaleplater legges.
Langs begge endeveggene legges det inn ekstra spikerslag mellom tverrkubbingene, slik at svalehaleplatene har noe å ligge an på langs gavelvegg.
Bjelkelaget skrå-avstives diagonalt med stålbånd, siden platene som ligger flytende oppå, ikke bidrar til skive avstiving av etajeskillet.

Bunnsvill til innvendig bærevegg behandles på samme måten som ytterveggene, med Rockwool-randisolering på begge sider.

Håndtverkerne har fått nødvendig innføring og opplæring, og fortsetter å legge ut plater.

Alle som skal i gang med våre produkter for første gang, skal oppleve tryggheten med at TIL-TAK blir med å kjører kurs fra starten, slik at de kommer raskt igang med riktig og effektiv montering.

opp

Lukk