Svalehaleplater og Re-Bygg i Byrkjelo vinter 2020

3. desember 2021

Re-Bygg i Byrkjelo hadde vinteren 2020 et flerbolighus under oppføring.

Det stilles krav til både brann og lydegenskaper mellom etasjene i flerbolighus. Det er spesiellt vanskelig å oppnå gode resultater med tanke på trinnlyd. Valget falt derfor på flytende svalehaleplater og trinnlydstrimler direkte på bjelkelag. En representant fra TIL-TAK AS var med å sette de i gang. Det var viktig å gi håndtverkerne god veiledning og trygghet på hvordan produketene skulle håndteres. Denne måten å etablere etasjeskille på var nemlig helt ny for entreprenøren.

Re-Bygg
Håndtverkerne i Re-Bygg ble raskt fortrolig med hvordan svalehaleplatene skulle håndteres.
Etter først å ha plassert en remse med randisolering opp mot den doble bunnsvilla, og en lengde med trinnlydsremser på hver bjelke, kunne første rekke med svalehaleplater legges.
Langs begge endeveggene legges det inn ekstra spikerslag mellom tverrkubbingene, slik at svalehaleplatene har noe å ligge an på langs gavelvegg.
Re-Bygg
Bjelkelaget skrå-avstives diagonalt med stålbånd, siden platene som ligger flytende oppå, ikke bidrar til skive avstiving av etajeskillet.

Bunnsvill til innvendig bærevegg behandles på samme måten som ytterveggene, med Rockwool-randisolering på begge sider.

Re-Bygg

Håndtverkerne har fått nødvendig innføring og opplæring, og fortsetter å legge ut plater.

Alle som skal i gang med våre produkter for første gang, skal oppleve trygghet. Derfor tilbyr TIL-TAK å kjører kurs fra starten, slik at håndtverkerne kommer raskt igang med riktig og effektiv montering.

opp

Lukk