Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

Vi hjelper deg å bygge for fremtiden


Det skal være gøy å bygge med løsninger fra TIL-TAK AS. Med innovative produktløsninger sørger vi for at du som entreprenør, byggherre, borettslag og huseier kan heve kvaliteten i bygget samtidig som du jobber lett, og sparer penger.

BEREGNINGSKALKULATOR

Beregn hva du trenger til terrassen din her

KLIKK HER

Terrasseduk

TIL-TAK Light terrasseduk


Er det mulig å få en tett terrasse uten å måtte ta opp igjen det gamle terrassegulvet? Det korte svaret er ja! Her kan du lese hvordan du kan montere en terrasseduk uten å løfte et eneste terrassebord.

Tett under terrasseduk

Ønsker du at plassen under terrassen skal kunne benyttes til lagring, oppbevaring, som uteplass eller kanskje som utekjøkken? Løsningen er hverken komplisert eller tidkrevende – med TIL-TAK sitt innovative dreneringssystem kan du sikre at arealet under terrassen blir tett, tørr og trivelig!

Innovative løsninger

For å oppnå et tett resultat, trenger du et dreneringssystem bestående av terrasseduk som monteres mellom bjelkene på undersiden av terrassegulvet. Monteringen klarer du helt selv. Med TIL-TAK Light solid PVC-duk, som festes med fall direkte på bjelkelaget under terrassen, får du det uterommet du alltid har ønsket.

En enkel løsning uten å røre terrassegulvet

Det er ikke nødvendig å ta opp terrassegulvet for å oppnå ønsket resultat, og så lenge du følger instruksjonene nøye vil selv en person med lite erfaring kunne utføre jobben på egenhånd. TIL-TAK er den eneste leverandøren som garanterer et tett dreneringssystem for terrassegulv eller verandagulv.

Terrasseduken er kostnadseffektivt, og gjør det mulig for deg å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen uten byggesøknad. Terrasseduken hjelper deg å utnytte allerede eksisterende uteområde fremfor å gå til skrittet å bygge en ekstra bod eller paviljong. Benytt gjerne vår beregningskalkulator for å finne ut hva du trenger til din terrasse.

Gjør jobben med terrasseduk selv

TIL-TAK produkter er utviklet for at alle skal kunne montere de uten hjelp fra en håndverker. Duken festes på bjelkelaget ved hjelp av en plastprofil med glidespor som skrus fast i bjelkelaget. Plastprofilen monteres slik at det blir et fall fra husveggen til ytterkanten av terrassen. Terrasseduken trees inn i glidesporet, slik at den blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene. – vips har du et tett terrassegulv uten å demontere et eneste terrassebord!

Skal du bruke TIL-TAK Light på en ny terrasse, er det viktig at du bruker grunnmurspapp på bjelkene istedenfor TIL-TAK pakningsmasse mellom bjelker og plastprofil. Når du bruker grunnmurspapp på bjelkene, er du ikke avhengig av utetemperaturen og kan montere systemet også i minusgrader.

Vi anbefaler ikke ettermontering på eksisterende gulv i minusgrader!

100% tett under terrassen

Med TIL-TAK produkter garanterer vi at du får det 100% tett under terrassegulvet! Alle våre produkter får du kjøpt hos byggevarebutikker i hele Norge. Klikk her for å se en oversikt over forhandlere.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvilken dukbredde skal jeg bruke?

TIL-TAK Light kommer i 4 forskjellige bredder, tilpasset bjelkeavstander mellom 30 og 60 cm.

Dvs. dersom du har en terrasse med senteravstand 60 cm mellom hver bjelke, skal du bruke CC60-duken, ved senteravstand 50 cm skal du bruke CC50-duken osv.

Ved bredder som er utenom standardmål, benyttes en justeringslekte på en eller begge sider av bjelkene, slik at du ender opp med ett lysmål som er hensiktsmessig. Eksempelvis er lysmålet mellom bjelkene 40 cm. Du må da lekte ut 5 cm på en side, slik at lysmålet blir 35 cm. Dermed kan du benytte CC40-duken (37 cm faktisk bredde) og den vil bøy ned slik den skal mellom bjelkene. Se mer om temaet i vår Monteringsanvisning.  En slik utlekting kan også løse utfordringer som kabler, rør eller andre gjennomføringer.

 

 

Kan jeg bruke TIL-TAK Light også på en ny terrasse??

Svaret er et soleklart JA! Ved riktig utførelse gir TIL-TAK Light et like godt resultat som TIL-TAK Original. Dersom det skal himles oppunder terrassen i tillegg, så blir det heller ingen forskjell på hvordan det endelige resultatet blir sende ut.

På nybygg anbefaler vi å benytte en remse med bred grunnmurspapp oppå bjelkene. Dette beskytter bjelkelaget også mot fukt (på samme måte som TIL-TAK Original), samtidig gjør det at du slipper å bruke pakningsmasse mellom profillister og bjelke. Dette fordi vannet nå ledes godt forbi bjelken og ned på duken.

Bråker det mye fra duken når det blåser?

Nei, erfaring viser at TIL-TAK Light er den mest lydløse av våre løsninger. For å hindre at dukens ende kan stå og blafre i vinden, er det viktig at det monteres et forkantbord i fronten av bjelkelaget. Montering av en takrenne, og kanskje også en himling (spaltepanel) vil ytterligere begrense muligheten for at det skapes uønsket bevegelse i duken, og dermed støy.

Hvorfor trenger jeg en "Håndtlanger"?

«Håndtlangeren» er vår lille hjelper, som gjør trekking av duken inn i profilsporene til en lek! Uten denne er det nærmest helt umulig å trekke lengder med duk inn profillistene med mindre mann er to om jobben.

Les mer om hvordan i vår Monteringsanvisning

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.