Uteplass med tak

En uteplass med tak over gir deg det ekstra rommet familien trenger!

Det kan fort bli en kostbar affære å bygge en uteplass med tak. Taket skal holde varmen inne og ikke minst regnet ute. En god uteplass skal være det stedet for deg og familien hvor dere kan oppholde dere uansett vær og vind. Det unike med produktene fra TIL-TAK er at disse innovative løsningene er skapt for å gjøre mest mulig ut av plassen du allerede har!

Det spiller ingen rolle om du bygger nytt eller ønsker å benytte deg av en eksisterende terrasse. For nybygg skal du benytte deg av TIL-TAK Original, et patentert dreneringssystem av tynne stålplateprofiler med innebygget fall. Disse legges rett på et vannrett bjelkelag. Dreneringssystemet gir deg et 100% tett terrassegulv og muligheten til å benytte plassen under terrassen til det du måtte ønske. Kanskje har du allerede en høy balkong med ubenyttet plass på undersiden? Dette har potensiale for å bli en ypperlig uteplass med tak, noe du enkelt kan skape med TIL-TAK Light.

Med muligheten for å innglasse plassen under terrassen, blir sommernettene enda lenger og anledningene mange for bruk av denne ekstra plassen. Du bestemmer selv hvordan du ønsker at din uteplass skal være. Når det legges tak som garantert er tett, kan du være trygg på at alle utemøbler vil være godt beskyttet mot vær og vind.

Du kan kjøpe våre produkter i alle store byggevarehus i Norge. Spør gjerne en av fagfolkene i butikken, de kjenner produktene våre godt.

Du kan også benytte våre nettsider for utfyllende informasjon og nyttige demonstrasjonsvideoer.

Å skaffe seg en uteplass med tak er noe de fleste kan ordne selv!

Ved å studere våre monteringsanvisninger vil du lett kunne se om dette er noe du kan klare å utføre selv.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvordan kan jeg enklest isolere rommet under terrassen, dersom jeg vil bygge det inn?

Det enkleste er å bruke våre termPIR® isolasjonsplater. Disse monteres rett i underkant av bjelkene, før det lektes ned og en himling kan monteres. Rommet under er nå klart til å disponeres til det du måtte ønske; Vinterhage, utestue, utekjøkken, varm bod, eller hva du nå måtte ha av behov!

    

Må jeg være profesjonell for å kunne installere produktene deres?

Langt i fra! Dette er noe enhver burde klare, enten man har to eller ti tommeltotter – vær nøyaktig og følg Monteringsanvisning, så garanterer vi at det vil forbli 100% tett under verandaen. Våre produkter er enkle å legge og gir et holdbart, solid resultat som sikrer at det forblir tett.

         

Må man ta spesielle hensyn til oppbygningen når man skal bruke TIL-TAK Original på terrassen?

Det er viktig at terrassen er riktig dimensjonert. Bjelkelag f. eks bør som et minimum være dimensjonert etter standard bjelkelagstabell.  Dette fordi svikt i bjelkene vil kunne skape vibrasjoner, som forsterkes av platene, og dermed oppleves som støy.

Videre er det også svært viktig med diagonal avstivning av terrassen. Dette kan enkelt gjøres med stålbånd, som festes i kryss på undersiden av bjelkene. Dette blir jo skjult dersom man fester opp en himling. Denne avstivingen er særlig viktig siden bevegelser mellom stålplatene og treverket vil kunne skape så store belastninger på skruene at de kan ryke.

Hvordan beregner jeg hva jeg trenger?

Ved å bruke vår BEREGNINGSKALKULATOR, finner du nøyaktig hva du behøver til ditt prosjekt. Legg inn dybden på terrassen og antall felter som skal tettes, så kommer det opp både menge og veiledende pris på alt du trenger. Du må først velge om du skal ha TIL-TAK Original eller TIL-TAK Light.

opp

Lukk