Artikkel

Lavtbyggende isolering av flate tak

18. november 2020brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon

termPIR® isolasjonsplater er spesielt godt egnet for isolering av flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker.

PIR isolasjonsplater har den klart beste varmeisolerende evnen sammenlignet med andre typer takisolasjon på markedet, som mineralull, XPS og EPS. Platene monteres raskt og enkelt på grunn av den lave egenvekten. Risikoen for innebygd fuktighet i konstruksjonen minimeres og transportkostnader reduseres.

Egenskaper ved termPIR®

 • λ = 0,022 W / m K *. 120 mm og 150 mm
  tykke plater er nok i energisparende hus og
  passivhus.
 • Trykkfaste og solide isolasjonsplater
  σ = 150 kPa (fra 30 mm). De deformeres ikke
  over tid, samtidig som vekten er lav. En 120
  mm tykk plate veier bare 3,6 kg / m2.
 • Platene har en egenvekt på bare 30 kg /m3,
  noe som betyr enklere håndtering og montering
  sammenliknet med for eksempel mineralull.
 • Vanntette isolasjonsplater
  Vannabsorpsjon mindre enn 2% *.
  Risikoen for innebygd fuktighet minimeres.
  Platene kan monteres hele året.
 • Isolasjonsplatene er motstandsdyktige mot
  biologiske og kjemiske stoffer. Du trenger
  ikke å dele hus med gnagere og insekter
  eller bekymre deg for sopp og mugg.
 • Høy brannmotstand: selvslukkende og
  har lavt røykutslipp.

Belastningen på taket reduseres og installasjonen går raskere. Den lave vannabsorpsjonen sikrer fuktsikre takkonstruksjoner og minimerer risikoen for at fukt blir bygd inn i byggeperioden.

Isolering med termPIR® har mange fordeler

 • muligheten til å velge minimal tykkelse og lav vekt.
 • fuktbestandig.
 • enkel installasjon.
 • miljøvennlig og ufarlig for helsen.

Brannmotstand – termPIR®

For å oppfylle de økte brannkravene til industribygg har vi designet termPIR® i forskjellige brannmotstandsklasser. Detaljer finner du i brosjyren under:

termPIR® AL, WS, BWS, BT termPIR® isolasjonsplater montert på lavt skrånende tak, har blitt testet for brannmotstand av Institute of Building Technology FIRES og mottatt klasse REI 30 / REI 15, (termPIR® AL, WS) uavhengig av bærende struktur (TRP metall eller armert betong). Oppgitt varmeoverførings koeffisient AL¹ – tosidig kledning som består av aluminium, papp og polyeten WS² – glasfiber BWS² – på ene siden glasfiber, på andre siden bitumen glasfiber BT² – bitumen glasfiber

Mange bruksområder

Foruten å brukes på flate tak, kan PIR Isolasjon brukes andre steder, som for eksempel til:

 • Innvendig etterisolering og dampsperre.
 • Isolering av utestue.
 • Damptett isolering under tett terrassgulv.
 • Etterisolering av garasje.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm […]brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan du kan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem blekksaks. Se hvordan du legger grunnmurspapp i overgangen mot vegg. Dette kan også la seg løse […]
26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Dette kan være alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Vi hjelper deg å finne gode løsninger for prosjektet ditt. Ved behov kommer vi på byggeplassen for å gi opplæring av håndverkerne som utfører […]
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

Med TIL-TAK dreneringsystemer får du utnyttet et allerede bebygget areal på tomten til det fulle. Her kan man for eksempel øke lagringsplassen i form av en bod, lage carport under terrassen eller lage en trivelig uteplass med møbler og belysning som er beskyttet fra vær og vind. Å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen er […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler på enklest mulig måte, anbefaler vi følgende løsning: De to innerste terrassebordene monteres sammen til en «lem» slik at denne enkelt kan løsnes […]
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Det er viktig å følge monteringsanvisningen når man monterer TIL-TAK Original, eller så kan man oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Er det mulig å rette feilene i ettertid uten at det blir lekkasje? Og kan man bruke de gamle platene på nytt uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? Med et par ekstra løsninger går […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være. Er den nødvendig? På de følgende bildene viser vi trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt for […]

opp

Lukk

 • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.