Artikkel

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

6. mai 2019innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue

Renate og Andre har ved hjelp av Team Otto og TIL-TAK byttet ut et fuktig og ubrukelig sted under terrassen, med en deilig oase hvor hele familien og venner koser seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

«Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin», forteller Renate og Andrè

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing
Renate og Andrè er fornøyd med hva TIL-TAK og Team Otto har bidratt til i forbindelse med bygging av ny terrasse

En unik mulighet

Da TIL-TAK kontaktet oss, og lurte på om de og Team Otto kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret.

Mye finere enn vi hadde trodd

Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin, forteller Renate og Andrè

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet. -Med tre barn tilbringer vi mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Det betyr mye for oss å kunne lage mat, spise og sitte og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne og ute, forteller de.

Gøy å jobbe sammen i dette prosjektet

Det har vært veldig gøy å jobbe med TIL-TAK og Team Otto; vi er så glad for alle innspill og ideer som har bidratt til et så fantastisk resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret som har tatt i bruk den nye uteplassen med stor glede og entusiasme.

Vær nøyaktig og følg bruksanvisningen

Grunnmurspapp på bjelkene, og kryssavstiving med stålbånd fra hjørne til hjørne

Da vi rev den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunn av, ønsket vi å forsterke bæreevnen. Derfor valgte vi å bytte ut de gamle 148mm bjelkene med 198mm bjelker, og korte inn avstanden mellom bjelkene. Derfor valgte vi TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene. Svillepappen eller grunnmurspappen må legges sentrert, og helt rett på bjelken, uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen, og føre til lekkasje langs bjelkene.

Grunnmurspappen må henge ned på hver side av bjelkene

Endelig kan vi forlenge utesesongen!

Vi gleder oss til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og med kjølige vår- og høst kvelder i den inn-glassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over, har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan vi også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å fram med blekksaks. Se hvordan her: https://til-tak.no/blog/2020/08/20/fa-det-tett-mot-gammel-vegg/ Dette kan også la seg løse med TIL-TAK Light fra undersiden.De følgende illustrasjoner […]
26. august 2020

Teknisk bistand

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Sammen med kunde hjelper vi å finne gode løsninger. Vi stiller villig opp på byggeplass for opplæring av håndtverkerne som utfører arbeidet, slik at de får det […]
24. august 2020

TIL-TAK er så Dyrt!

Dette er en påstand vi ofte hører. Dersom man ser på totalen, så er det å bygge tette verandaer med på å øke verdien på boligen. Det er en ren investering, som du får igjen for mange ganger! Du får nytte og glede av areal som ellers ville vært ubrukelig. Du beskytter både konstruksjonen under […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å på en enklest mulig måte å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler, anbefaler vi følgende løsning;
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Har du lagt TIL-TAK Original, men ikke utført jobben etter monteringsanvisning, vil du oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Spørsmålet blir da; Hvordan kan jeg rette feilene; og kan jeg bruke de gamle platene, uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? For lite -og feilplassert pakningsmasse er et gjentakende problem. Det er ikke mulig å reparere […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være.I de følgende bilder vises det trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge vann inn mellom platene […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller;

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt ! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt […]
21. august 2020

Hvordan lede vannet sikkert ned i takrennen?

Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli stor. I slike tilfeller anbefaler vi følgende løsning; Klipp av kantene, og brette platebunn ned i takrenne. Dette må gjøres med platene FØR montering. Resultat: Vannet ledes effektivt rett ned i takrenne! For flere gode tips, se her;
20. august 2020

Hva med en utestue eller kondensfri bod under verandaen?

Nå kan vi levere Isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terraassen og få en innglasset vinterhage/utestue under terrassen. Isolasjonsplaten har med sine unike egenskaper mange bruksområder.– […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.