Artikkel

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

6. mai 2019

Renate og Andrè har byttet ut et fuktig og ubrukelig område under terrassen, med en deilig oase hvor hele familien og venner koser seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

«Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin», forteller Renate og Andrè

En unik mulighet

Da TIL-TAK kontaktet oss og lurte på om de og Team Otto (Sinnasnekkeren) kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret, forteller paret.

Mye finere enn vi hadde trodd

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var omtrent uutnyttet, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet. Med tre barn tilbringer de mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Paret mener de har fått mye verdig i å kunne lage mat, sitte og spise og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne og ute.

Gøy å jobbe sammen i dette prosjektet

Begge synes det har vært veldig gøy å jobbe med TIL-TAK og Team Otto og er glade for alle innspill og ideer som har bidratt til et såpass bra resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret som har tatt i bruk den nye uteplassen med stor glede og entusiasme.

Bygde hele terrassen fra scratch

Renate og Andrè forteller at de ønsket å forsterke bæreevnen, så de rev den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunnen av. De valgte å bytte ut de gamle 148 mm bjelkene med 198 mm bjelker og korte inn avstanden mellom bjelkene. De valgte å gå for TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene.

For at svillepappen, eller grunnmurspappen, skal fungere, er det viktig at den legges sentrert og helt rett på bjelken uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen og føre til lekkasje langs bjelkene. Et godt samarbeid og grundig jobb gjorde at paret klarte å legge pappen på egen hånd.

Endelig kan vi forlenge utesesongen

Nå gleder Renate og Andrè seg til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og kjølige vår- og høstkvelder skal de tilbringe i den innglassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan de også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

19. februar 2018

Familien Hansen har endelig et inngangsparti de er stolte av

Familien Hansen fra Kristiansand var plaget av et vått og utrivelig inngangsparti. Så fikk de høre av noen naboer at det fantes en enkel og rimelig løsning for å få et 100% tett terrassetak. Nå, etter at de la TIL-TAK light, sitter de igjen med et inngangsparti de er stolte av, og som de bruker […]

29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]

20. august 2020

Utestue under terrassen

Hva med en bod eller utestue under terrassen? Nå kan vi levere isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. TermPIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terrassen og få en innglasset vinterhage eller utestue. […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.