Artikkel

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

6. mai 2019innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue

Renate og Andre har ved hjelp av Team Otto og TIL-TAK byttet ut et fuktig og ubrukelig sted under terrassen, med en deilig oase hvor hele familien og venner koser seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

«Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin», forteller Renate og Andrè

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing
Renate og Andrè er fornøyd med hva TIL-TAK og Team Otto har bidratt til i forbindelse med bygging av ny terrasse

En unik mulighet

Da TIL-TAK kontaktet oss, og lurte på om de og Team Otto kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret.

Mye finere enn vi hadde trodd

Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin, forteller Renate og Andrè

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet. -Med tre barn tilbringer vi mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Det betyr mye for oss å kunne lage mat, spise og sitte og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne og ute, forteller de.

Gøy å jobbe sammen i dette prosjektet

Det har vært veldig gøy å jobbe med TIL-TAK og Team Otto; vi er så glad for alle innspill og ideer som har bidratt til et så fantastisk resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret som har tatt i bruk den nye uteplassen med stor glede og entusiasme.

Vær nøyaktig og følg bruksanvisningen

Grunnmurspapp på bjelkene, og kryssavstiving med stålbånd fra hjørne til hjørne

Da vi rev den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunn av, ønsket vi å forsterke bæreevnen. Derfor valgte vi å bytte ut de gamle 148mm bjelkene med 198mm bjelker, og korte inn avstanden mellom bjelkene. Derfor valgte vi TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene. Svillepappen eller grunnmurspappen må legges sentrert, og helt rett på bjelken, uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen, og føre til lekkasje langs bjelkene.

Grunnmurspappen må henge ned på hver side av bjelkene

Endelig kan vi forlenge utesesongen!

Vi gleder oss til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og med kjølige vår- og høst kvelder i den inn-glassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over, har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan vi også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
29. april 2020

Regner det gjennom terrassen? Få tett terrassegulv med TIL-TAK!

Drømmer du om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen er å lage et tett terrassegulv, sånn at du kan bruke arealet under terrassen til å realisere dine drømmer. Dersom du har en standard norsk terrasse, er sannsynligheten stor for at du har et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med TIL-TAK […]
29. mars 2020

OP-Deck

Isolert ribbedekke med unike egenskaper Fullisolert dekke med fritt spenn opp til 8 meter. En kombinasjonen av sandwich elementer og isolasjons blokker danner en isolert forskaling for tradisjonelt ribbedekke. Resultatet er lav vekt og byggehøyde. Høy bæreevne og brannmotstand. OP-Deck kan være din problemløser -Reduserer dramatisk; vekt, installasjonstid, kostnader og byggehøyde -Forbedrer termisk effektivitet av […]betongdekke, brannskille, garasjedekke, isolert betongdekke, isolert dekke, ribbedekke
28. mars 2020

Lettvekter med tunge egenskaper

Svalehaleplater og betong på trinnlydstrimler gir ekstremt gode lyd- og brannegenskaper mellom enheter. Ekstremt stabilt og brannsikkert gulv på bjelkelag, med lav byggehøyde. Lydklasse B etter dagens standard mellom boenheter og brannlkasse REI 60 Svalehaleplatens egenskaper Lynrask byggetid En av de beste lyd/brannegenskaper på bjelkelag Lav byggehøyde Stabilt og sterkt Ergonomisk og lett installasjon (man […]brannskille, lydskille, svalehaleplater
28. mars 2020

Smarte løsninger

Her viser vi bilder og detaljer for hvordan du kan gjøre best mulig avslutning mot husvegg og ytterkanter. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, vil vi at du skal få en helhetlig og varig løsning som er fin å se på, og som varer i over 20 år. Avslutning mot husvegg, og kantbeslag/papp […]grunnmurspapp, kantbeslag, terrassebeslag, TIL-TAK
15. august 2019

Trengte lagringsplass under terrassen på hytta; -et nytt patent så dagens lys!

Da Petter Espegard som kun hadde fagbrev som skogsarbeider skulle bygge lagringsplass under terrassen på hytta, møtte han et underlig problem: Platene han trengte for å få tett terrassegulv fantes ikke i butikken….! -da tok han saken i egne hender og utviklet det selv! Dro til byggevarehandleren for å kjøpe «Sommeren 2003 skulle jeg bygge […]TIL-TAK
29. mai 2019

Svalehaleplater til brann og lydisolering av gammel bygård

Da kontorene i tredje etasje i Kirkegata 12 i Kristiansand skulle renoveres, var bjelkeavstanden fra byggetiden så lang at det skapte utfordringer for byggmesteren. Det ble Sveins første møte med svalehaleplater.TIL-TAK
13. desember 2018

Kan vi hjelpe deg?

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess. Vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK dreneringsystem for terrassegulv. Kanskje du lurer på noe av det samme? Se hva kundene våre har spurt om under, og ta kontakt med oss om du ikke finner svarene du trenger. Utvidelse av eksisterende terrasse; […]
23. september 2018

-Ville lede vannet bort fra grunnmur!

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.