Artikkel

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

6. mai 2019innglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue

Renate og Andrè har byttet ut et fuktig og ubrukelig område under terrassen, med en deilig oase hvor hele familien og venner koser seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

«Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin», forteller Renate og Andrè

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing
Renate og Andrè er fornøyd med hva TIL-TAK og Team Otto har bidratt til i forbindelse med bygging av ny terrasse.

En unik mulighet

Da TIL-TAK kontaktet oss og lurte på om de og Team Otto (Sinnasnekkeren) kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret, forteller paret.

Mye finere enn vi hadde trodd

Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin, forteller Renate og Andrè

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var omtrent uutnyttet, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet. Med tre barn tilbringer de mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Paret mener de har fått mye verdig i å kunne lage mat, sitte og spise og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne og ute.

Gøy å jobbe sammen i dette prosjektet

Begge synes det har vært veldig gøy å jobbe med TIL-TAK og Team Otto og er glade for alle innspill og ideer som har bidratt til et såpass bra resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret som har tatt i bruk den nye uteplassen med stor glede og entusiasme.

Bygde hele terrassen fra scratch

Grunnmurspapp på bjelkene, og kryssavstiving med stålbånd fra hjørne til hjørne.

Renate og Andrè forteller at de ønsket å forsterke bæreevnen, så de rev den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunnen av. De valgte å bytte ut de gamle 148 mm bjelkene med 198 mm bjelker og korte inn avstanden mellom bjelkene. De valgte å gå for TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene.

For at svillepappen, eller grunnmurspappen, skal fungere, er det viktig at den legges sentrert og helt rett på bjelken uten rynker. Hvis grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, vil vannet vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen og føre til lekkasje langs bjelkene. Et godt samarbeid og grundig jobb gjorde at paret klarte å legge pappen på egen hånd.

Grunnmurspappen må henge ned på hver side av bjelkene.

Endelig kan vi forlenge utesesongen

Nå gleder Renate og Andrè seg til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og kjølige vår- og høstkvelder skal de tilbringe i den innglassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan de også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]TIL-TAK
18. november 2020

LAVTBYGGENDE ISOLERING PÅ FLATE TAK

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

Den nye generasjonen isolering; TermPir

Vi leverer også isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering og undertak for å bygge en lun og varm vinterhage/utestue under terrassen […]brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å fram med blekksaks. Se hvordan her: https://til-tak.no/blog/2020/08/20/fa-det-tett-mot-gammel-vegg/ Dette kan også la seg løse med TIL-TAK Light fra undersiden.De følgende illustrasjoner […]
26. august 2020

Teknisk bistand

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Sammen med kunde hjelper vi å finne gode løsninger. Vi stiller villig opp på byggeplass for opplæring av håndtverkerne som utfører arbeidet, slik at de får det […]
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

Med TIL-TAK dreneringsystemer får du utnyttet et allerede bebygget areal på tomten til nytte. Du kan øke lagringsplassen i form av en bod. Du kan ha carport under terrassen, eller du kan lage en trivelig uteplass med møbler og belysning som er beskyttet fra vær og vind. Dersom man ser på hva man får ut […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å på en enklest mulig måte å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler, anbefaler vi følgende løsning;
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Har du lagt TIL-TAK Original, men ikke utført jobben etter monteringsanvisning, vil du oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Spørsmålet blir da; Hvordan kan jeg rette feilene; og kan jeg bruke de gamle platene, uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? For lite -og feilplassert pakningsmasse er et gjentakende problem. Det er ikke mulig å reparere […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være.I de følgende bilder vises det trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge vann inn mellom platene […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller;

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt ! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.