Ny uteplass med Team Otto og TIL-TAK!

6. mai 2019

Med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK har Renate og Andrè byttet ut et fuktig og ubrukelig område under terrassen. Den er nå blitt en deilig oase hvor hele familien og venner koser seg fra tidlig morgenstund til sene kveldstimer

«Vi hadde ikke drømt om at uteplassen skulle bli såååå fin», forteller Renate og Andrè

En unik mulighet

Da TIL-TAK kontaktet oss og lurte på om de og Team Otto (Sinnasnekkeren) kunne være med på en total forvandling av uteområdet under den gamle terrassen vår, ble vi veldig begeistret, forteller paret.

Mye finere enn vi hadde trodd

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var omtrent uutnyttet, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet. Med tre barn tilbringer de mye tid ute. Å knytte sammen inne- og utearealer på en så fantastisk måte gir en harmoni i hele familien. Paret mener de har fått tilført mye ny verdi. De kan nå lage mat, sitte og spise og snakke utendørs, og ha en naturlig overgang mellom inne og ute.

Gøy å jobbe sammen i dette prosjektet

Team Otto var sterkt engasjert underveis.

Begge synes det har vært veldig gøy å jobbe med TIL-TAK og Team Otto. De er glade for alle innspill og ideer som har bidratt til et såpass bra resultat. Dette ble langt bedre enn vi hadde drømt om, smiler det unge paret. De har nå tatt i bruk den nye uteplassen med stor glede og entusiasme.

Bygde hele terrassen fra scratch

Renate og Andrè forteller at de ønsket å forsterke bæreevnen. Derfor rev de den gamle terrassen og bygget den opp helt fra bunnen av. De valgte å bytte ut de gamle 148 mm bjelkene med 198 mm bjelker og korte inn avstanden mellom bjelkene. De valgte å gå for TIL-TAK Light duk med senteravstand 50 cm, og svillepapp oppå bjelkene.

For at grunnmurspappen, skal fungere, er det viktig at den legges sentrert og helt rett på bjelken uten rynker.

Dersom grunnmurspappen ikke bøyer seg ned på hver side hele veien, har vi et problem. Da vil vannet kunne vandre tilbake mot bjelken på undersiden av pappen og føre til lekkasje langs bjelkene. Et godt samarbeid og grundig jobb gjorde at paret klarte å legge pappen på egen hånd.

Med hjelp av Team Otto kan vi forlenge utesesongen

Nå gleder Renate og Andrè seg til sommerkvelder med grilling og kos på plattingen mens barna leker fritt på gresset utenfor. Og kjølige vår- og høstkvelder skal de tilbringe i den innglassede kjøkkendelen. Med nytt glassrekkverk på terrassen over har de fritt utsyn fra oversiden på terrassen. Derfra kan de også følge barnas lek fra stue og kjøkken.

Relaterte poster

19. februar 2018

Familien Hansen har endelig et inngangsparti de er stolte av

Familien Hansen fra Kristiansand var plaget av et vått og utrivelig inngangsparti. Så fikk de høre av noen naboer at det fantes en enkel og rimelig løsning for å få et 100% tett terrassetak. Nå, etter at de la TIL-TAK light, sitter de igjen med et inngangsparti de er stolte av. Det kan brukes til […]

29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens Oase!

Vi snakker her om skapelsen av familiens Oase! Arealene rundt huset gir endelig full uttelling. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på baksiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett […]

opp

Lukk