Artikkel

Historien

20. mai 2021

Historien bak TIL-TAK – Hvordan det hele startet – Les saken her!

Da Petter Espegard skulle bygge lagringsplass under terrassen på hytta, møtte han et underlig problem: Platene han trengte for å få tett terrassegulv fantes ikke i butikken! Petter tok saken i egne hender og utviklet terrasseplatene som utgjør dreneringssystemet for terrassegulv, som i dag er kjent som TIL-TAK Original!

Et nytt patent så dagens lys

«Sommeren 2003 skulle jeg bygge terrasse på hytta. Da trengte jeg plater til å legge på bjelkelaget som hindret vannet i å dryppe mellom terrassebordene. Jeg ville nemlig ha en tett lagringsplass under verandaen» forteller Petter. «Jeg var helt sikker på at et slikt produkt var lett å få tak i, og dro av gårde til byggevarehandleren for å kjøpe». Etter å ha lett hos flere forhandlere måtte han innse at produktet ikke fantes. Dette ble starten på historien om TIL-TAK AS.

I dag leverer vi over hele Norge, Sverige og Danmark

17 år senere sitter han på kontoret til TIL-TAK AS i Kobbervikdalen i Drammen, som i dag har 6 ansatte og distribuerer produktene sine til de største byggevarehandlerne i landet. Historien om TIL-TAK fortsetter, og fremtiden ser lys ut.

Med TIL-TAK øker verdien på allerede bebygget areal

«En viktig suksessfaktor for TIL-TAK er nok at vi leverer produkter som hjelper kunden med å øke verdien og bruksområder på allerede bebygget areal. Resultatet de får – en ekstra uteplass, lagringsplass eller lignende – er noe de merker nytten av i det daglige» forteller Petter.

Innovasjon og tekniske utfordringer er gøy

Interessen for innovative og nye måter å gjøre ting på, har Petter hatt helt siden han var liten. Sammen med flinke folk i teamet har de utviklet to ulike løsninger, TIL-TAK original for nybygg, og TIL-TAK light for ettermontering på eksisterende terrasser. Gjennom videreutvikling av produktet har vi opparbeidet oss mye kunnskap som kommer kundene til gode, forteller Petter.  

Stort potensiale

Vi selger desidert mest av TIL-TAK original akkurat nå, men vet potensialet er veldig stort for TIL-TAK light også. Har man en terrasse enten hjemme eller på hytta, er det en enkel og rimelig måte å utnytte allerede bebygd areal på. Skal man bygge tilbygg på huset med ny bod eller utestue, er det en lang og kostbar prosess med byggesøknad osv. Nå kan man utnytte plassen man allerede har fått godkjent.

Fordel å ikke være håndverker

«Produktene er enkle å montere, jeg vil faktisk påstå at alle kan få det til hvis man leser bruksanvisningen og gjør som beskrevet. Det er nesten en fordel å ikke være proff; for da leser man gjerne bruksanvisningen godt og følger den», forteller han med et smil.

Leder vannet bort fra grunnmur

Mange bruker også systemet som drenering, selv om de gjerne har terrasse på bakkeplan. På den måten får man ledet overflødig vann bort fra kjeller, og samtidig unngår man vekst av ugress gjennom terrassegulvet.

Historien fortsetter, og utviklingen stopper ikke her!

Selv om Petter og resten av teamet bak TIL-TAK nå er fornøyd med dagens produkt, synes de det er gøy å utvikle nye og bedre løsninger. De har nå blant annet utviklet en egen produksjonsmaskin til produksjon av TIL-TAK-platene, for å kunne tilby kundene flere unike produkter som gir enda bedre utnyttelse av arealet under terrassen i fremtiden.

Petters tips til deg som vil legge TIL-TAK

Les bruksanvisningen godt

Følg anvisningene og bruk de anbefalte produktene. Det er nøkkelen til din suksess med våre produkter. TIL-TAK pakningsmasse herder ikke – den er avgjørende å påføre i beskrevet mengde og på riktig sted for et godt resultat!

Man trenger ikke ha noen forkunnskaper

Hvem som helst kan legge TIL-TAK om man følger anbefalt framgangsmåte.
Jo mer solid konstruksjon man bygger terrassen på, desto bedre resultat vil man få. I tillegg bør man sørge for at underlaget er rett og godt avstivet.

Legg grunnlaget for tett terrassegulv

Dersom du bygger en ny terrasse, men ikke har tid eller midler til å legge TIL-TAK med en gang: Legg svillepapp/grunnmurspapp oppå bjelkelaget, slik at det er tilrettelagt for å legge på TIL-TAK light senere.

Grunnmurspapp på bjelkene er en god forberedelse for tett terrassegulv en gang i fremtiden

VIDEO

Relaterte poster

16. februar 2018

Beste løsning for tett terrasse

Hvis man klarer å bygge en terrasse, klarer man å legge TIL-TAK også!

11. mai 2021

Vann gjennom terrassegulvet?

Er du plaget av vann gjennom terrassegulvet? -Få det tett med TIL-TAK! Drømmer du kanskje om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen finnes, og den er ganske enkelt å lage et tett terrassegulv med å bruke TIL-TAK. På denne måten kan du bruke arealet under terrassen til å realisere drømmene dine. Dersom […]

5. april 2018

Skal du bygge veranda?

bygge veranda

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.