Artikkel

Skal du bygge veranda?

5. april 2018

Tenker du på å bygge veranda? Da kan det være lurt å tenke gjennom alle mulighetene som åpner seg. Blir det en plass under verandaen som kan brukes til noe? Hva med lagringsplass, uteplass under tak eller kanskje en carport? Legger du TIL-TAK dreneringssystem under terrassegulvet, får du med andre ord en tørr og fin plass under verandaen som du kan bruke til hva du måtte ønske. Her er våre tips!


TIL-TAK Original er stålplater med innebygget fall satt i system for å drenere vann som drypper fra terrassegulvet. Plateprofilene er tilpasset CC/600mm bjelkelagsavstand, og gjør at vannet naturlig ledes til enden av terrassen og ned i takrenne. Denne løsningen må monteres før terrassegulvet festes på bjelkelaget.

TIL-TAK Light er en terrasseduk som kan ettermonteres på undersiden av eksisterende terrasser. Den gir samme drenerende effekt som TIL-TAK Original uten å bytte terrassebord. Duken finnes i 4 forskjellige bredder, og kan i mange tilfeller også foretrekkes til nybygg.

Bygge veranda – Valg av løsning

Hvilket produkt man bør bruke er i mange tilfeller subjektivt, men den faktoren som kanskje er mest avgjørende er om du skal montere på en ekstisterende terrasse uten å bytte terrassegulv, eller om du bygger terrassen fra bunnen av med stolper, bjelker og det hele.

TIL-TAK Original plater må legges på bjelkelaget før/samtidig som terrassegulv festes. Løsningen blir foretrukket av de fleste fordi platene dekker bjelkelaget, og fordi undersiden av terrassen ikke trenger å dekkes til med panel for å se bra ut fra undersiden. Men platene er begrenset til senteravstand 60 cm mellom bjelkene. Smalere felter på hver side løses med justeringsplater.

TIL-TAK Light duk kan monteres på undersiden av eksisterende terrassegulv, og har mange fordeler som gjør løsningen aktuell å bruke også på nybygg. Om du ønsker skjult innfesting av terrassegulvet, er TIL-TAK Light den beste løsningen. Om du ønsker kompositt terrassegulv som krever bjelkeavstand på 40cm på grunn av lav stivhet/bæreevne, anbefaler vi TIL-TAK Light som er tilpasset senteravstand 40cm. Montering av TIL-TAK Light på nybygg anbefales sammen med bred grunnmurspapp oppå bjelkene. Grunnmurspappen leder vannet rett ut på duken, og erstatter TIL-TAK pakningsmasse.

bygge veranda

Riktig montering i henhold til monteringsanvisning er en forutsetning for at produktet skal fungere som markedsført. Vi garanterer 100% tett tak på terrasser/balkonger montert med våre produkter, og etter vår monteringsanvisning.

Innredning av uteplassen

Når TIL-TAK er montert, kan det være lurt å vente litt med innredning til du har fått testet at gulvet er helt tett. Da først er tiden inne for å gjennomføre drømmen helt ut. Du kan kle himlingen med spaltepanel, og felle inn spotlights. Du kan montere innglassing. Du kan legge heller, belegningsstein eller treplatting under terrassen. Du kan henge utelys på veggen. Du kan montere vegger og hyllesystemer for oppbevaring av utstyr.

Bare fantasien setter grenser

Husk at du kan bruke plassen under til hva du måtte ønske: for eksempel redskapsbod, sportsbod, utestue, utekjøkken, jacuzzi, carport.

Når du er ferdig med å bygge veranda:

Tiden er nå inne til å ta i bruk og kunne nyte plassen du har fått!

Bildene over er i fra et prosjekt der Sinnasnekkeren var med på bygge veranda for Renate og Andrè. Les mer om prosjekte i dette blogginnlegget

Relaterte poster

21. februar 2018

10 tips til uteplassen

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er […]

13. februar 2018

Planlegger du å bygge terrasse i år? Her er noen av sesongens trender for uteplassen

Spennende muligheter for uteplassen «Ingen dager er like!» smiler Wegar Sollund hos Carlsen Fritzøe Eftevaag mens han haster rundt på lageret i Sørlandsparken. Det er nok å ta seg til, selv om høysesongen ikke har startet enda! Og selv om han er østlending, trives han godt i Kristiansand. Han har tidligere gått på skog- og […]

28. mars 2020

Smarte løsninger

Smarte løsninger er noe av det vi opp igjennom årene er blitt ganske gode på. Under viser vi noen bilder og detaljer på hvordan du kan gjøre en best mulig avslutning mot husvegg. Det vises også en flott og holdbar avslutning i ytterkanter. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, er det mye du […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.