Skal du bygge altan?

11. januar 2022

Tenker du på å bygge altan? Da kan det være lurt å tenke gjennom alle mulighetene som åpner seg. Blir det en plass under verandaen som kan brukes til noe? Hva med lagringsplass, uteplass under tak eller kanskje en carport? Legger du TIL-TAK dreneringssystem under terrassegulvet, får du en tørr og fin plass under verandaen som du kan bruke til hva du måtte ønske.


TIL-TAK Original er terrasseplater med innebygget fall som leder vannet ut mellom bjelkene under terrassegulvet. Terrasseplatene er tilpasset CC/600mm bjelkelagsavstand. Denne løsningen må monteres før terrassegulvet festes på bjelkelaget, og skal ikke monteres i minusgrader.

TIL-TAK Light er en terrasseduk som kan ettermonteres på undersiden av eksisterende terrasser. Den gir samme drenerende effekt som TIL-TAK Original uten å bytte terrassebord. Ved ettermontering må bjelkene spyles rene før montering, og monteringen må foregå i plussgrader.

Duken finnes i 4 forskjellige bredder, og kan i mange tilfeller også foretrekkes til nybygg. Feks ved skjult innfesting eller smalere bjelkeavstand.

Dersom duken monteres på nybygg, anbefaler vi grunnmurspapp over bjelkene istedenfor pakningsmasse mellom bjelker og plastprofiler. TIL-TAK Light terrasseduk med grunnmurspapp er det eneste dreneringssystemet for terrassegulv som kan monteres i minusgrader.

Bygge altan – Valg av løsning

Hvilket produkt man bør bruke er i mange tilfeller subjektivt, men den faktoren som kanskje er mest avgjørende er om du skal montere på en ekstisterende terrasse uten å bytte terrassegulv, eller om du bygger altanen fra bunnen av med stolper, bjelker og det hele.

TIL-TAK Original plater må legges på bjelkelaget før terrassegulvet monteres. Løsningen dekker bjelkelaget, og undersiden av terrassen trenger ikke å dekkes til med panel for å se bra ut fra undersiden. Terrasseplatene er begrenset til senteravstand 60 cm mellom bjelkene. Smalere felt på hver side løses med justeringsplater.

TIL-TAK Light terrasseduk kan monteres på undersiden av en allerede bygget altan, og har mange fordeler som gjør løsningen aktuell å bruke også på nybygg. Om du ønsker kompositt terrassegulv anbefaler vi TIL-TAK Light som er tilpasset senteravstand 40cm. Montering av TIL-TAK Light på nybygg anbefales sammen med bred grunnmurspapp oppå bjelkene. Grunnmurspappen leder vannet rett ut på duken, og erstatter TIL-TAK pakningsmasse.

bygge veranda

Riktig montering i henhold til monteringsanvisning er en forutsetning. Vi garanterer 100% tett gulv på terrasser/balkonger montert med våre produkter, og etter vår monteringsanvisning.

Innredning av uteplassen

Når altanen er bygget og TIL-TAK er montert, kan det være lurt å vente litt med innredning til du har fått testet at gulvet er helt tett. Da først er tiden inne for å gjennomføre drømmen helt ut. Du kan kle himlingen med spaltepanel, og felle inn spotlights. Du kan montere innglassing, eller du kan legge heller, belegningsstein eller treplatting under terrassen. På veggen kan du selvsagt også montere utelys, og du kan montere hyllesystemer for oppbevaring av utstyr.

Bare fantasien setter grenser

Husk at du kan bruke plassen under til hva du måtte ønske: for eksempel redskapsbod, sportsbod, utestue, utekjøkken, jacuzzi, carport.

Bildene over er i fra et prosjekt der Sinnasnekkeren var med på bygge veranda for Renate og Andrè. Les mer om prosjektet i dette blogginnlegget

Relaterte poster

21. februar 2018

10 tips til uteplassen

Mange går i disse dager og planlegger å bygge ut terrassen til sommeren. Er du lur, utnytter du arealet også under terrassen, og får dermed dobbelt så mye plass! Spør etter TIL-TAK der hvor du kjøper terrassebord! Og la deg inspirere med disse tipsene til en uteplass du kan nyte gjennom hele sommeren! Her er […]

28. mars 2020

Smarte løsninger

Smarte løsninger som effektiviserer og forenkler din hverdag, er vi igjennom årene blitt ganske gode på. Under viser vi noen bilder og detaljer på hvordan du kan gjøre en best mulig avslutning mot husvegg, og mot takrenne og ytterkanter ved hjelp av TIL-TAK grunnmurspapp og terrassebeslag. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, er […]

opp

Lukk