
Ny terrasse i sommer?
Da Petter Espegard, som kun hadde fagbrev som skogsarbeider, skulle bygge lagringsplass under terrassen på hytta, møtte han et underlig problem: Platene han trengte for å få tett terrassegulv fantes ikke i butikken! Da tok han saken i egne hender og utviklet det selv!
Et nytt patent så dagens lys

«Sommeren 2003 skulle jeg bygge en terrasse på hytta. Da trengte jeg plater til å legge på bjelkelaget som ledet vannet til enden og ut i en takrenne. Jeg ville nemlig ha en tett lagringsplass under verandaen» forteller Petter. «Jeg var helt sikker på at et slikt produkt var lett å få tak i, og dro av gårde til byggevarehandleren for å kjøpe». Etter å ha lett hos flere forhandlere måtte han innse at produktet ikke fantes. Det ble starten på eventyret TIL-TAK AS.
I dag leverer vi over hele Norge, Sverige og Danmark
14 år senere sitter han på kontoret til TIL-TAK AS i Kobbervikdalen i Drammen, som i dag har 7 ansatte og distribuerer produktene sine til de største byggevarehandlerne i landet.

Øker verdien på allerede bebygget areal
«En viktig suksessfaktor for TIL-TAK er nok at vi leverer produkter som hjelper kunden med å øke verdien og bruksområder på allerede bebygget areal. Resultatet de får – en ekstra uteplass, lagringsplass eller lignende – er noe de merker nytten av i det daglige» forteller Petter. «I tillegg har flere av oss som jobber her vært med fra starten, og gjennom videreutvikling av produktet har vi opparbeidet oss mye kunnskap som kommer kundene til gode» forteller han.

Innovasjon og tekniske utfordringer er gøy
Interessen for gode, innovative tekniske løsninger har Petter hatt helt siden han var liten, og sammen med flinke folk i teamet har de utviklet to ulike løsninger, TIL-TAK original for nybygg, og TIL-TAK light for ettermontering på eksisterende terrasser.
Stort potensiale
Vi selger desidert mest av TIL-TAK original akkurat nå, men vet potensialet er veldig stort for TIL-TAK light også. Har man en terrasse enten hjemme eller på hytta, er det en enkel og rimelig måte å utnytte allerede bebygd areal på. Skal man bygge tilbygg på huset med ny bod eller utestue, er det en lang og kostbar prosess med byggesøknad osv. Nå kan man utnytte plassen man allerede har fått godkjent.
Fordel å ikke være håndverker
«Produktene er enkle å montere, jeg vil faktisk påstå at alle kan få det til hvis man leser bruksanvisningen og gjør som beskrevet. Det er nesten en fordel å ikke være proff; for da leser man gjerne bruksanvisningen godt og følger den», forteller han med et smil.
Leder vannet bort fra grunnmur
Mange bruker også systemet som drenering, selv om de gjerne har terrasse på bakkeplan. På den måten får man ledet overflødig vann bort fra kjeller, og samtidig unngår man vekst av ugress gjennom terrassegulvet.

Utviklingen stopper ikke her
Selv om Petter og resten av teamet bak TIL-TAK nå er fornøyd med dagens produkt, synes de det er gøy å utvikle nye og bedre løsninger. De jobber blant annet med å utvikle en egen produksjonsmaskin til produksjon av TIL-TAK-platene, for å kunne tilby våre kunder flere unike produkter som gir enda bedre utnyttelse av arealet under terrassen i fremtiden.

Petters tips til deg som vil legge TIL-TAK
Les bruksanvisningen godt
– og bruk de anbefalte produktene. TIL-TAK har en egen pakningsmasse som ikke herder – den er avgjørende for et godt resultat!
Man trenger ikke ha noen forkunnskaper
Hvem som helst kan legge TIL-TAK om man følger anbefalt framgangsmåte.
Jo mer solid konstruksjon man bygger terrassen på, desto bedre resultat vil man få. I tillegg bør man sørge for at underlaget er rett.
Legg grunnlaget for tett terrassegulv
Dersom du bygger en ny terrasse, men ikke har tid eller midler til å legge TIL-TAK med en gang: Legg svillepapp/grunnmurspapp oppå bjelkelaget, slik at det er tilrettelagt for å legge på TIL-TAK light senere.
