OP-Deck betongribbedekke

11. mai 2021

Isolert betongribbedekke med unike egenskaper

OP-Deck betongribbedekke er et fullisolert dekke med fritt spenn opp til 8 meter. En kombinasjon av sandwichelementer og isolasjonsblokker danner en isolert forskaling for tradisjonelt ribbedekke. Resultatet er lav vekt og byggehøyde, samt høy bæreevne og brannmotstand.

OP-Deck betongribbedekke er et smart valg!

Det er flere fordeler med å vele OP-Deck som etasjeskille. For det første vil du spare både installasjonstid og kostnader, samtidig som du vil få forbedret termisk effektivitet og et mer energieffektivt betongdekke.

Med OP-Deck har ribbedekke fått et nytt uttrykk: isolert etasjeskille med lav vekt, stor styrke og brannmotstand.

Oppbygging av et OP-Deck betongribbedekke

Et OP-Deck etasjeskille legges på bærende konstruksjon av stål, betong og tre, og kan spenne fritt i opptil 8 meter med et relativt tynt betongdekke.

Elementene veier 20 kg per kvm, og installeres på byggeplass ved hjelp av enkle løftemidler eller håndkraft.

OP-Deck betongribbedekke med unike egenskaper

OP-Deck er et ferdig isolert forskalingssystem for plasstøpt betongdekke som består av isolerte sandwichelementer og PIR skumelementer og EPS isolasjonsblokker. Denne kombinasjonen danner et betongdekke med selvbærende T-bjelkefunksjon (også kalt ribbedekke). Resultatet er lav vekt, lav byggehøyde og høy bæreevne. Samtidig er dekket fullisolert med høy brannmotstand, lav lydgjennomtrengning og fritt spenn opp til 8 meter.

OP-Deck kan være din problemløser

Med OP-Deck vil du

– redusere vekt, installasjonstid, kostnader og byggehøyde.
– forbedre termisk effektivitet av betongdekker.
– få bedre brannmotstand (REI 90).

Det isolerte betonggulvsystemet er basert på den tradisjonelle oppbyggingen av betongdekke med T- bjelkeformasjon. Med OP-Deck har denne oppbyggingen fått et nytt uttrykk: et selvbærende og isolert etasjeskille med stor fleksibilitet, styrke og brannmotstand.

op-deck betongribbedekke

Ferdig installert med betong får du en råsterk lettvekter med lav byggehøyde og med ferdig isolert innertak. Himlingen (hvit RAL 9002) er perfekt som tak i en parkeringskjeller. I innvendig bolig eller ved behov, tåler elementene vekten av lekter og takpanel/plater med maks belastning på 20 kg per kvm.

MONTERINGSVEILEDNING

Relaterte poster

21. august 2019

OP-DECK etasjeskille

forskalingsplater 4. mars 2021

Hody og Afino forskalingsplater

Med forskalingsplater fra TIL-TAK, oppnår du lav vekt, stor styrke og høy brannmotstand Samvirkedekker med forskalingsplater Alle armerte betongdekker er egentlig sam­virkedekker. Det vil si at betongen opptar trykkspenninger i konstruksjonen, mens armeringen opptar strekkspenninger. Heft mellom armering og betong samt armering­ens utforming med kammer, gjør at disse materialene kan arbeide sammen, ­altså samvirke. Den […]

13. desember 2018

Kan vi hjelpe deg med å svare på spørsmål?

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess. Vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv. Kanskje du lurer på noe av det samme? Se hva kundene våre har spurt om under, og ta kontakt med oss om du ikke finner svarene du trenger. Utvidelse av eksisterende veranda […]

opp

Lukk