Hody og Afino forskalingsplater

4. mars 2021

Med forskalingsplater fra TIL-TAK, oppnår du lav vekt, stor styrke og høy brannmotstand

Samvirkedekker med forskalingsplater

Alle armerte betongdekker er egentlig sam­virkedekker. Det vil si at betongen opptar trykkspenninger i konstruksjonen, mens armeringen opptar strekkspenninger. Heft mellom armering og betong samt armering­ens utforming med kammer, gjør at disse materialene kan arbeide sammen, ­altså samvirke.

Den store forskjellen mellom tradisjonelle betongdekker og Hody eller Afino samvirkedekker er at de sistnevnte fungerer som forskaling i støpefasen og armering i et ferdig dekke. Når formen legges, behøves bare en midlertidig understøttelse. Avstanden mellom oppleggene varierer avhengig av dekketykkelsen. Sam­virke mellom betong og forskalingsplatene oppnås i hovedsak på grunn av platens utforming med profiler som låser seg til betongen når denne herder.

Under vises et eksempel på bruk av forskalingsplater:

Summary
Description
HODY forskalingsplater kan brukes i både industri- og boligbygg. De egner seg best til spennvidder opp til 7000 mm, og i spesielle tilfeller mer.
MONTERINGSVEILEDNING

Relaterte poster

11. mai 2021

OP-Deck betongribbedekke

Isolert betongribbedekke med unike egenskaper OP-Deck betongribbedekke er et fullisolert dekke med fritt spenn opp til 8 meter. En kombinasjon av sandwichelementer og isolasjonsblokker danner en isolert forskaling for tradisjonelt ribbedekke. Resultatet er lav vekt og byggehøyde, samt høy bæreevne og brannmotstand. OP-Deck betongribbedekke er et smart valg! Det er flere fordeler med å vele […]

13. desember 2018

Kan vi hjelpe deg med å svare på spørsmål?

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess. Vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv. Kanskje du lurer på noe av det samme? Se hva kundene våre har spurt om under, og ta kontakt med oss om du ikke finner svarene du trenger. Utvidelse av eksisterende veranda […]

opp

Lukk