Artikkel

Kan vi hjelpe deg?

13. desember 2018bodplass, carport, grunnmurspapp, innglassing, Prisgunstig, redskapsbod, sportsbod, teknisk bistand, TERRASSE, terrassebeslag, terrasseduk, terrasseplater, terrasserens, tett terrasse, tett terrassegulv, TIL-TAK, tørt inngangsparti, uteplass, uterom, utestue

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess. Vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv. Kanskje du lurer på noe av det samme? Se hva kundene våre har spurt om under, og ta kontakt med oss om du ikke finner svarene du trenger.

Utvidelse av eksisterende veranda med bjelker som er skjøtet

Spørsmål: Jeg har bygget ut en veranda. De opprinnelige bjelkene var plassert med avstand 60 cm. Men for å utvide eksisterende veranda skjøtet jeg på de opprinnelige bjelkene ved å feste de nye ved siden av den opprinnelige. Jeg har dermed et underlag som ikke er parallelt hele veien med avstand 60 cm. Hvordan løser jeg dette med TIL-TAK dreneringssystem? Samlet lengde blir ca 4 m, ca 2 meter på opprinnelig løsning og 2 meter på ny. Jeg brukte deres system på en annen del av veranda før i sommer og det ble bra.

Svar: Den nye bjelken som går helt til ytterkant, må videreføres helt inn til husvegg. På den måten opprettholder du i prinsippet en hel bjelkelengde sammenhengende fra husvegg til ytterkant. Den doble delen av bjelken skrus sammen med kraftige skruer. NB! unngå å skru bjelkene sammen i det øverste 5 cm sjiktet fra toppen av bjelken og nedover. Den opprinnelige bjelken skal nemlig skråkappes 45 grader fra toppen slik illustrasjonen over viser. Slik blir det plass til TIL-TAK-platene mellom de nye bjelkene.

Drypp ned i takrenne

Spørsmål: Jeg har en utfordring med at duken i ytre ende på TIL-TAK Light dreneringssystem bøyer seg oppover med det resultat at vannet renner tilbake på undersiden av duken, og bommer på takrennen.

Svar: Når man klipper til dryppnesen i enden på duken er det lurt å sjekke hvilken vei dryppnesen vender seg, og ta hensyn til dette når man trer duken på plass mellom bjelkene. Sørg for at duker henger den veien som gjør at dryppnesen peker nedover.

Dersom duken er tredd inn feil vei, og dryppnesen peker oppover, er det 2 alternativer som kan fikse problemet og gjøre at vannet treffer takrenna;

  • Henge klesklyper/lodd i enden av dryppnesen slik at den tvinges nedover.
  • Vende duken andre veien, slik at dryppnesen naturlig vender nedover.

Vann inn mot vegg

Spørsmål: Et problem jeg har er at det oppstår en dam med vann i ytterste ende av til-taket, som ved sterk vind blåser tilbake og vann renner nedover veggen. Hva kan det skyldes?

Svar: Vinden klarer ikke å skyve vannet helt tilbake inn mot vegg, når terrassen er dekket med forkantbord i front. Men splitten under terrassebeslaget på bildet under, kan være avgjørende for at det ikke skal trekke vann inn mot veggen ved hjelp av kapillær effekt. Mangel på kunnskap om kapillær effekt har i mange tilfeller vært eneste årsak til store vannmengder inn mot vegg.

En del håndverkere er ikke klar over denne effekten, og monterer gjerne et vinkelbeslag fra baksiden av veggpanel og vinkelrett inn under første terrassebord. I dette tilfellet suges vannet konstant bakover mellom bjelke og beslag, og sørger for nesten kontinuerlig tilførsel av vann mot husvegg.

Hvordan tåler TIL-TAK-produktene terrasserens?

Svar: Det beste å bruke for rengjøring av terrassegulv med TIL-TAK dreneringsystem, er terrassevasker eller vann og skurekost uten bruk av kjemiske vaskemidler. Grønnsåpevann fungerer veldig godt til rengjøring av treverk. Skyll godt bort, og la treverket tørke før olje eller beis påføres det rene gulvet. Det beste været å vaske er overskyet eller regn.

Relaterte poster

26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Dette kan være alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Vi hjelper deg å finne gode løsninger for prosjektet ditt. Ved behov kommer vi på byggeplassen for å gi opplæring av håndverkerne som utfører […]

28. mars 2020

Smarte løsninger

Smarte løsninger: Her viser vi bilder og detaljer for hvordan du kan gjøre best mulig avslutning mot husvegg og ytterkanter. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, vil vi at du skal få en helhetlig og varig løsning som er fin å se på og som varer i over 20 år. Hvordan du monterer […]

27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan du kan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem blekksaks. Se hvordan du legger grunnmurspapp i overgangen mot vegg. Dette kan også la seg løse […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.