TermPIR – den nye generasjonen isolering

6. mai 2021
TermPIR

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm vinterhage/utestue under terrassen.

TermPIR gir lav vekt og høy styrke

PIR sine isolasjonsløsninger gir store fordeler med lav varmeledningsevne, høy fuktbestandighet, lav vekt, høy styrke og stor brannmotstand. Regner man hele verdikjeden, samt levetiden og verdien til det endelige objektet, er PIR Isolasjon et miljøvennlig alternativ med bærekraftig fotavtrykk for kommende generasjoner. Produktene er listet hos Svanemerket i Norge, og tilsvarende miljøsertifisering i europeiske land.

Lav varmeledningsevne

Det beste med PIR varmeisolasjon er den lave varmeledningsevnen, som betyr at du kan få tynnere konstruksjoner samtidig som du bedrer isolasjonsevnen. Varmeledningsevnen er over dobbelt så lav som mineralull og ca 50% lavere enn isopor. Det vil med andre ord si at den isolerer dobbelt så godt som mineralull og 50% bedre enn isopor.

TermPIR er fuktbestandig og damptett

PIR Isolasjon består av en lukket cellestruktur med lav tetthet og gir svært god varmeisolasjon, trykkfasthet og fuktbestandighet. Materialet har lukkede celler og absorberer dermed ikke fuktighet. Ved installasjon med tapede/limte skjøter vil platene altså være en dampsperre i tillegg til over dobling av isoleringseffekt i forhold til mineralull.

Isolasjonsplaten med sine unike egenskaper har mange bruksområder:

 • til etterisolering.
 • som isolasjon, fuktsperre og brannhemming.
 • til innvendig etterisolering i bolig og næringsbygg.
 • som isolasjon i skillevegger/lettvegger.

Med PIR Isolasjon oppnår du veldig god isolasjonsevne, selv med bare 50 mm tykke plater.

Varmeledningsevnen er λD 0,022 W/(m·K) – det vil si dobbelt så god effekt som mineralull i forhold til tykkelse. 50 mm termPIR AL tilsvarer 100 mm mineralull.

Egenskaper ved termPIR

termPIR har mange gode egenskaper, blant annet:

 • den beste isolasjonsevnen på markedet.
 • brannhemmende.
 • består av lukkede celler og er diffusjonstett.
 • suger ikke vann.
 • råtner ikke – motstandsdyktig mot mugg og sopp.
 • luktfri.
 • Alu PIR er svanemerket eller tilsvarende i landene de er tilgjengelig.

Relaterte poster

Her vises et innredet areal under terrassen, med utekjøkken, spisegruppe og innglassing 6. mai 2019

Sinnasnekker’n lærer seg TIL-TAK!

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldet

6. mai 2021

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker

opp

Lukk