Artikkel

Tett mot gammel vegg

10. mai 2021

Hvordan får jeg det tett mot gammel vegg?

I mange tilfeller kan det være vanskelig å finne ut hvordan det skal kunne bli helt tett i overgangen mellom terrassen og en gammel vegg. Ideelt sett så bør jo bjelkelaget på terrassen være forankret i konstruksjonen på huset, og ytterpanelen på huset bør da begynne først et stykke over ferdig terrassegulv.

Vår erfaring er at i praksis er det ikke alltid slik. Noen terrasser er bare «klasket» rett på den eksisterende fasaden på huset, og veldig lite er gjort helt «etter boka»

Kan det likevel være mulig å ettermontere TIL-TAK Light på en slik terrasse? Og er det mulig å få det helt tett inne ved veggen? Svaret på dette er JA! Under viser vi et eksempel med TIL-TAK Light. Løsningen vil fungere like bra med TIL-TAK Original.

Bruk en håndsirkelsag og en «linjal» festet til veggen. Det går nå greit å slisse inn et spor som vist på bildet over. Det må slisses inn en åpning i den eksisterende panelen på ca. 20 – 30mm. Dette kan gjøres både når det er liggende og stående panel.

Deretter legges brede remser med grunnmurspapp, slik som vist på bildet.

Disse klippes skrått inn i mot de indre hjørnene før flikene bøyes nedover. Med TIL-TAK Original er det selvsagt ikke nødvendig med pappremser langs bjelkene.

Denne løsningen sørger for god tetting mot vegg, og kan i mange tilfeller erstatte et standard terrassebeslag.

Fortsatt usikker?

Selv om den gamle terrassen din er bygget på huset i ettertid. Og selv om den kanskje på noen områder ikke er bygget helt etter boka, så finnes det altså håp! Det er selvsagt viktig å vurdere i hvilken grad det er lønnsomt å investere mye penger i å tette terrassen, dersom utgangspunktet er veldig amatørmessig og mangelfult utført. Er du usikker, så anbefaler vi en befaring av fagfolk.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes

Relaterte poster

28. mars 2020

Smarte løsninger

Smarte løsninger er noe av det vi opp igjennom årene er blitt ganske gode på. Under viser vi noen bilder og detaljer på hvordan du kan gjøre en best mulig avslutning mot husvegg. Det vises også en flott og holdbar avslutning i ytterkanter. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, er det mye du […]

4. mai 2021

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, noen ganger er det skrå vinkler, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. I de følgende bildene er det forsøkt å vise hvordan dette kan løses. Illustrasjonene er ment å være veiledende og til inspirasjon. De må ikke forstås som den absolutt eneste riktige løsningen […]

5. mai 2021

Smalere felter enn 30 cm?

Hva gjør jeg når jeg har smalere felter enn 30 cm i enden av terrassen? Mange tenker nok at det er her justeringsplatene kommer inn i bildet, men vi vil faktisk IKKE anbefale å bruke justeringsplater i slike tilfeller. Særlig dersom det er snakk om å bruke mer enn plate type 1 og 2. Fra […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.