Artikkel

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

4. mai 2021

Ikke alle verandaer er helt A4, noen ganger er det skrå vinkler, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. I de følgende bildene er det forsøkt å vise hvordan dette kan løses. Illustrasjonene er ment å være veiledende og til inspirasjon. De må ikke forstås som den absolutt eneste riktige løsningen

Med TIL-TAK Original kan dette være en typisk situasjon:

Det er skrå vinkler både inn mot vegg og i ytterkant av terrassen. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem en blikksaks, eller for enda enklere tilpasning, bruk en nibler

Vi foreslår å klippe platene slik som på illustrasjonen over.

Et felt som dette kan tilpasses slik som beskrevet i bildet over. Det er svært viktig å få laget en oppbrett i bakkant her.

En god klatt pakningsmasse er også helt nødvendig.

Nå gjenstår det å legge en remse med grunnmurspapp i overgangen mot vegg.

Grunnmurspapp kan idet hele tatt , og i mange sammenhenger, være med på å løse alt som ikke er A4.

Skrå vinkler kan også la seg løse med TIL-TAK Light fra undersiden.
De følgende illustrasjoner viser prinsippet.

klipp først til duken, slik at den har riktig lengde, oppbrett i bakkant og dryppnese i forkant. Illustrasjonen over viser dette.

Duken kan dermed trekkes inn forfra.

I bakkant må det spares en flik på 5 cm. Denne skal brettes opp under terrassebordene inne mot veggen, slik som det også beskrives i monteringsanvisningen for TIL-TAK Light.

Relaterte poster

10. mai 2021

Tett mot gammel vegg

Hvordan får jeg det tett mot gammel vegg? I mange tilfeller kan det være vanskelig å finne ut hvordan det skal kunne bli helt tett i overgangen mellom terrassen og en gammel vegg. Ideelt sett så bør jo bjelkelaget på terrassen være forankret i konstruksjonen på huset, og ytterpanelen på huset bør da begynne først […]

5. mai 2021

Smalere felter enn 30 cm?

Hva gjør jeg når jeg har smalere felter enn 30 cm i enden av terrassen? Mange tenker nok at det er her justeringsplatene kommer inn i bildet, men vi vil faktisk IKKE anbefale å bruke justeringsplater i slike tilfeller. Særlig dersom det er snakk om å bruke mer enn plate type 1 og 2. Fra […]

21. august 2020

Lede vannet ned i takrenne

Hvordan kan man lede vannet ned i takrenne på en sikker måte? Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli for stor. I slike tilfeller har vi et svært godt forslag til løsning: Finn ut hvor stor høyde det er fra bunnen av takrenne og opp til TIL-TAK platens bunn. Merk […]

28. mars 2020

Smarte løsninger

Smarte løsninger er noe av det vi opp igjennom årene er blitt ganske gode på. Under viser vi noen bilder og detaljer på hvordan du kan gjøre en best mulig avslutning mot husvegg. Det vises også en flott og holdbar avslutning i ytterkanter. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, er det mye du […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.