Smarte løsninger

28. mars 2020

Smarte løsninger som effektiviserer og forenkler din hverdag, er vi igjennom årene blitt ganske gode på.

Under viser vi noen bilder og detaljer på hvordan du kan gjøre en best mulig avslutning mot husvegg, og mot takrenne og ytterkanter ved hjelp av TIL-TAK grunnmurspapp og terrassebeslag.

Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, er det flere ting du kan tenke på for å få en helhetlig og varig løsning. En løsning som fungerer, som er fin å se på og som vil være det også om 20 år.

Grunnmurspapp

Bruk TIL-TAK grunnmurspapp i overgangen mellom husvegg og ut på bjelkelaget. Ved å legge pappen opp-ned, vil du se at den bøyer seg ned i sidene. Dette gjør at vanndråpene drypper fra endren av pappen, og ikke vandrer tilbake under pappen. For å få ytterligere bøy ned mot TIL-TAK dreneringssystemet kan du klippe pappen skrått inn mot bjelken. NB! Ikke klipp helt inn i hjørnet, men la det være igjen ca 5cm. På denne måten får du sammen med terrassebeslag en helt tett overgang mot vegg.

Omramming med grunnmurspapp og kantbeslag

På samme måte som inn mot vegg, kan du bruke TIL-TAK grunnmurspapp også som en ramme rundt hele terrassen. Ved å bruke pappen som vist under vil du beskytte omrammingen av terrassen, og du kan dermed også beslå kantbordene med spesialtilpassede beslag. Ta kontakt for bestilling av spesialtilpassede beslag til TIL-TAK dreneringsløsninger og få en helhetlig, tett og varig løsning. Samtidig får du et pent utseende på fasaden.

Takrenne vendt inn mot husvegg

I enden av bjelkelaget kan man montere takrennen på innsiden av forkantbord vendt innover mot husvegg.

Beslag ned i takrenne

Når høyden fra TIL-TAK terrasseplater og ned til takrenne bli for stor, kan du med fordel lage en brett i platebunn som går helt ned i takrennen.

Finn ut hvor stor høyde det er fra midt nedi takrennen og opp til TIL-TAK platens bunn. Merk deretter av denne avstanden på hver side av plateprofilen på den ytterste platen. (Se illustrasjon under)

lede vannet ned i takrenne

Når «vingene» på platen er klippet av med blikksaks eller nibler, bretter du platen over en vinkel slik at platebunn peker ned i rennen som bildet under viser. Dette korter ned på den totale platelengden du får. Husk å sjekk at du har nok platelengde til å dekke hele terrassen før du måler opp og klipper.

lede vannet ned i takrenne

Ta kontakt med oss for flere tips til løsninger tilpasset ditt behov!

opp

Lukk