Tett veranda

TIL-TAK dreneringssystem -den enkle løsningen fra TIL-TAK for å få en tett veranda

Går du med ønsker om å utnytte plassen i boligen bedre, men er usikker på hvordan du skal få verandaen eller terrassen din helt tett? Med produkter fra TIL-TAK under terrassebordene har du en løsning som sikrer at det forblir tett, slik at du kan gjøre om området under terrassen til hva enn du måtte ønske. Drømmer du om smarte oppbevaringsløsninger eller kanskje å skape en liten oase av et oppholdsrom? Da er TIL-TAK Original eller Light det rette valget for deg.

Våre produkter sikrer at verandaen forblir tett

Vi garanterer løsninger som er 100% tette, forutsatt at monteringsanvisninger følges. Vi har to produkter som er spesielt utviklet for å sikre tett og effektiv drenering av alt vann som havner på din terrasse. Og det beste av alt? Produktene er så enkle å montere, at nærmest alle kan få det til.

Montering TIL-TAK Original eller Montering TIL-TAK Light

TIL-TAK Original og TIL-TAK Light er begge dreneringssystem for vann som drypper gjennom veranda- og terrassegulv. Mens TIL-TAK original er perfekt for nybygg, er TIL-TAK Light spesielt godt egnet for å sikre tett gulv på eksisterende terrasser. TIL-TAK Original består av tynne stålplateprofiler med innebygget fall, mens TIL-TAK Light består av en lett PVC-duke. Denne har lisser som er sveiset inn på hver side. Duken trekkes inn i plastprofilene som du først har festet til bjelkelaget.

Dette er også et produkt for deg med terrasse på bakkeplan. Du kan blant annet hindre at kjellerrom som ligger under bakken blir utsatt for fukt. TIL-TAK Lights terrasseduk vil også hindre ugress fra å vokse opp mellom terrassebordene. Behovet for vedlikehold blir dermed også mindre.

En tett veranda forlenger utesesongen med plass du allerede har

I dagens tette bebyggelse er det mange som ser etter bedre løsninger for uteplassen sin. De har kanskje ikke tenkt over at man kan benytte plass man allerede har? Skal du bygge tilbygg på huset er dette gjerne en lang prosess som innebærer byggesøknader og kostbart materiale. Kanskje har du allerede en plass du ikke utnytter pr i dag? Som med enkle grep kan brukes, dersom terrassen over blir tett?

Med en tett veranda eller terrasse er du sikret løsningen du ikke engang visste at du trengte; -Er det først tett kan du bedre utnytte den uteplassen du allerede har. Det er her våre produkter kommer inn i bildet. Våre innovative løsninger hjelper deg på vei mot målet – enten du ønsker en ekstra uteplass, mulighet for oppbevaring av hagemøblene, drømmer om et utendørs boblebad eller kanskje ser for deg deg en nyttig carport. Ta en titt på vår nettside for inspirasjon og gode råd for å sikre at det blir og forblir tett under verandaen.

Bestill dine produkter i dag

Med innebygd fall og gode dreneringsløsninger garanterer vi gode resultater til enhver tid. Uansett hva dine behov er, vil våre innovative produkter være løsningene du er på utkikk etter. Kostnadene trenger du ikke være urolig for, da vi har svært konkurransedyktige priser.

Du får kjøpt våre produkter i alle de store byggevarehandlene i Norge. Forhandlerne kjenner produktene våre godt, så ta deg gjerne en tur innom ditt nærmeste byggevarehus for en uforpliktende prat og gode råd.


Ofte stilte spørsmål:

Blir det helt tett med TIL-TAK Light?

Ja, dersom vår monteringsanvisning  følges, og gitt at du er nøye med jobben, garanterer vi et 100% tett terrassegulv.

Følg instruksene for pakningsmasse nøye, da dette er en ikke- herdene masse som er avgjørende for å oppnå et tett resultat.

Der man benytter grunnmurspapp oppå bjelkene erstatter pappen pakningsmassen.

Dreneringssystemet kan med fordel kombineres med takrenne og veggbeslag slik at vannet ledes sikkert fra hus og ned i grunn.

Er det vanskelig å montere TIL-TAK Light?

Nei, dette er noe de aller fleste fint kan klare selv, dersom de er litt nevenyttige, og ikke er redde for å prøve.

Kort fortalt festes terrasseduken til bjelkelaget via en plastprofil med et glidespor som skrus fast i bjelkene under terrassen. Plastprofilen skal festes med fall fra husvegg til ytterkant av terrassen. Duken trekkes så inn i glidesporet fra ytterkant og inn mot husveggen, der den blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene. Pakningsmassen skal kun benyttes der det er beskrevet, og i spesifisert mengde. Vær obs på at du trenger 2 patroner pakningsmasse per 10 meter terrasseduk. Se også vår Beregningskalkulator, for nøyaktig beregning av alt du trenger

For å være best mulig forberedt anbefaler vi å bruke god tid både på både vår monteringsvideo og vår monteringsanvisning

Husk at montering av våre produkter, der det kreves pakningsmasse, ikke kan monteres i minus-grader!

Hva gjør jeg dersom det ikke er 60 cm senteravstand mellom bjelkene?

Ved å velge TIL-TAK Light, står du fritt til å kunne benytte alle bjelkeavstander mellom 60 og 30 cm.  Denne duken levers i 4 forskjellige bredder; cc30, cc40, cc50 og cc60.  Dersom senteravstanden på bjelkene ikke er nøyaktig 50 cm f.eks. løses dette ved å lekte ut, enten på en side, eller på begge sider i fakket, slik at lysmålet (målet i mellom) blir tilnærmet 47 cm.

Flere løsninger er også beskrevet i vår monteringsanvisning.

Hva har jeg gjort feil dersom det lekker gjennom terrassen etter at TIL-TAK er montert?

Svaret på dette kan være så mangt;

Dersom du har montert TIL-TAK Original, er det viktig å forsikre seg om at fallet i alle platene er ivaretatt, og at ingen plater bøyer ned i bakkant. Dersom dette er tilfelle kan det hjelpe å støtte oppunder plateskjøten med en tverrgående lekt, slik at fallet i platen igjen er på plass.

Har du brukt riktig pakningsmasse? Nok pakningsmasse? og pakningsmasse alle de steder det skal være? (se monteringsanvisning)

For TIL-TAK Light vil det som regel også være et spørsmål om bruk av pakningsmassen, så vær alltid nøye med å studere monteringsanvisningen FØR du begynner å montere!

Om du likevel ikke forstår hva som har gått galt, så send oss bilder og beskriv så godt det lar seg gjøre hva som er problemet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Må jeg være profesjonell for å kunne installere produktene deres?

Langt i fra! Dette er noe enhver burde klare, enten man har to eller ti tommeltotter – vær nøyaktig og følg Monteringsanvisning, så garanterer vi at det vil forbli 100% tett under verandaen. Våre produkter er enkle å legge og gir et holdbart, solid resultat som sikrer at det forblir tett.

        

Hva har jeg gjort feil dersom det lekker gjennom terrassen etter at TIL-TAK er montert?

Svaret på dette kan være så mangt;

Dersom du har montert TIL-TAK Original, er det viktig å forsikre seg om at fallet i alle platene er ivaretatt, og at ingen plater bøyer ned i bakkant. Dersom dette er tilfelle kan det hjelpe å støtte oppunder plateskjøten med en tverrgående lekt, slik at fallet i platen igjen er på plass.

Har du brukt riktig pakningsmasse? Nok pakningsmasse? og pakningsmasse alle de steder det skal være? (se monteringsanvisning)

For TIL-TAK Light vil det som regel også være et spørsmål om bruk av pakningsmassen, så vær alltid nøye med å studere monteringsanvisningen FØR du begynner å montere!

Om du likevel ikke forstår hva som har gått galt, så send oss bilder og beskriv så godt det lar seg gjøre hva som er problemet.

opp

Lukk