Skal du pusse opp bad, entre eller kjøkken?

26. februar 2018

Svalehaleplaten har gjennom 85 år bevist at den er godt egnet som forskaling og armering av lavtbyggende, råsterke og lette betonggulv som bæres av bjelkelag. Baderom, dusjnisjer, toaletter, entrègulv, kjøkkengulv og vaskerom kan etableres elle du kan pusse opp på en enkel og sikker måte. Bruk av svalehaleplater gir færre arbeidsoperasjoner og mindre byggehøyde samtidig som resultatet er enda sterkere enn tradisjonelle gulv som støpes på bjelkelag. 

Hvorfor velge svalehaleplater til å pusse opp?

Svalehaleplaten er en tynn plate i galvanisert stål, med en profil som navnet tilsier: svalehale. Denne unike profilen gir sterk bæreevne som plattformgulv under byggeprosessen, og fungerer som både forskaling og armering av betongen.

Med gulvvarme integrert i betongdekket og en total byggehøyde fra bjelkelag til topp betong på 40-60 mm, er det ingen konstruksjon som kan måle seg når det gjelder styrke, byggehøyde og varmefordeling. I tillegg har vi brann og lydegenskaper som enkelt dekker kravene til etasjeskille mellom to enheter. Svalehaleplaten har vært på det europeiske marked i over 85 år, og er vel dokumentert og godkjent innenfor sitt virkeområde. Den gjør det lett å pusse opp!

Gode grunner til å velge Svalehaleplater for å pusse opp:

  • Fungerer som både forskaling og armering
  • Legges rett på bjelkelaget uten krav til undergulv
  • Tolererer opptil cc 90cm avstand mellom bjelkelaget, noe som kan være vanlig i eldre hus
  • Kan styrke eksisterende bjelkelag med opptil 30%
  • Varmekabler/rør festes direkte til platene med klips
  • God varmefordeling for gulvvarme
  • Gode brann og lydegenskaper

Markedets beste etasjeskille på bjelkelag

Den unike forskalingsplaten utgjør en råsterk duo med gode brannegenskaper. Hvis du i tillegg bruker trinnlydsstrimler mellom bjelker og betongdekket, oppnås antakelig markedets beste lydreduksjon for etasjeskille mellom to enheter på bjelkelag!

Nå har du et godt grunnlag for å skape et lekkert baderom, entre, kjøkken eller hva du måtte ønske. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål om svalehaleplater.

Er du klar til å pusse opp? Kontakt oss eller finn din nærmeste byggevareforhandler idag!

(Denne artikkelen er mer enn 3 år gammel)

Relaterte poster

14. mai 2018

Svalehaleplater: Kjapt, økonomisk, sterkt og enkelt

Det er jo både kjapt, økonomisk, sterkt og enkelt å jobbe med svalehaleplater! Dette er Pelle Moe sin umiddelbare respons etter å ha jobbet med og erfart Svalehaleplatene. Huset de brukes i er et bindingsverkshus fra 1937, med de utfordringer det byr på. Det er gamledelen som Pelle nå pusser opp. Oppussing av gammelt bad […]

tore erichsen 30. april 2018

Strålende fornøyd med svalehaleplater

Byggmester Tore Erichsen er i gang med oppføring av to 4-manns boliger i idylliske omgivelser i Homborsund like ved Grimstad. Blant flotte turområder ved sjøen, landlige omgivelser og med samtidig sentrumsnær beliggenhet, er byggearbeidet godt i gang. Og dette prosjektet er han særs godt fornøyd med. Tore har nemlig prøvd svalehaleplater for første gang, etter […]

11. mai 2021

Brann og lydskille mellom enheter

Det stilles stadig større krav til utforming av våre bygg. Kravet til brannegenskaper og lydegenskaper er noen av kravene som må møtes og oppfylles. Med DUOFOR -svalehaleplater fra TIL-TAK kan du i dag skaffe deg fremtidens brann og lydskille mellom boenheter! Svalehaleplater og betong på trinnlydsstrimler gir ekstremt gode lyd og brannegenskaper og er fremtidens […]

opp

Lukk