Artikkel

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

29. august 2018TIL-TAK

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en deilig oase av en tørr og trivelig uteplass med sittegruppe, Jacuzzi og solsenger.

Ønsket tørr uteplass under terrassen

Da han bestemte seg for å bygge ut terrassen, begynte han å se på mulighetene for å utnytte arealet under terrassen på en bedre måte. Tidligere ble arealet brukt som hundegård, og det var et utrivelig sted å være. Alt ble fuktig når det regnet, og man kunne derfor ikke bruke arealet til oppbevaring av møbler og hageredskaper – eller oppholde seg der selv.

Han undersøkte hvilke muligheter som finnes for å tette terrassegulvet over den gamle hundegården, og besøkte nettsiden til TIL-TAK AS. Jørgen ønsket å gjøre jobben selv, og tittet derfor gjennom flere instruksjonsvideoer for å se hvordan man kan gjøre terrassegulvet tett med TIL-TAK dreneringssystem.

Videoene forklarte prosessen på en veldig grei måte, og jeg tenkte at «dette kan jeg få til selv», forteller Jørgen. Han bestemte seg for å prøve, og satte av litt av ferien til å bygge ut og tette den gamle terrassen som gikk ut fra 2. etasje på huset.

Jobben var rask og enkel

Jørgen bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge et terrassegulv med TIL-TAK Light – en terrasseduk som gjør gulvet tett. Dermed skapte han et ekstra rom under terrassen, som ble til en oase for hele familien. Han gjorde jobben alene og brukte ca. to dager.

Jeg ble overrasket over hvor enkelt det var! Dessuten krever det kun enkle verktøy – man kommer langt med bare en saks, drill, fugepistol og tommestokk, forteller Jørgen fornøyd. Selv tror han det er viktig å tørre å feile litt, og at det er enkelt å rette opp hvis man gjør noe feil med TIL-TAK-terrasseduken.

Familiens nye favorittsted

Jørgen ser ut på den nye, flotte uteplassen som raskt ble en favoritt for alle i familien. Han får ikke skrytt nok av TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv, og sier at de nå tar bedre vare på hagemøbler og utstyr som holder seg lengre og krever mindre vedlikehold.

Samtidig har vi fått mer bruksareal, og det som tidligere ble brukt som hundegård er nå blitt familiens favorittsted å være, smiler Jørgen.

Prisgunstig og effektivt

På spørsmål om han vil anbefale TIL-TAK dreneringssystem til andre, sier han at det er en rimelig måte å utnytte det arealet man allerede har på en god måte. Kostnaden blir ubetydelig i forhold til hva man får igjen for det, smiler han.

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm […]brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan du kan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem blekksaks. Se hvordan du legger grunnmurspapp i overgangen mot vegg. Dette kan også la seg løse […]
26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Dette kan være alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Vi hjelper deg å finne gode løsninger for prosjektet ditt. Ved behov kommer vi på byggeplassen for å gi opplæring av håndverkerne som utfører […]
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

Med TIL-TAK dreneringsystemer får du utnyttet et allerede bebygget areal på tomten til det fulle. Her kan man for eksempel øke lagringsplassen i form av en bod, lage carport under terrassen eller lage en trivelig uteplass med møbler og belysning som er beskyttet fra vær og vind. Å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen er […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler på enklest mulig måte, anbefaler vi følgende løsning: De to innerste terrassebordene monteres sammen til en «lem» slik at denne enkelt kan løsnes […]
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Det er viktig å følge monteringsanvisningen når man monterer TIL-TAK Original, eller så kan man oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Er det mulig å rette feilene i ettertid uten at det blir lekkasje? Og kan man bruke de gamle platene på nytt uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? Med et par ekstra løsninger går […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være. Er den nødvendig? På de følgende bildene viser vi trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt for […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.