Artikkel

Regner det gjennom terrassen? Få tett terrassegulv med TIL-TAK!

29. april 2020

Drømmer du om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen er å lage et tett terrassegulv, sånn at du kan bruke arealet under terrassen til å realisere dine drømmer.

Dersom du har en standard norsk terrasse, er sannsynligheten stor for at du har et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv kan du utnytte et allerede bebygget areal under terrassen, og forme det akkurat slik du ønsker å ha det.

Mange vet ikke hvor enkelt det er å få en tørr og fin uteplass under terrassen. Med dreneringssystem fra TIL-TAK kan man få et tett terrassegulv som gjør at du kan utnytte allerede bebygget areal, forteller Petter Espegard, daglig leder og eier av TIL-TAK AS.

Les også

Hva man velger å bruke arealet under tak til er opp til hver enkelt ut fra behov. Mulighetene er blant annet utestue, carport, bodplass eller et lunt og koselig inngangsparti under tak. Det kan gjøres veldig enkelt eller veldig fancy, sier han.

Øker verdien på boligen

I tillegg til å få glede av et større bruksareal, beskytter du også konstruksjonen til terrassen, og vil forlenge levetiden med flere tiår. Både økt bruksverdi og levetid gir høyere verdi på boligen den dagen man vil selge eller refinansiere lån på huset.

Så enkelt at du kan gjøre det selv

Du trenger ikke å ha erfaring for å montere TIL-TAK. Hvis man har lyst til å bygge en terrasse og føler at man klarer det selv, så klarer man også å legge TIL-TAK selv, sier Petter Espegard.

Konseptet til TIL-TAK er utviklet slik at alle som vil, kan få det til. Systemene er tilgjengelig i alle byggevarebutikker der du handler materialer til din terrasse.

Utvidelse av hjemmet

Når du har et tett terrassegulv, vil det være mulig å montere glassvegger rundt det nye bruksarealet. Det vil åpne opp for muligheten til å lage et utekjøkken, en koselig spisegruppe, en deilig sofa eller henge opp en hengekøye, og alt kan stå ute – uansett vær. Du kan installere koselig utebelysning, og kanskje ha en utendørs peis? Bare dine drømmer setter grenser. På denne måten kan du også bruke plassen ut i de sene nattetimer, og uforutsigbart vær vil ikke sette en stopper dersom du skal arrangere hageparty. Plutselig vil uteplassen fungere som en utvidelse av hjemmet.

Dette bør du vite før du starter:

  • TIL-TAK kan legges på både eksisterende og på nye terrasser.
  • TIL-TAK bør ikke monteres i kuldegrader, siden pakningsmassen ikke vil feste til rim eller is.
  • Les bruksanvisningen og se monteringsvideo nøye. Dersom ikke pakningsmassen påføres riktig vil vann suges inn mellom materialene ved hjelp av kapillærkraft, som vil føre til store lekkasjer.
  • De hyggelige medarbeiderne i TIL-TAK står klare til å veilede deg til det beste resultatet. Ikke nøl med å ta kontakt med oss for råd og veiledning!

Se hvor du får kjøpt TIL-TAK her

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
29. april 2020

Regner det gjennom terrassen? Få tett terrassegulv med TIL-TAK!

Drømmer du om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen er å lage et tett terrassegulv, sånn at du kan bruke arealet under terrassen til å realisere dine drømmer. Dersom du har en standard norsk terrasse, er sannsynligheten stor for at du har et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med TIL-TAK […]
29. mars 2020

OP-Deck

Isolert ribbedekke med unike egenskaper Fullisolert dekke med fritt spenn opp til 8 meter. En kombinasjonen av sandwich elementer og isolasjons blokker danner en isolert forskaling for tradisjonelt ribbedekke. Resultatet er lav vekt og byggehøyde. Høy bæreevne og brannmotstand. OP-Deck kan være din problemløser -Reduserer dramatisk; vekt, installasjonstid, kostnader og byggehøyde -Forbedrer termisk effektivitet av […]betongdekke, brannskille, garasjedekke, isolert betongdekke, isolert dekke, ribbedekke
28. mars 2020

Lettvekter med tunge egenskaper

Svalehaleplater og betong på trinnlydstrimler gir ekstremt gode lyd- og brannegenskaper mellom enheter. Ekstremt stabilt og brannsikkert gulv på bjelkelag, med lav byggehøyde. Lydklasse B etter dagens standard mellom boenheter og brannlkasse REI 60 Svalehaleplatens egenskaper Lynrask byggetid En av de beste lyd/brannegenskaper på bjelkelag Lav byggehøyde Stabilt og sterkt Ergonomisk og lett installasjon (man […]brannskille, lydskille, svalehaleplater
28. mars 2020

Smarte løsninger

Her viser vi bilder og detaljer for hvordan du kan gjøre best mulig avslutning mot husvegg og ytterkanter. Når du planlegger din nye uteplass under terrassen, vil vi at du skal få en helhetlig og varig løsning som er fin å se på, og som varer i over 20 år. Avslutning mot husvegg, og kantbeslag/papp […]grunnmurspapp, kantbeslag, terrassebeslag, TIL-TAK
15. august 2019

Trengte lagringsplass under terrassen på hytta; -et nytt patent så dagens lys!

Da Petter Espegard som kun hadde fagbrev som skogsarbeider skulle bygge lagringsplass under terrassen på hytta, møtte han et underlig problem: Platene han trengte for å få tett terrassegulv fantes ikke i butikken….! -da tok han saken i egne hender og utviklet det selv! Dro til byggevarehandleren for å kjøpe «Sommeren 2003 skulle jeg bygge […]TIL-TAK
29. mai 2019

Svalehaleplater til brann og lydisolering av gammel bygård

Da kontorene i tredje etasje i Kirkegata 12 i Kristiansand skulle renoveres, var bjelkeavstanden fra byggetiden så lang at det skapte utfordringer for byggmesteren. Det ble Sveins første møte med svalehaleplater.TIL-TAK
13. desember 2018

Kan vi hjelpe deg?

Det kan være mange spørsmål som dukker opp i en byggeprosess. Vi får jevnlig spørsmål fra kundene våre om TIL-TAK dreneringsystem for terrassegulv. Kanskje du lurer på noe av det samme? Se hva kundene våre har spurt om under, og ta kontakt med oss om du ikke finner svarene du trenger. Utvidelse av eksisterende terrasse; […]
23. september 2018

-Ville lede vannet bort fra grunnmur!

Harald Dragsund har vært bosatt i huset sitt i Drammen i 12 år. Men har aldri hatt en ordentlig uteplass. Da han i sommerferien skulle ta fatt på prosjektet med å bygge terrasse på bakkenivå, ble TIL-TAK montert på terrasseplattingen. Han ville lede vannet bort fra grunnmur, og unngå ugress opp mellom terrassebordene. Savnet en […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.