Artikkel

Få tett terrassegulv med TIL-TAK

29. april 2020

Drømmer du om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen er å lage et tett terrassegulv, sånn at du kan bruke arealet under terrassen til å realisere dine drømmer.

Dersom du har en standard norsk terrasse, er sannsynligheten stor for at du har et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv kan du utnytte et allerede bebygget areal under terrassen, og forme det akkurat slik du ønsker å ha det.

Mange vet ikke hvor enkelt det er å få en tørr og fin uteplass under terrassen. Med dreneringssystem fra TIL-TAK kan man få et tett terrassegulv som gjør at du kan utnytte allerede bebygget areal, forteller Petter Espegard, daglig leder og eier av TIL-TAK AS.

Les også

Hva man velger å bruke arealet under tak til er opp til hver enkelt utifra hvilket behov man har. Mulighetene er blant annet utestue, carport, bodplass eller et lunt og koselig inngangsparti under tak. Det kan gjøres veldig enkelt eller veldig fancy, sier Petter.

Øker verdien på boligen

I tillegg til å få glede av et større bruksareal, beskytter du også konstruksjonen til terrassen, og vil forlenge levetiden med flere tiår. Både økt bruksverdi og levetid gir høyere verdi på boligen den dagen man vil selge eller refinansiere lån på huset.

Så enkelt at du kan gjøre det selv

Du trenger ikke å ha erfaring for å montere TIL-TAK. Hvis man har lyst til å bygge en terrasse og føler at man klarer det selv, så klarer man også å legge TIL-TAK selv, sier Petter Espegard.

Konseptet til TIL-TAK er utviklet slik at alle som vil, kan få det til. Systemene er tilgjengelig i alle byggevarebutikker der du handler materialer til din terrasse.

Utvidelse av hjemmet

Når du har et tett terrassegulv, vil det være mulig å montere glassvegger rundt det nye bruksarealet. Det vil åpne opp for muligheten til å lage et utekjøkken, en koselig spisegruppe, en deilig sofa eller henge opp en hengekøye, og alt kan stå ute – uansett vær. Du kan installere koselig utebelysning og kanskje ha en utendørs peis? Bare dine drømmer setter grenser. På denne måten kan du også bruke plassen ut i de sene nattetimer, og uforutsigbart vær vil ikke sette en stopper dersom du skal arrangere hageparty. Plutselig vil uteplassen fungere som en utvidelse av hjemmet.

Dette bør du vite før du starter

  • TIL-TAK kan legges på både eksisterende og på nye terrasser.
  • TIL-TAK bør ikke monteres i kuldegrader, siden pakningsmassen ikke vil feste til rim eller is.
  • Les bruksanvisningen og se monteringsvideo nøye. Dersom ikke pakningsmassen påføres riktig vil vann suges inn mellom materialene ved hjelp av kapillærkraft, som vil føre til store lekkasjer.
  • De hyggelige medarbeiderne i TIL-TAK står klare til å veilede deg til det beste resultatet. Ikke nøl med å ta kontakt med oss for råd og veiledning!

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til familiens oase!

Endelig kan vi få full uttelling for utearealene rundt huset. Alt vi har gjort er å utnytte et allerede bebygget areal på en bedre måte! Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård på utsiden av huset sitt. Etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge tett terrassegulv, har familien fått en […]TIL-TAK
18. november 2020

Lavtbyggende isolering av flate tak

termPIR® isolasjonsplater er spesiellt egnet for isolering på flate tak, ballasterte og grønne tak. De kan monteres på alle typer bærende konstruksjoner som TRP-metall, betong, tre og lignende. termPIR® har lav vekt, minimal vannabsorpsjon og høy bæreevne samtidig som den er brannsikker brannsikker isolasjon, damptett isolering, effektiv isolering, fuktbestandig isolasjon, isolere flate tak, isolere garasje, isolere utestue, Isolering, isolering uten kuldebro, isolert betongdekke, isolert dekke, isopor, lavtbyggende isolering, pir isolering, trykkfast isolasjon, vannfast isolasjon
6. november 2020

TermPIR – den nye generasjonen isolering

Blant våre produkter har vi isolasjonsplater laget av PIR-skum fra termPIR. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre/dampsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å isolere innvendig i bolig eller garasje. Eller som isolering av undertak for å bygge en lun og varm […]brannsikker isolasjon, dampsperre, etterisolering, fuktsperre, Isolering, isopor, pir isolering, pir skum
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan du kan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å ta frem blekksaks. Se hvordan du legger grunnmurspapp i overgangen mot vegg. Dette kan også la seg løse […]
26. august 2020

Trenger du teknisk bistand?

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Dette kan være alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Vi hjelper deg å finne gode løsninger for prosjektet ditt. Ved behov kommer vi på byggeplassen for å gi opplæring av håndverkerne som utfører […]
24. august 2020

Er TIL-TAK dyrt?

Med TIL-TAK dreneringsystemer får du utnyttet et allerede bebygget areal på tomten til det fulle. Her kan man for eksempel øke lagringsplassen i form av en bod, lage carport under terrassen eller lage en trivelig uteplass med møbler og belysning som er beskyttet fra vær og vind. Å utnytte allerede bebygget areal på eiendommen er […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler på enklest mulig måte, anbefaler vi følgende løsning: De to innerste terrassebordene monteres sammen til en «lem» slik at denne enkelt kan løsnes […]
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Det er viktig å følge monteringsanvisningen når man monterer TIL-TAK Original, eller så kan man oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Er det mulig å rette feilene i ettertid uten at det blir lekkasje? Og kan man bruke de gamle platene på nytt uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? Med et par ekstra løsninger går […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være. Er den nødvendig? På de følgende bildene viser vi trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt for […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.