Artikkel

Regner det gjennom terrassen? Få tett terrassegulv med TIL-TAK!

29. april 2020

Drømmer du om utestue, utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass, carport eller vedskjul? Løsningen er å lage et tett terrassegulv, sånn at du kan bruke arealet under terrassen til å realisere dine drømmer.

Dersom du har en standard norsk terrasse, er sannsynligheten stor for at du har et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med TIL-TAK dreneringssystem for terrassegulv kan du utnytte et allerede bebygget areal under terrassen, og forme det akkurat slik du ønsker å ha det.

Mange vet ikke hvor enkelt det er å få en tørr og fin uteplass under terrassen. Med dreneringssystem fra TIL-TAK kan man få et tett terrassegulv som gjør at du kan utnytte allerede bebygget areal, forteller Petter Espegard, daglig leder og eier av TIL-TAK AS.

Les også

Hva man velger å bruke arealet under tak til er opp til hver enkelt ut fra behov. Mulighetene er blant annet utestue, carport, bodplass eller et lunt og koselig inngangsparti under tak. Det kan gjøres veldig enkelt eller veldig fancy, sier han.

Øker verdien på boligen

I tillegg til å få glede av et større bruksareal, beskytter du også konstruksjonen til terrassen, og vil forlenge levetiden med flere tiår. Både økt bruksverdi og levetid gir høyere verdi på boligen den dagen man vil selge eller refinansiere lån på huset.

Så enkelt at du kan gjøre det selv

Du trenger ikke å ha erfaring for å montere TIL-TAK. Hvis man har lyst til å bygge en terrasse og føler at man klarer det selv, så klarer man også å legge TIL-TAK selv, sier Petter Espegard.

Konseptet til TIL-TAK er utviklet slik at alle som vil, kan få det til. Systemene er tilgjengelig i alle byggevarebutikker der du handler materialer til din terrasse.

Utvidelse av hjemmet

Når du har et tett terrassegulv, vil det være mulig å montere glassvegger rundt det nye bruksarealet. Det vil åpne opp for muligheten til å lage et utekjøkken, en koselig spisegruppe, en deilig sofa eller henge opp en hengekøye, og alt kan stå ute – uansett vær. Du kan installere koselig utebelysning, og kanskje ha en utendørs peis? Bare dine drømmer setter grenser. På denne måten kan du også bruke plassen ut i de sene nattetimer, og uforutsigbart vær vil ikke sette en stopper dersom du skal arrangere hageparty. Plutselig vil uteplassen fungere som en utvidelse av hjemmet.

Dette bør du vite før du starter:

  • TIL-TAK kan legges på både eksisterende og på nye terrasser.
  • TIL-TAK bør ikke monteres i kuldegrader, siden pakningsmassen ikke vil feste til rim eller is.
  • Les bruksanvisningen og se monteringsvideo nøye. Dersom ikke pakningsmassen påføres riktig vil vann suges inn mellom materialene ved hjelp av kapillærkraft, som vil føre til store lekkasjer.
  • De hyggelige medarbeiderne i TIL-TAK står klare til å veilede deg til det beste resultatet. Ikke nøl med å ta kontakt med oss for råd og veiledning!

Se hvor du får kjøpt TIL-TAK her

Relaterte poster

6. mai 2019

Fikk uteplassen forvandlet; -med hjelp fra Team Otto og TIL-TAK

Når man ser hva vi har fått ut av arealet som tidligere var unyttbart, og bare stod som et skille mellom hus og hage, er vi overveldetinnglassing, tett terrassegulv, TIL-TAK, utekjøkken, uteplass, utestue
29. august 2018

Fra fuktig hundegård til hele familiens oase!

Jørgen Lindland hadde tidligere en fuktig hundegård i første etasje på utsiden av huset sitt. Men etter at han bestemte seg for å bygge ut terrassen og legge TIL-TAK light, har familien fått en deilig oase av en uteplass med sittegruppe, jacuzzi og solsenger! Ønsket bedre utnyttelse Da vi bestemte oss for å bygge ut […]TIL-TAK
27. august 2020

Hva gjør jeg når det siste fakket er smalere enn 30 cm?

Vi anbefaler ikke å bruke justeringsplater på sidefelt som er smalere enn 30 cm.I slike tilfeller vil vi forslå følgende løsning; Dette kan også være løsningen i tilfeller der det kan være nødvendig med smalere fakk midt i en terrasse.
27. august 2020

Hva gjør jeg når det er skrå vinkler?

Ikke alle verandaer er helt A4, og noen ganger blir man nødt til å gjøre spesielle tilpasninger. Her er en beskrivelse på hvordan løse utfordringen med skrå vinkler. I slike tilfeller er det nødvendig å fram med blekksaks. Se hvordan her: https://til-tak.no/blog/2020/08/20/fa-det-tett-mot-gammel-vegg/ Dette kan også la seg løse med TIL-TAK Light fra undersiden.De følgende illustrasjoner […]
26. august 2020

Teknisk bistand

Vi er behjelpelige med mange typer teknisk bistand. Alt fra befaringer på byggeplass, med påfølgende anbefalinger av løsninger, til at vi beskriver detaljerte spesialløsninger til hvert enkelt prosjekt. Sammen med kunde hjelper vi å finne gode løsninger. Vi stiller villig opp på byggeplass for opplæring av håndtverkerne som utfører arbeidet, slik at de får det […]
24. august 2020

TIL-TAK er så Dyrt!

Dette er en påstand vi ofte hører. Dersom man ser på totalen, så er det å bygge tette verandaer med på å øke verdien på boligen. Det er en ren investering, som du får igjen for mange ganger! Du får nytte og glede av areal som ellers ville vært ubrukelig. Du beskytter både konstruksjonen under […]
24. august 2020

Rengjøring av TIL-TAK

På samme måte som med takrenner og andre dreneringsløsninger, krever også TIL-TAK regelmessig vedlikehold. Behovet for dette vil variere, avhengig av lokale forhold. For å på en enklest mulig måte å kunne komme til med hageslangen eller høytrykksspyler, anbefaler vi følgende løsning;
21. august 2020

Stoppe lekkasjer på TIL-TAK Original

Har du lagt TIL-TAK Original, men ikke utført jobben etter monteringsanvisning, vil du oppleve lekkasjer i dreneringssystemet. Spørsmålet blir da; Hvordan kan jeg rette feilene; og kan jeg bruke de gamle platene, uten at det blir lekkasje gjennom alle skruehullene? For lite -og feilplassert pakningsmasse er et gjentakende problem. Det er ikke mulig å reparere […]
21. august 2020

Hvorfor så mye TIL-TAK pakningsmasse?

Mange er usikre på hvor mye pakningsmasse som skal brukes, og hvor den skal være.I de følgende bilder vises det trinn for trinn hvor det er viktig og riktig med pakningsmasse, og i hvilken mengde den skal påføres. Mengden som her beskrives er helt nødvendig for å stoppe kapillærkrefter å suge vann inn mellom platene […]
21. august 2020

En fornøyd kunde forteller;

Hei igjen og tusen takk for deres epost :- ) Og tusen takk for tipset ditt ! Jeg bestemte meg til slutt for å rive av de gamle greiene og legge helt nytt TIL-TAK. Jeg hadde allerede «strippet» terrassen helt ned så da tenkte jeg at det var likeså greit å legge på helt nytt […]
21. august 2020

Hvordan lede vannet sikkert ned i takrennen?

Noen ganger kan høyden fra TIL-TAK platene og ned til takrenne bli stor. I slike tilfeller anbefaler vi følgende løsning; Klipp av kantene, og brette platebunn ned i takrenne. Dette må gjøres med platene FØR montering. Resultat: Vannet ledes effektivt rett ned i takrenne! For flere gode tips, se her;
20. august 2020

Hva med en utestue eller kondensfri bod under verandaen?

Nå kan vi levere Isolasjonsplater laget av PIR skum. Disse fungerer som isolasjon og fuktsperre i ett og samme produkt, samtidig som det er brannhemmende. Alu-PIR er det perfekte produktet for deg som ønsker å bygge inn arealet under terraassen og få en innglasset vinterhage/utestue under terrassen. Isolasjonsplaten har med sine unike egenskaper mange bruksområder.– […]

opp

Lukk

  • Registrer deg
Mistet passordet ditt? Skriv inn brukernavn eller e-post adresse. Vi sender en link for å lage et nytt passord på e-post.