Nedløpsrør for takrenner

11. mai 2021

Hvordan føre et takrenne-nedløpsrør gjennom TIL-TAK Light?

Her vises hvordan du kan føre et takrenne-nedløpsrør gjennom en terrasse med TIL-TAK Light, og få det så tett som mulig.

Først må plasseringen for hullet merkes opp. Ved å føre nedløpsrører ned mot duken, for så å tegne opp rundt, finner man riktig plassering. Klipp nå et hull som er ca. 5mm mindre enn diameter på nedløpsrører.

nedløpsrør

Duken er såpass myk og elastisk, at du nå kan trykke nedløpsrøret gjennom. Tre røret lengre enn det du behøver, for så å trekke det litt tilbake. På denne måten får du duken som er «for mye» til å vrenge seg tilbake og brette seg rundt røret. Duken vil nå danne en slags trang flens rundt røret. – Eventuelt tre røret inn fra undersiden. Dette er kanskje den enkleste metoden dersom TIL-TAK Light skal ettermonteres på en eksisterende terrasse.

nedløpsrør

Et snittbilde viser her prinsippet med duken som bøyer seg opp langs røret, og danner en flens.

For ekstra sikkerhet kan det også plassere noe TIL-TAK pakningsmasse rundt røret før det løftes i riktig posisjon. På denne måten sikrer du at ingen små åpninger kan slippe noe vann igjennom.

nedløpsrør

Denne metoden kan selvsagt også brukes dersom det er andre typer rør eller kabler som må føres gjennom terrassegulvet. Bare sørg for å være nøye med merkingen og at hullet som klippes blir trangere enn det som skal føres igjennom. Bruk av nok pakningsmasse på de riktige stedene vil også være viktig for å få et vellykket resultat.

Gjennomgående søyler og stolper er godt beskrevet i denne artikkelen.

Fortsatt ikke helt sikker på hvordan du skal løse ditt problem? Ta kontakt da vel!

Relaterte poster

26. mars 2021

Hvordan løse doble bjelker?

Doble bjelker kan mange ganger virke som et problem dersom det skal monteres TIL-TAK Original Noen ganger er terrassen allerede laget, uten at det er tenkt at den skal tettes med TIL-TAK. Man kan da møte på utfordringer av mange slag. Typisk kan være at bjelker har blitt skjøtt ved å laske de sammen på […]

4. mai 2021

Stolper mellom bjelker

Her er en løsning på utfordringen med gjennomgående stolper som går mellom bjelkene.

10. mai 2021

Tett mot gammel vegg

Hvordan får jeg det tett mot gammel vegg? Overgang mellom ny terrasse med TIL-TAK dreneringssystem og gammel vegg kan være en utfordring. Noen terrasser er bare «klasket» rett på den eksisterende fasaden på huset, og er dårlig forankret i vegg. Ytterpanelen på huset burde vært fjernet slik at kantbjelken forankres direkte i veggkonstruksjonen, men slik […]

opp

Lukk